کد خبر: ۱۰۸۷۱۲
تاریخ انتشار : ۳۱ شهريور ۱۳۸۹ - ۱۷:۳۴

سفر به قلب آتشفشان‌ها هم ممکن شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حسگر سیلیکونی می‌تواند دمای 900 درجه و شرایط سخت را تحمل کند و از درون آتشفشان برای مراکز مطالعاتی که در مناطق امن واقع شده‌اند، ‌اطلاعات بسیاری را در مورد وضعیت آن و خطر فوران آن، ارسال نماید.

آتشفشان‌ها همیشه پدیده‌های جذاب و مرموزی بوده‌اند و دقیقا همان صفاتی که باعث می‌شوند آن‌ها این‌قدر جالب باشند، باعث می‌شوند که کسی نتواند آن‌قدر به آن‌ها نزدیک بشود و در موردشان اطلاعات جمع کند، آن‌ها به غول‌های پرحرارات و بی‌رحمی تبدیل می‌شوند که جان بسیاری را در معرض خطر قرار می‌دهند.

به گزارش پاپ‌ساینس، شاید در آینده‌ای نزدیک بتوان اطلاعات بیشتری از آتشفشان‌ها به دست آورد، محققین حس‌گر‌هایی از ماده‌ای که در صنعت الکترونیک استفاده می‌شود، ساخته‌اند که می‌تواند در شرایط آتشفشانی دوام بیاورد و حتی به کار خود ادامه هم بدهد، این ماده کاربید سیلیکون نام دارد و تا دمای 900 درجه سانتیگراد را می‌تواند تحمل کند.

حسگر کاربید سیلیکونی می‌تواند وارد دهانه‌های آتشفشانی شود،‌ گازهای موجود را در لحظه پردازش کند و اطلاعات به دست آمده را همان لحظه برای مراکزی که بسیار دورتر و در مکان‌های امنی واقع شده‌اند، به صورت بی‌سیم مخابره کند، دانشمندان با بررسی این گازها می‌توانند به اتفاقاتی که درون دهانه می‌افتد، پی ببرند و زمان فوران را خیلی زودتر تشخیص بدهند. بدین ترتیب افرادی که ممکن است در معرض خطر باشند، زمان خیلی بیشتری برای فرار وقت خواهند داشت، با توجه به این که نیم میلیارد نفر روی کره زمین در مناطقی زندگی می‌کنند که ممکن است با فوران آتشفشانی مواجه شود، ‌این امکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

این حسگر کاربید سیلیکونی در موارد دیگری هم می‌تواند به کار بیاید، مثل راکتورهای اتمی، همچنین در مناطقی که احتمال حمله‌های تروریستی وجود دارد و به پردازش شرایط محیطی به خصوص بعد از وقوع انفجارها نیاز هست،‌ این حس‌گر می‌تواند کمک کننده باشد و جان عده‌ای را نجات بدهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین