کد خبر: ۱۰۸۳۷۱
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۹
سیدمحسن دستور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور:

مردم از خرید گوشت در مراکز غیرمجاز، جدا خودداری کنند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس سازمان دامپزشکی کشور، گفت: بیماری تب کریمه کنگو یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است؛ لذا مصرف‌کنندگان از تهیه گوشت قرمز از مراکز غیرمجاز که خارج از نظارت این سازمان کشتار کرده و توزیع می‌کنند خودداری کنند.

سیدمحسن دستور، به مصرف‌کنندگان گوشت قرمز توصیه کرد: مردم تنها از گوشتی استفاده کنند که در مراکز مجاز کشتار و به مهر شبکه‌های دامپزشکی ممهور شده باشد.

وی گفت: در صورتی که مراحل عرضه، کشتار و مصرف تحت نظارت عاملان بهداشتی این فرآورده‌ها قرار داشته باشد، هیچ گونه مشکلی در ارتباط با شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام بوجود نخواهد آمد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: در کشتارگاه‌های صنعتی اجازه توزیع لاشه دام تا بیست و چهار ساعت داده نمی‌شود تا در صورت آلوده بودن، جلوی توزیع آن گرفته شود.

وی افزود: به جز بروز تب کوتاه مدت در جمعیت دامی مبتلا به این بیماری، هیچ گونه مشکلی برای واحدهای دامی ایجاد نخواهد شد اما مهمترین نگرانی موجود در این خصوص ابتلای انسان به این بیماری است.

لازم بذکر است پیش از این رئیس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت از 80 مورد ابتلا به این بیماری در سال جاری خبر داده بود.

محمدرضا شیرزادی، تب و لرز، سردرد و سابقه تماس با حیوان را بعنوان علائم تشخیص بیماری تب کریمه کنگو ذکر کرد و اظهار داشت: موارد شدید این بیماری می‌تواند کشنده باشد.

به گفته وی، سالانه در حدود 100 مورد ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور گزارش می‌شود که این آمار در سال گذشته 114 مورد ابتلا و 14 مورد فوت بوده که در مقایسه با آمار سال 87 که 120 مورد ابتلا و 19 مورد مرگ و میر بوده کاهش داشته است.

رئیس سازمان دامپزشکی همچنین گفت: این بیماری توسط کنه‌ها انتقال می‌یابد که با نظارت در کشتارگاه‌ها و همچنین سمپاشی واحدهای دامپروری قابل کنترل است.

لازم بذکر است تب کریمه کنگو نوعی بیماری مشترک انسان و دام است که در دام‌ها عوارضی نداشته و در مدت کوتاهی که ویروس در خون دام ظاهر می‌شود تنها مبتلا به تبی خفیف شده که پس از مدتی این عارضه برطرف می‌گردد.

این بیماری در اثر پادتن‌هایی که در خون دام‌ های مبتلا تولید می‌شود در مدت زمانی کوتاه بهبود می‌یابد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین