کد خبر: ۱۰۸۷۸۷
تاریخ انتشار : ۰۱ مهر ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۵

سلامتی: دولت اطلاعات دقیقی از فعالیت‌های اقتصادی ارائه نمی‌دهد

شعار امام (ره) حمایت از محرومان و مستضعفان بود
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: پایگاه خبری جماران با محمد سلامتی وزیر کشاورزی در دوره دفاع مقدس درباره اهمیت بخش تعاون در دیدگاه حضرت امام، به گفت‌و گو نشسته است. 

وی معتقد است اگر از بخش تعاون که از نگاه حضرت امام(ره) اهمیت خاصی در اقتصاد کشور دارد به درستی حمایت صورت گیرد، اقتصاد کشور به رشد، تعالی و پیشرفت قابل توجهی خواهد رسید.

سلامتی افزود: شعار اصلی حضرت امام پیرامون مسائل اقتصادی، حمایت از محرومان و مستضعفان بود. امام تاکید خاصی بر رسیدگی به این قشر از جامعه داشتند. زمانی که صحبت از رسیدگی به حال مستضعفان می‌شود، به آن معناست که رسیدگی اساسی و اصولی صورت گیرد، یعنی ساختار اقتصاد به سمتی سوق یابد که این ساختار تضمین‌کننده منافع این قشر باشد، در این صورت باید سیستمی طراحی شود که بتواند برای محرومین و مستضعفین فرصت‌های شغلی و کاری مناسب ایجاد کند. کسانی که درک درستی از مضمون و مفهوم نظرات حضرت امام(ره) داشتند، این مساله را در قالب ایجاد تعاونی‌ها میسر دیدند. به همین علت آیت‌الله شهید بهشتی درخصوص تشکیل تعاونی‌ها اصرار خاصی داشتند و کسانی که با ایشان هم‌نظر بودند و منظور امام را بهتر درک می‌کردند، مساله تعاونی‌ها را مطرح کردند و موضوع تعاونی‌ها در قانون اساسی به شکل شفاف و در قالب اصل 43 مطرح شده است

وی اظهار کرد: در کشورهای سوسیالیستی به‌رغم مخالفتی که با تعاونی هاصورت می‌گرفت تعاونی ها جای خود را باز کردند. مثلاً اکنون در چین تعاونی‌ها جایگاه خوب و قدرتمندی دارند

سلامتی گفت: حضرت امام اعتقاد به حمایت از طبقه محروم جامعه داشتند که راهکار علمی، منطقی و اصولی آن تشکیل تعاونی‌ها بود، به همین دلیل کسانی که می‌خواستند به نظرات حضرت امام(ره) جامه‌عمل بپوشانند، قالب تعاونی‌ها را برای این امر در نظر گرفتند. 

وی ادامه داد: امام تاکید داشتند دولت امکانات خود را به سمت محرومین و مستضعفین سوق دهد و اگر اعتباراتی دارد، آن را در اختیار این قشر قرار دهد تا آنها خود بتوانند برای خویش شغلی فراهم کنند. ضمناً دولت با آموزش وارایه راهکارهای مناسب و در صورت لزوم، با خرید محصولات یا کمک به ارائه به بازار مصرف می تواند از تولیدکنندگان حمایت کند.

سلامتی با بیان اینکه وزارت تعاون ظرف چند سال گذشته آمار دقیقی از میزان اشتغال‌زایی توسط تعاونی‌ها ارائه نداده است و دولت نیز برخلاف سابق، اطلاعات دقیقی را از فعالیت‌های اقتصادی ارائه نمی‌دهد، گفت: بعد از انقلاب و تا سال 1383 حدود 70 هزار تعاونی تشکیل شد. اما از آن به بعد آمار دقیقی در دست نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین