آفتابنیوز : آفتاب: نماینده مجلس هفتم گفت: یک جامعه برای اینکه بقا داشته باشد نیاز به عوامل و عناصر وحدت بخش، نمادین و ساختاری نیاز دارد.
عماد افروغ با تاکید بر اینکه «مسایل باید مقداری شفافتر مورد بررسی قرار گرفته شود» تصریح کرد: چرا باید اصل بر وحدت نباشد؟ چرا باید اصل بر اختلاف و دوعیت، آن هم اختلافات سوری و کاذب باشد؟ اختلافات و دوعیتی که خود مبهم و تار است. عدهای بر موجی از اختلافات سوری به قدرت میرسند. عدهای از طریق فایده بردن اختلافات سوری به منابع کمیاب میرسند.
وی ادامه داد: همواره از مدرک و اسناد سخن گفته میشود ولی هرگاه که پای حقیقت و شفافیت پیش میآید مدرکی نمیبینیم. مثلا در خصوص «مافیاهای مختلف و مفاسد اقتصادی» که سالیانسال بر سر زبانها است، خبری از مدرک و سند نیست. چون به نظر میرسد قرار نیست مدرکی افشا شود. قرار است عدهای صرفا نان چنین ادعاهایی را خورده و اگر از آنان در خصوص مفاسد اقتصادی مدرکی درخواست شود مدام شهرام جزایری را از کشو بیرون کشیده و بعد از فروکش کردن فضای پرسش آن را تا زمان دیگر سر جای خود بازگرداند.
این فعال سیاسی با انتقاد از فضای جامعه خاطرنشان کرد: اما سوال جدیتر این است که چرا باید زمینه اجتماعی جامعه فراهم باشد تا به راحتی عدهای روی موجی از هتاکیها، تهمتها و شایعات سوار شده و به قدرت و منفعت برسند.
افروغ معتقد است فضای سیاسی کشور باید به سمت عقلانیت، صراحت و صداقت پیش برود تا ابتدا بین خود نیروهای اصولگرا و بعد بین تمامی دلسوزان انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران وحدت حاصل شود.
وی همچنین به عدم وجود مدعیالعموم برای مسایل اخلاقی انتقاد کرد و گفت: برای تمامی این شایعات، تهمتها و هتاکیها مدعیالعموم کجاست؟ چرا باید تنها مدعیالعموم سیاسی باشد. چرا مدعیالعموم اخلاقی وارد عرصه برخورد با تمامی این بیاخلاقیها نمیشود؟ به نظر میرسد اولین جریانی که باید مورد سوال و بازخواست مدعیالعوم قرار بگیرد همین هتاکان و شایعهپراکنان باشند.
این چهره اصولگرا با طرح دو سوال گفت: سوال مهم این است که چرا عدهای با سوار شدن بر موجی از تهمت و افترا به نانو نوا میرسند. اما سوال مهمتر این است که چرا این عده میتوانند به نانو نوا برسند. اشکال به کجا باز میگردد.
راهحل وی برای مشکلات فعلی جامعه «افتادن انقلاب در دست آدمهای اصیل است»، «چهرههایی که خصایل اخلاقی مطلوب داشته و ملتزم به انقلاب هستند. حال ممکن است در تاکتیک و روشها اصلاحطلب یا اصولگرا باشند ولی این مهم نیست. مهم این است که گفتمان انقلاب زنده و این جریان معتقد عملی کردن «وحدت در عین کثرت» باشند.»
افروغ «وحدت در عین کثرت» را مسأله مهمی ارزیابی کرد و افزود: ما از کثرت سلایق و تنوع دیدگاهها استقبال میکنیم. به شرطی که اولا این اختلاف سلیقهها حقیقی باشد، نه کاذب و دوما اینکه در کنار تفاوت دیدگاهها توجه به ریسمان وحدت نیز داشته باشیم. به عبارت دیگر نه اختلافات بیریشه و سوری مراد ما است نه اختلافات منهای وحدت! معمولا تلاشها برای رسیدن به یک وحدت سوری است که به اختلافات بیریشه و خانمانسوز دامن میزند.
وی با بیان اینکه «بایستی دقت کرد جامعه از افراد، آحاد، گروهها و اقشار مختلف تشکیل شده است» گفت: طبعا نیازهای متفاوتی را دنبال میکند. یک جامعه برای اینکه بقا داشته باشد نیاز به عوامل و عناصر وحدت بخش، نمادین و ساختاری نیاز دارد. جامعهای که به تفاوتها توجه نداشته باشد و یا صرفا اصالت را به تفاوتها بدهد امکان بقا ندارد.