آفتابنیوز : آفتاب: اگرچه هنوز از چگونگی عملكرد بودجه سال ٨٨، اطلاعاتی دقیق در دسترس نیست اما محاسبات نشان میدهد که بودجه سال ١٣٨٥ با رقم ٦/٢٥ درصد با احتساب متمم، بیشترین نسبت كسری بودجه بالقوه به كل بوده را طی دوره ٨٤ تا ٨٧ داشته است.
براساس جدولی كه در هفتهنامه برنامه منتشر شده، این نسبت در سالهای ٨٤ تا ٨٧ به ترتیب ٥/١٣ درصد، ٦/٢٥ درصد، ٢/١٧ درصد و ٥/٢٤ درصد بوده است.
در واقع رقم كسری بودجه بالقوه در سال ١٣٨٧ با ١٦ هزار و ١٩١ میلیارد ریال بیشتری عدد طی این دوره بوده و این عدد در سال ٨٥ با ١٤٧ هزار و ٤٣١ میلیارد ریال در رتبه بعدی قرار داشته است.
كمترین میزان نسبت كسری بودجه، بالقوه به كل بودجه، ٥/١٣ درصد مربوط به سال ٨٤ و با رقم ٦٣ هزار و ٢١٩ میلیارد ریال بوده است.
از سوی دیگر نسبت درآمد عمومی با لحاظ مالیات و سود مربوط به عملكرد نفت به اعتبارات هزینهای در بیشتری حالت به عدد ٨/٧٠ درصد در سال ٨٦ رسیده و همین نسبت بدون لحاظ مالیات و سود مربوط به عملكرد نفت نیز در همان سال بیشترین رقم معادل ٨/٤٧ درصد را ثبت كرده است.
نسبت به بودجه عمومی دولت به تولید ناخالص داخلی در سال ٨٧ به كمترین رقم این دوره معادل ٢/٢٢ درصد رسیده و تراز عملیاتی هزینه نیز در دو سال ٨٥ و ٨٧ عددی بیش از منفی ١٧٤ هزار میلیارد ریال راتجربه كرده است.
براساس این گزارش دولت در سال ١٣٨٧ رقمی بیش از ١٨٤ هزار میلیارد ریال از حساب ذخیره ارزی برداشت كرده است در حالی كه این رقم در سال قبل آن بیش از ١٠٦ هزار میلیارد ریال و در سال ٨٤ حدود ٧٠ هزار میلیارد ریال بوده است.