آفتابنیوز : آفتاب: بهروز مرادی، مدیر عامل سازمان هدفمندی یارانهها، گفته که توزیع نقدی یارانهها از اول مهر شروع میشود و بعد از حذف یارانهها ۷۰۰ بنگاه اقتصادی دچار زیان خواهند شد.
مرادی که ریاست سازمان تازه تاسیس هدفمندی یارانهها را بر عهده دارد، مسئول اجرای برنامه حذف یارانهها و توزیع یارانههای نقدی و غیرنقدی است.
مدیر عامل سازمان هدفمندی یارانهها میگوید که برای جلوگیری از زیاندهی بنگاههای اقتصادی بخشی از درآمد ناشی از افزایش قیمتها بهصورت وام در اختیار این بنگاهها قرار میگیرد.
وزارت صنایع و معادن ایران ۲۳ رشته صنعتی را در فهرست صنایع آسیبپذیر قرار داده و قرار است بعد از حذف یارانهها به این صنایع وام بانکی داده داده شود.
نساجی، چینی، کاغذ و چوب، فولاد، مس، آلومینیوم، فر و آلیاژ، سرب، روی و ریختهگری، سیمان، کاشی و سرامیک، شیشه، آجر، گچ و سنگ، قند و شکر، روغن، لبنیات، پودر شوینده و صنایع شیمیایی از جمله صنایعی هستند که از سوی وزارت صنایع و معادن به عنوان صنایع آسیبپذیر معرفی شدهاند.
مصرف انرژِی در این صنایع بالاست و این نگرانی وجود دارد که بعد از حذف یارانهها و افزایش قیمت انرژی، تولیدات این کارخانجات و صنایع به شدت افزایش کند بهطوری که مدیران آنها قادر به فروش کالاهای خود نباشند.
رضا فاطمی امین، رئیس ستاد تحول وزارت صنایع، گفته که پرداخت وام به واحدهای تولیدی آسیب پذیر از آبان شروع میشود.
وی افزود: هزینه انرژی بخش صنعت و معدن در حال حاضر 2 هزار میلیارد تومان (دو میلیارد دلار) است.
قرار است برنامه حذف یارانهها از سه روز دیگر یعنی از اول مهر آغاز شود.
مرادی گفت: قیمت آب در سال جاری افزایش پیدا نمیکند و افزایش قیمتها شامل حاملهای انرژی نظیر بنزین، گازوئیل، نفت و گاز است.
مشخص نیست که این مواد سوختی به چه قیمتی عرضه خواهد شد و آقای مرادی در واکنش به ارقامی که در نشریات مطرح شده گفت: بر اساس برنامه قرار نیست سالی ۲۰ درصد افزایش قیمت حاملهای انرژی داشته باشیم و ممکن است این رقم بیشتر یا کمتر باشد اما در طول پنج سال اجرایی میشود.
برآوردهای مختلفی از میزان افزایش قیمت مواد سوختی بعد از حذف یارانهها صورت گرفته است ولی دولت تا به حال قیمتی مورد نظر خود را اعلام نکرده است.
در قانون حذف یارانهها پیشبینی شده دولت در سال جاری یعنی 6ماه باقی مانده از محل افزایش قیمت این کالاها، ۲۰ هزار میلیارد تومان (۲۰ میلیارد دلار) درآمد داشته باشد.
قرار است برای مقابله با تورم ناشی از افزایش قیمت کالاها، نیمی از درآمدهای حاصل از افزایش قیمت، در اختیار خانوادههای کم درآمد و فقیر قرار بگیرد و بخشی به تولید اختصاص داده شود و بخشی نیز در طرح های عمرانی هزینه شود.
مرادی ادامه داد: ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار شماره حساب خود را در اختیار سازمان هدفمندی یارانهها قرار دادهاند و یارانه نقدی از مهر به حساب مردم واریز میشود.
مرادی تاکید کرد: امسال تمام پرداختها به خانوارها نقدی است اما در سالهای آینده قرار است این یارانه در جهت کمک به هزینههای مردم در بخش تامین اجتماعی، کاهش هزینههای درمان، آموزش و اشتغال هزینه شود.
بنابه گفته رئیس سازمان هدفمندی یارانهها امسال به همه خانوادهها یارانه نقدی پرداخت میشود و فقط برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و ساکن در مناطق محروم علاوه بر سرانه عمومی، 10 درصد اضافه یارانه نقدی پرداخت میشود.
به گفته آقای مرادی این یارانه هر دو ماه یکبار به حساب مردم واریز خواهد شد.