آفتابنیوز : آفتاب: نایبرئیس مجلس خبرگان، ضمن دفاع از طرح تغییر و تحول در حوزه های علمیه، اظهار کرد: تحول به این معنا نیست كه ما محتوا را عوض كنیم، بلكه تحول در شیوهها، روشها و برداشتها از منابع غنی اسلامی است كه خیلی از این مسایل به كار علمی نیاز دارد.
نایب رئیس مجلس خبرگان در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعهالمصطفی گفت: همان كار علمی كه بزرگان ما كردهاند، این فقهی كه امروز وجود دارد در روایات به این صورت نبوده، بلكه علما و بززگان امثال شیخ طوسی آن را به این شیوه در آوردهاند.
این عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح كرد: كسانی كه امروز بر تحول در حوزه خرده میگیرند، مانند اخباریونی هستند كه به شیخ طوسیها خرده میگرفتند و این از جهل آنان است.
هاشمی شاهرودی افزود: كسانی كه از تحول در حوزه دلهره دارند و میترسند تحول چیزی را به هم بزند، اشتباه میكنند.
وی تاکید کرد: اسلام را باید طوری بفهمیم كه امثال حضرت امام، امام موسی صدر و مطهریها فهمیدند، آنان اسلام و دین را به عنوان نظام و حركت واقعیت زندگی مردم به سوی عدالت و آرمانهای بلند فهمیدند.
هاشمی شاهرودی با بیان این كه بسیاری از حركتها در جهان اسلام در این زمینه از ما جلوتر هستند، گفت: آنها شیوههای سریعتر و كوتاهتر در تربیت نیرو و مبلغ را در مقابل ما به كار گرفتهاند.
نایب رییس مجلس خبرگان رهبری با بیان این كه بعد از انقلاب نیازهای مدیریتی، سیاسی و اجتماعی چالشهای مهم در ابعاد مختلف در مقابل ما قرار داده است، تصریح کرد: علت این چالشها امتیازاتی است كه برای مكتب اسلام به وجود آمده است، زیرا انقلاب اسلامی فكر صحیح و مدیریت اسلام ناب را در همه ابعاد زندگی بشر نشان داد.
هاشمی شاهرودی افزود: شعار "دین از سیاست جدا نیستِ" امام، یک مسئله جزئی و فكر محدود نیست، بلكه یک برداشت و قرائت سالم از روح اسلام است.
وی خاطرنشان كرد: دشمنان این حقیقت را درك كردهاند كه نظام جمهوری اسلامی، نظامی است كه همه دنیا را در برگرفته و منافع مستكبران و ظالمان و انسانهای مادهپرست را از بین میبرد.
هاشمی شاهرودی ادامه داد: حكومتها و دولتهایی در سراسر دنیا با توجه به اسلام و حیات مجدد آن شكل گرفته و مردم به این خاطر به آنها رای دادهاند، اینها مدیریت میخواهند كه بر عهده علما و حوزههای علمیه است.
وی به نیاز حوزه به تحول اشاره كرد و گفت: تحول به این معنا نیست كه ما محتوا را عوض كنیم، محتوا همان اسلام ناب است كه قابل تغییر نیست، بلكه تحول در شیوهها، روشها و برداشتها از منابع غنی اسلامی است كه خیلی از این مسایل به كار علمی نیاز دارد.