آفتابنیوز : آفتاب: باراک اوباما در سخنان خود که طور مستقیم از شبکههای خبری منطقهای و بینالمللی پخش میشد، با اشاره به تلاشهای کشورش در حوزه منع اشاعه هستهای مدعی شد: من سال گذشته به جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد دادم و دستم را به سوی آنها دراز و تاکید کردم که مسأله برای یک عضو سازمان ملل متحد در حوزه هستهای هم "حق" است و هم "مسئولیت".
باراک اوباما، رييس جمهور ایالات متحده آمريکا، روز پنجشنبه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: در ديپلماسی همچنان به روی ايران باز است، اما ايران بايد به جهانیان ثابت کند که ماهیت برنامه هستهایش صلحآمیز است.
اوباما گفت: «بگذارید يک بار ديگر شفاف بگويم: آمريکا همراه با جامعه جهانی به دنبال راهحلی برای اختلافات با ايران است و درهای ديپلماسی باز خواهد ماند تا ايران تصميم بگيرد که وارد آن بشود.»
رييسجمهوری آمريکا افزود: «اما مقامات ايران بايد پایبندی و تعهد روشن و معتبر خود را نشان دهند و به جهان ثابت کنند که برنامه هستهای آنها مقاصد صلح اميز دارد.»
باراک اوباما در بخش ديگری از سخنرانی خود گفت: به عنوان بخشی از تلاشهای ما در چارچوب منع گسترش سلاحهای هستهای، سال گذشته دست خود را به سوی جمهوری اسلامی دراز کرده و تاکيد کردم اين کشور به عنوان يک عضو جامعه بينالمللی حقوق و مسئوليتهايی دارد.
رييس جمهوری آمريکا افزود: من در همين سالن گفتم چنانچه ايران در قبال اين مسئوليتها قصور کند، میبايست پاسخگو باشد و اين چيزی است که ما تاکنون انجام دادهايم.
باراک اوباما اضافه کرد: «ايران تنها عضو «ان پی تی» (پيمان منع گسترش سلاحهای اتمی) است که نتوانسته نشان دهد که مقاصد برنامه هستهايش صلحآميز است و چنين اقداماتی پيامدهايی خواهد داشت.»
وی در ادامه به مسائل خاورمیانه اشاره کرد و گفت: ما برای صلح در خاورمیانه جدی هستیم و راحل مسالمتآمیز تنها راه تاسیس و تشکیل دولت فلسسطینی است.
به گزارش مهر، اوباما حل اختلاف فلسطینیها با اسرائیل را یکی دیگر از راههای تسهیل در تشکیل دولت فلسطینی دانست و افزود: امنیت اسرائیل نیاز به یک دولت مستقل فلسطینی و رعایت شان مردم این سرزمین دارد.
وی افزود: شجاعت ابومازن بیش از آنهایی است که موشک شلیک میکنند.
وی همچنین ادعا کرد امکان اینکه در سال آینده دولت فلسطین به عنوان یک عضو سازمان ملل متحد در نشست سالیانه شرکت کند، وجود دارد.
اوباما در عین حال خواستار تمدید تعلیق شهرکسازی شد، اما رژیم صهیونیستی را برای این کار تحت فشار قرار نداد.
عراق، افغانستان، القاعده 11 سپتامبر و مسائل اقتصادی و بحران کنونی مالی، کاهش تسلیحات هسته ای از دیگر موارد مطرح در سخنان اوباما بود.
وی از شکست طالبان در افغانستان خبر داد و بر تعهد آمریکا برای خروج از این کشور و واگذاری امنیت آن به افغانها در جولای آتی تاکید کرد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت که اقتصاد غرب در نقطه آغازین شروع بحران مالی قرار دارد.
نکته جالب درباره سخنرانی اوباما، حضور نداشتن هیأت رژیم صهیونیستی در سالن اجلاس بود.