آفتاب: اسفندیار رحیممشایی در مراسم روز جهانی جهانگردی گفت: جهانگردی امروز یک فرصت برای تمام دنیا محسوب میشود. انسان موجودی جهانی است و همه جهان هم برای انسان شکل گرفته است. انسان به جغرافیای خاصی محدود نمیشود و همه دنیا برای همه انسانها آفریده شده است.
مشایی ادامه داد: انسان به دنیا میآید و باید در طول عمر خود دنیا را درک کند و گردشگری پدیده زیبایی است و همه اتفاقات خوب در گردشگری اتفاق میافتد. مفهوم مطلق توسعه در گردش و گردشگری است. در گردشگری زایش فکر، اندیشه و تجربه بشر افزایش مییابد و انسان فهمهای جدیدی از جهان به دست میآورد و زیباییهای جدیدی ایجاد میکند. دامنه تفسیر انسان از هستی توسعه مییابد و این نکته بسیار مهمی است.
مشاور ارشد رئیسجمهوری گفت: گردش با یک روح سرشار از امید همراه است و فرد ناامید هرگز به گردش نمیرود. کسی که روح گردشگری دارد، روح امیدواری دارد و گردشگری به امید او اضافه میکند.
مشایی گفت: گردشگری انتظارات را تغییر میدهد، نگاهها را عوض میکند و نقاط ضعف را آشکار میکند و افراد زندگی بهتری را برای خود متصور میشوند، حتی اگر نتوانند در دنیای بیرون آن را محقق کنند در ذهن خود به سوی آن حرکت میکنند.
مشایی گفت: جنس گردشگری جنس دوستی است. گردشگری ارتباط انسان با انسان و انسان با محیط و طبیعت و زمان و مکان است.
او ادامه داد: ارتباط انسان با انسان مهمترین ارتباطی است که میتوان در دنیا تصور کرد و ارتباط انسان با خدا هم از مجرای ارتباط انسان با انسان امکانپذیر است. انسانهایی که از یکدیگر دور هستند و گمان میکنند به ارتباط با خدا نائل شدهاند در اشتباه هستند. زیرا کسی که ارتباط با خدا را طلب میکند، لازم است، با انسانها ارتباط داشته باشند، زیرا ارتباط با خدا از مسیر توسعه ارتباط با انسانها میگذرد.
او گفت: اگر همه دنیا را به انسان بدهند و انسان را از او بگیرند هرگز راضی نمیشود همه زیباییهای طبیعت و بهترین امکانات اگر انسان نباشد بعد از مدت زمان کوتاهی راضیکننده نیست و انسان حاضر است همه چیز خود را یک جا بدهد تا یک مونس و همدم داشته باشد. گردشگری نیز توسعه ارتباطات بین انسانها را ایجاد میکند و افراد در گردشگری ارزشهای انسانی را مبادله میکنند.
او ادامه داد: دشمنی و خصومت بین انسانها فقط زمانی اتفاق میافتد که فاصله بین آدمها زیاد میشود و دست شیطان باز میشود. اگر شکاف و فاصلهای بین انسانها وجود نداشته باشد، بین آنها تهاجم و برخوردی صورت نمیگیرد بنابراین گردشگری یکی از موثرترین راههای توسعه صلح و ثبات امنیت پایدار در دنیاست و جهالت فرصتی است برای انسان که تخم عداوت و کینه را بکارد و بسیاری از کینهها ریشه در جهالت دارد.
او ادامه داد: به دلیل تبلیغات دروغینی که در دنیا صورت میگیرد بسیاری از مردم گمان میکنند که با هم مخالف هستند.
مشایی گفت: یک بخش از مردم دنیا احمدینژاد را سمبل ایمان و اراده میدانند و او را مردمی و عدالتخواه میشناسند و برخی دیگر به خاطر تبلیغات سوءاحمدینژاد را فردی خشن میدانند. اما من که به او نزدیک هستم کمتر کسی را دیدم که مانند او که تا به این حد به انسان و مردم وابسته باشد.
او ادامه داد: بزرگمردی مانند امام علی (ع) بسیار جدی بود و برای انجام اندیشههای درست خود بسیار جدی وارد عمل میشد. امام علی (ع)وقتی به بچه یتیمی میرسید، او را بر کول خود سوار میکرد. او در جنگ با خوارج آدمها را چنان از لب تیغ گذراند که هیچکس جرات چنین کاری را نداشت. او در عین حال که بسیار جدی و با اراده بود و بسیار لطیف نیز بود و نمیتوانست تحمل کند حتی یک نفر به دیگری ظلم کند.
مشایی تصریح کرد: اگر ارتباطات برقرار باشد، ارزشها غالب میشود، چون طبیعت انسان ارزشگراست و جنساش خدایی است. ملت ایران در همه تاریخ ارزشمدار، ارزشمحور و خداجو بودند. البته همه انسانها در همه نقاط دنیا ارزشمدار هستند و من این را مختص ایرانیها نمیدانیم.
مشاور ارشد رئیسجمهوری گفت: دیپلماسی اگر ابزار فریب آدمها باشد، ظلم و جنایت است اما اگر جنس آن ارتباط باشد یک نوع ماموریت الهی محسوب میشود. جای تاسف است که حدود دو سه ماه دیگر دهه اول هزاره سوم به پایان میرسد. نبود امنیت، ظلم، ستم، دشمنی، کینه، عداوت و آتشافروزی همه ملتها را گرد هم جمع کرد تا اولین دهه هزاره سوم را دهه صلح نامگذاری کنند اما اکنون که فرصت زیادی تا آغاز سال مسیحی جدید نمانده است و این یک دهه به پایان میرسد و دههای که به نام دهه صلح نام گرفته بود، هیچ ثمره مثبتی نداشته است و انسان از این بابت شرمنده است.
او ادامه داد: وقتی در آخرین ماههای این دهه، دهه صلح را ارزیابی میکنیم بشر و در راس آن مدیران جامعه جهانی شرمنده هستند از اینکه میخواستند صلح در جهان حاکم باشد. اما بدترین جنگها بعد از جنگ جهانی دوم در همین دهه اتفاق افتاده است. چند صد هزار کشته، مجروح، مصدوم، آواره، پناهنده محصول دههای است که جامعه جهانی آن را دهه صلح معرفی کرده است. شکایت به کجا بریم؟
مشاور ارشد رئیسجمهوری گفت: در دهه صلح آدم را سر میبرند و بریدن سر انسان را در تلویزیون ماهوارهای نشان میدهند چه کسی باید پاسخگو به این فاجعه باشد، این باعث سرشکستگی جامعه اسلامی است که کسی که بالای این صحنه سر بریدن ایستاده است، اللهاکبر بگوید.
مشایی گفت: این باعث شرمندگی است که اکنون آدمکشی یک حرفه و شغل محسوب میشود و آموزشگاههایی در آنجا وجود دارد که مخصوص تربیت آدمکشان است.
او ادامه داد: چرا وقتی جامعه جهانی واژه صلح را برای دهه اول هزاره سوم انتخاب میکند نتیجه این میشود که بدترین جنگها در این دهه اتفاق میافتد، زیرا مدیریت مسلط جهانی، فارغ از دغدغه مردم جهان است و اعتراض و فریاد امروز ایران در صحنه جهانی نیز همین است.
او ادامه داد: حادثه 11 سپتامبر اتفاق میافتد، مردم جهان از این موضوع ناراحت میشود و این حادثه مبنایی میشود برای لشگرکشی و جنگ و اکنون ما در آستانه دهمین سال اشغال افغانستان هستیم و عراق نیز چندین سال است که به اشغال درآمده است. همه این حوادث به خاطر 11 سپتامبر اتفاق افتاد.
او ادامه داد: چرا هیچکس از چگونگی حادثه 11 سپتامبر سئوال نمیکند؟ چطور میشود برجهای دوقلو که پیشرفتهترین برجهای کنترل امنیتی و اطلاعاتی جهان هستند، با دو هواپیما نابود میشوند؟ چطور است که این هواپیماها کل برجها را تخریب میکنند؟ چرا انقدر مردم جهان را احمق فرض میکنند؟
او ادامه داد: بعد از این حادثه عربستان، افغانستان و ایران به عنوان تروریست و عامل این حوادث متهم شدند و متهم اصلی آنها نیز در این حادثه ایران بود اما چون جرات نداشتند به ایران حمله کنند به افغانستان حمله کردند و از ما صرفنظر کردند.
مشاور ارشد رئیسجمهوری گفت: چرا وقتی از حادثه 11 سپتامبر سئوال میشود، ناراحت میشوند. اگر چند سال دیگر از این حادثه بگذرد آنقدر آن را مقدس میکنند که دیگر کسی نباید از چگونگی آن سئوال کند.
او در انتقاد از وضعیت سازمان ملل گفت: چرا در سازمان ملل حقوق همه کشورها با هم برابر نیست، من از تبعیض نمیگویم آنقدر تبعیض دیدیم که دیگر نسبت به تبعیض حساس نباشیم، آنچه ما را میآزارد، تحمیق و ذلت است. چرا باید یک نفر در سازمان ملل به همه ملتها بگوید که شما چه کار کنید.
مشایی گفت: ما از اوباما میخواهیم فقط یک نکته را برای ما توضیح دهد؛ اینکه چرا برخی از کشورها در سازمان ملل حق وتو دارند و چرا در سازمان ملل یک مساوی 200 است. اگر اینکه ایران میخواهد حق وتو برداشته شود، غیرمنصفانه است، بگوئید غیرمنصفانه است.
او ادامه داد: ما با کسی جنگ نداریم ما از جنگ به شدت متنفر و منزجر هستیم اما زیر بار زندگی ذلتبار نیز نمیرویم ما میخواهیم دوستی و لبخند را به دنیا مخابره کنیم، اما مدیریت جهانی میخواهد ملتها را بترساند و بعد سیاستهای خود را پیش ببرد.
او ادامه داد: هدف وسیله را توجیه نمیکند. آمریکا به عراق و افغانستان حمله کرد تا به قول خود فرصت عملیات تروریستی را در این کشورها را از بین ببرد، تولید و کشت مواد مخدر را متوقف کند و ... اما برای رسیدن به این هدف خود باعث کشته و مجروح شدن افراد بیگناه زیادی شد.
او ادامه داد: قبل از احمدینژاد نیز افراد محبوب زیادی در این سرزمین وجود داشتهاند اما چرا محبوبیت آنها فرو ریخت؟ محبوبیت آنها از بین رفت زیرا در برابر سیاستهای استکباری عقبنشینی کردند و ملت نیز روی خود را از آنها برگرداند.
او ادامه داد: به ما میگویند با دم شیر بازی نکنید. چرا شما جلو میروید، پاسخ ما این است که بالاخره باید یکی جلو برود. به ما میگویند اینگونه حرف زدن در عرصه جهانی خطرناک است اما ما معتقدیم بهترین و اصولیترین روش برای تضمین امنیت پایدار ایران ایستادن در برابر جایگاه بزرگ جهانی است.
مشایی گفت: کشورهای منطقه باید بدانند امنیتی که هماکنون در منطقه وجود دارد، به خاطر وجود ایران است.
مشاور ارشد رئیسجمهور گفت: در حال حاضر به فعالیتهای هستهای ایران اعتراض میشود این در حالی است که کسانی که به این موضوع اعتراض میکنند هرگز اجازه نمیدهند که سازمان انرژی اتمی از وضعیت هستهای خودشان گزارشی تهیه کند. چرا آمریکا از افزایش بمب هستهای در روسیه نگران نیست، چرا از افزایش بمب هستهای رژیم صهیونیستی اظهار نگرانی نمیکند. آمریکا فکر میکند عدم اشاعه یعنی آنچه که وجود دارد خوب است، نباید بیش از آن افزایش پیدا کند.
مشایی گفت: ما باید کمک کنیم که ملتهای دنیا همه با هم ارتباط داشته باشند و گردشگری را توسعه دهیم تا انسانها مستقیما بتوانند با هم صحبت کنند و به شکوفایی برسند.