آفتابنیوز : آقازاده ضمن اعلام اين مطلب كه براي تسريع در روند پرونده با سولانا مذاكراتي صورت گرفته و پيشنهاداتي نيز مطرح شده افزود: اگر روند مذاكرات در ماه هاي آينده از سرعت لازم برخوردار نباشد ممكن است جريان كار تغيير پيدا كند و نتايج اين تغييرات مي تواند مشكلات زيادي را براي اروپا ايجاد كند.
آقازاده اظهار كرد: طبق يكي از بندهاي توافقنامه پاريس بايد در اين مذاكرات سه ماهه پيشرفت محسوسي حاصل شده باشد تا زمينه را براي ادامه مذاكرات فراهم كند، لذا اگر ما روند مذاكرات را موفقيت آميز نبينيم ممكن است تصميم ديگري بگيريم.
آقازاده ضمن اشاره به توانمندي هاي مستقل هسته اي ايران همچون راكتور آب سنگين اراك، غني سازي، استخراج اورانيوم از منطقه ساغند يزد و فرآوري آن، اين اقدامات موفقيت بزرگي براي متخصصان و دانشمندان ايران دانست.
رئيس سازمان انرژي اتمي اعلام كرد كه غير از سولانا وزير خارجه پرتغال و بلژيك هم مذاكراتي داشته زيرا اين دو كشور علاوه بر اين كه جزو اتحاديه اروپا هستند از اعضاي شوراي حكام نيز هستند و به دليل اين كه در ماه فوريه نيز اجلاس شوراي حكام در پيش است، لازم دانستيم كه هم با اتحاديه اروپا و هم با شوراي حكام مذاكرات دوجانبه داشته باشيم.
در گفت و گو با روزنامه فايننشال تايمز ، حسين موسويان، رئيس كميته سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي ايران اعلام كرد كه هنوز پيشرفت چشمگيري در كار مشاهده نكرده ايم و كشورهاي اروپايي به امتيازاتي كه در زمينه هاي اتمي، اقتصادي، فناوري، امنيتي و سياسي قول داده بودند، عمل نكرده اند.
موسويان ضمن تأكيد بر توافقنامه پاريس مبني بر تعليق غني سازي اورانيوم، پيش بيني كرد كه مذاكره با كشورهاي اتحاديه اروپا تا ماه ژوئن پايان يابد.
رئيس كميته سياست خارجي شوراي عالي امنيت ملي ايران ضمن بی اساس خواندن تهدیدهای آمریکا درباره ضرب الاجل براي پايان تعليق غني سازي اورانيوم گفت: براساس موافقتنامه پاريس هيچ ضرب الاجلي وجود ندارد؛ اما ما به اروپاييها گفتهايم كه اين مسالهي ماهها است و نميتوان غني سازي را براي سالها به حالت تعليق گذاشت. هيچ كس نبايد فراموش كند كه ما 15 ماه است فعاليتهايمان را به حالت تعليق در آوردهايم؛ اكنون زمان آن است كه به افكار عمومي و ملت ايران چيزي ارايه شود.
فايننشال تايمز به نقل از موسويان نوشت: ما چشم انداز روابط با آمريكا را مثبت ارزيابي نمي كنيم ولي اعتراضي به پيوستن آمريكا به مذاكرات هسته اي ايران و اروپا نداريم و معتقديم كه ايران و آمريكا بايد دشمني ها را كنار بگذارند و تنش ها را كاهش دهند.
همچنين دكتر علي اكبر صالحي، نماينده سابق كشورمان در آژانس بين المللي انرژي اتمي در يادواره اي با عنوان «نكوداشت جلوه هاي ايثار» ضمن تحسين دستاوردهاي علمي جوانان در زمينه انرژي اتمي گفت: ايران كشوري موفق در صنعت توليد موشك است، اما براساس برخي ملاحظات بين المللي بعضي اقدامات فراتر را در صنعت موشك انجام نمي دهيم در حالي كه در صنعت توليد موشك مشكلي نداريم.
و اما در اين ميان كشورهاي فرانسه و چين نيز در مورد حل مسأله هسته اي ايران اظهاراتي كردند. ميشل اليوماري، وزير دفاع فرانسه در جمع خبرنگاران فرانسوي و آمريكايي در پاريس گفت: مذاكرات ايران و اروپا به علت عدم اعتماد هر دو طرف مشكل شده است.
وزير دفاع فرانسه با اشاره به اين كه تا زماني كه ايران كنترل هاي درخواست شده را نپذيرند، اروپايي ها نيز در مذاكرات چيزي را نمي پذيرند، افزود: ايراني ها نيز بدون دريافت امتيازي حاضر به توقف برنامه غني سازي هسته اي نيستند.
همچنين كانگ كوان، سخنگوي وزارت امور خارجه چين درخصوص سخنان اخير بوش در كنگره موسوم به «وضعيت كشور» گفت: برنامه هسته اي ايران بايد در چارچوب آژانس بين المللي انرژي اتمي حل شود و دولت چين نيز از حل اين مسائل از طريق گفت و گو حمايت مي كند.
اين در حالي است كه جرج بوش در سخنراني خود ضمن آن كه از آزادي و دموكراسي دم زده بود، ايران و سوريه را جزو كشورهاي حامي تروريسم و سلاح هاي كشتارجمعي خوانده و از آنها خواسته بود كه درها را به سوي آزادي براي مردم باز كنند.
در اين ميان كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه جديد آمريكا در آستانه سفر منطقه اي اش به اروپا در جمع خبرنگاران گفت: لازم است كه ايران به الزاماتش عمل كند و از تلاش براي پنهان كردن فعاليت ها تحت پوشش توليد برق هسته اي صلح آميز دست بردارد.
رايس كه قرار است امروز جمعه با توني بلر، نخست وزير انگليس و جك استراو، وزير امور خارجه اين كشور ديدار و گفت و گو كند افزود: در مدتي كه در اروپا هستم درباره چگونگي ارسال پيام روشن به ايراني ها و اتحاد هدف در رويارويي با آنها مذاكره خواهم كرد.