آفتابنیوز : آفتاب: علیاصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اشاره به قرائت قطعنامه کشورهای غیرمتعهد عضو آژانس در کنفرانس عمومی سالانه آژانس درباره توانمندی هستهای اسرائیل، گفت: اگر چه این قطعنامه با اختلاف 5رای تصویب نشد؛ اما اثری تاریخی و ماندگار در محکومیت رژیم صهیونیستی به جای گذاشت.
علیاصغر سلطانیه با اشاره به روند تصویب و رایگیری قطعنامهای در محکومیت توانمندی هستهای رژیم صهیونیستی که از سوی کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در آژانس ارائه شده بود، گفت: آن چه امروز رخ داد نمادی از مقاومت و همبستگی تعداد زیادی از کشورهای عضو جنبش غیرمتعهدها در آژانس در مقابل فشارهای آمریکا و چند کشور دیگر حامی رژیم صهیونیستی بود.
او ادامه داد: با وجود یک سال تلاش شبانهروزی و صرف میلیونها دلار توسط دولت آمریکا و حتی اعمال فشار تا آخرین لحظات، روز گذشته در کنفرانس عمومی سالانه آژانس برای پس گرفتن قطعنامه مذکور کشورهای غیرمتعهد عضو آژانس مقاومت کرده و قطعنامه را برای در دستور کار قرارگرفتن به ثبت رساندند و در معرض تصمیمگیری قرار دادند.
سلطانیه اظهار کرد: این واقعیت که بیش از 100 کشور علیه توانمندی هستهای رژیم صهیونیستی رای دادند و خواهان تصویب این قطعنامه بودند و تنها آمریکا و چند کشور اروپایی و ژاپن به این قطعنامه رای منفی دادند، شکستی واقعی برای سیاست خارجی آمریکا محسوب میشود.
نماینده دائم ایران در آژانس با بیان این که فصلی درباره محکومیت توانمندی هستهای رژیم صهیونیستی پس از 20 سال در سال گذشته آغاز شد که کماکان با بسیج کشورها و اعمال فشار به رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت، افزود: باید آن چه که در کنفرانس عمومی سالانه آژانس رخ داد را به فال نیک گرفت زیرا آمریکا پس از قطعنامه سال گذشته در محکومیت فعالیتهای هستهای رژیم صهیونیستی که پس از 20 سال تصویب و در دستور کار آژانس قرار گرفت، نتوانست باب گشوده شده را ببندد.
سلطانیه همچنین خاطرنشان کرد: با وجود فشار آمریکا موضوع توانمندی رژیم صهیونیستی رسما در دستور کار کنفرانس عمومی سالانه آژانس قرار گرفت و بیانیه جنبش غیرمتعهدها در محکومیت رژیم صهیونیستی قبل از رایگیری قطعنامهای درباره توانمندی رژیم صهیونیستی قرائت و به ثبت رسید و کشورها نگرانی خود را از تهدید هستهیی رژیم صهیونیستی اعلام کردند.
نماینده ایران در آژانس همچنین در پاسخ به این سوال که روز گذشته برخی صحبتها درباره کاندیداتوری ایران برای عضویت در شورای حکام مطرح شد، تصریح کرد: تصمیم جمهوری اسلامی ایران برای انصراف از ورود به رقابت و رایگیری در مقابل دو کشور عرب مسلمان دیگر عضو آژانس در این مقطع تاریخی که بیش از گذشته به وحدت تمام کشورها در مقابل رژیم صهیونیستی نیاز است، تصمیمی دقیق و مبتنیبر عقلانیت و مصالح کشور بود. بنابراین با اعلام انصراف ایران از کاندیداتوری عضویت در شورای حکام آژانس در جلسهی غیرمتعهدها بار دیگر حمایت ایران و تاکید بر وحدت همه کشورها و بسیج در برابر محکومیت توانمندی هستهای رژیم صهیونیستی مورد توجه قرار گرفت که این مسأله مورد توجه کشورهای عرب از جمله رییس اتحادیه عرب در نشست شد.