آفتابنیوز : آفتاب: رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، ضمن هشدار نسبت به واردات دام آلوده، از 17 مورد مرگ ناشی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در نیمه اول امسال خبر داد و گفت: اگر واردات دام زنده و فرآوردههای دامی کنترل نشود بیماریهای دیگری وارد کشور میشود.
دکتر محمد رضا شیرزادی، اظهار داشت: آمار و اطلاعات ما از میزان ابتلا به تب کریمه کنگو نشان میدهد تا 14 شهریورماه جاری 82 مورد قطعی ابتلا و 17 مورد مرگ در کشور اتفاق افتاده است.
وی با اشاره به آمار سال گذشته که 114 مورد ابتلا و 14 مرگ ناشی از تب کریمه کنگو بوده است، گفت: اکثر موارد ابتلا در فصول گرم سال تفاق میافتد و با سرد شدن هوا از میزان ابتلا کاسته میشود.
شیرزادی به شیوع بالای ابتلا به این بیماری در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و افزود: سال 87 در این استان 95 مورد ابتلا داشتهایم که این آمار در سال گذشته 71 مورد بود و تا کنون به 57 مورد رسیده است و به طور کلی میزان موارد ابتلا به تب کریمه کنگو، از سال گذشته در کشور افزایش یافته است.
رئیس اداره بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: سال قبل یک مورد ابتلا در استان کرمان داشتیم و امسال تا کنون سه مورد قطعی داشتهایم.
همچنین در خوزستان که در سال 87 هیچ موردی از تب کریمه کنگو نداشتیم در سال گذشته سه مورد و امسال تا کنون چهار مورد ابتلا و دو مورد مرگ ثبت شده است.
وی همچنین به 10 مورد ابتلا طی سال گذشته و 7 مورد ابتلا تا نیمه اول امسال در استان یزد اشاره کرد و افزود: در خراسان رضوی طی سال 87، 4 مورد و در سال گذشته 16 مورد ابتلا داشتهایم که این آمار برای امسال تا کنون 5 مورد بوده است.
شیرزادی تاکید کرد: ورود دام زنده و یا فرآوردههای دامی اگر زیرنظر مسئولان دامپزشکی نباشد نه تنها موجب گسترش تب کریمه کنگو می شود بلکه سبب بروز خیلی از بیماریهای دیگر مثل تب برفکی در دامها و تب مالت و... در انسانها میشود.
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت اظهار داشت: اگرچه موارد مرگو میر اندک به نظر میرسد اما وقتی از صفر مورد ابتلا در خوزستان طی سال 78 به 22 مورد در سال گذشته افزایش یافته میتواند نگران کننده باشد.
وی افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش مستقیم کنه آلوده یا تماس با خون و گوشت دام مبتلا به انسان سرایت میکند و مخاطرات جدی برای مبتلایان به دنبال دارد.
شیرزادی گفت: این بیماری در انسان از طریق ذبح غیرمجاز و غیربهداشتی دام آلوده و از طریق خون و ترشحات حامل ویروس منتقل میشود و حتی از انسان به انسان نیز قابل انتقال است.
وی با عنوان این مطلب که بیماری با علائمی همچون تب، سردرد، بدن درد در کمتر از دو هفته بعد از ابتلا همراه است، افزود: با توجه به شدت بیماری، شاهد خونریزی از بینی و دستگاه گوارش هستیم و اگر مراقبت بیمارستانی نباشد، احتمال مرگ و میر بیش از 50 درصد است.