کد خبر: ۱۰۹۲۰۰
تاریخ انتشار : ۰۶ مهر ۱۳۸۹ - ۱۵:۱۵

مستندات تورم بیش از 10 درصدی در 6 ماه اول سال 1389

شرکت‌ها برای جبران کمبود فروش، 5 تا 10 درصد قیمت محصولات رابالا برده‌اند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس اقتصادی: درحالی‌که بانک مرکزی کشورمان تورم یک سال گذشته را حدود 9 درصد اعلام نموده اما آمارها و قیمت‌های جدید و مستند نشان می‌دهد رشد تورم فقط در 6 ماه گذشته بیش از 10 درصد بوده و تورم یک سال گذشته حداقل 20 درصد است .

حداقل 50درصد نیازهای کشورمان از طریق واردات تامین می‌شود و نرخ ارزهای عمده و اصلی که واردات به کشورمان با این ارزها صورت می‌گیرد طی 6 ماه گذشته 10 تا 20درصد گران شده و تورم حداقل 10 درصدی در کالاهای وارداتی را ایجاد نموده است.

از ابتدای 1389 تاکنون نرخ یورو از 1230 تومان با بیش از 20 درصد افزایش به 1450 تومان رسیده و کالاهای یوریی به مبدا ایران بیش از 20 درصد گران شده است. نرخ دلار به عنوان مهمترین ارز نیز از 990 تومان به 1100 تومان افزایش یافته و کالاهایی که با نرخ دلار وارد می‌شود دچار بیش از 10 درصد تورم شده است.

قیمت یوان چین نیز از 140 تومان به 160 تومان افزایش داشته و کالاهای چینی که سالانه حدود 8 میلیارد دلار کالای چینی وارد کشور می‌شود بیش از 15 درصد گران شده‌اند. درهم امارات هم افزایشی بیش از 10 درصد داشته است. 

تقریبا یک چهارم واردات ایران از امارات انجام می‌شود و با افزایش درهم امارات از 270 تا 305 تومان که افزایش 12 درصدی را نشان می‌دهد؛ کالاهایی که از مبدا دوبی وارد ایران می‌شوند بیش از 12 درصد گران شده‌اند.

در بخش مسکن بنابرگزارش مرکز آمار ایران قیمت فروش هر مترمربع مسکن در فصل بهار 19 درصد و قیمت اجاره 21 درصد افزایش داشته است.

نرخ گوشت قرمزاز ابتدای امسال از 12 هزار تومان در هر کیلو به 18 هزار تومان افزایش یافته که 50 درصد رشد و تورم نشان می‌دهد. گوشت مرغ نیز از 2200 تومان تا 3300 تومان بالارفته که تورم 50 درصدی داشته است.

در بخش حمل و نقل؛ از ابتدای امسال نرخ مترو در تهران 40 درصد و نرخ تاکسی و اتوبوس بیش از 15 درصد بنابر اعلام مراکز مسئول در شهرداری افزایش داشته است.

در بخش محصولات کشاورزی به دلیل خشک‌سالی در روسیه؛ قیمت جو از ابتدای امسال 80 درصد بالارفته است و قیمت جهانی شکر و به تبع آن قیمت‌های داخلی بیش از 40 درصد رشد داشته‌اند.

نرخ آرد اصنافی همچون شیرینی پزیها؛ تولیدکنندگان ماکارونی، با 10درصد افزایش از ابتدای تیرماه مواجه بوده است. در بخش شیرو لبنیات از ابتدای امسال 40 درصد به نرخ شیر یارانه‌ای اضافه شد و هرلیتر شیر از 250 تا 350 تومان بالا رفت و به تبع آن در اثر کاهش خرید شیر یارانه‌ای و کاهش فروش کارخانجات؛ شرکت‌ها برای جبران کمبود فروش، 5 تا 10 درصد قیمت محصولات لبنی رابالا بردند.

در بخش فلزات از ابتدای امسال نرخ شمش فولاد با جهش 50 درصدی از 500 تا 750 تومان بالا رفته و هرکیلو میلگرد از 600 تا 850 تومان افزایش داشته و تیرآهن از هرشاخه 105 هزار تومان به 130 هزار تومان افزایش داشته است. قیمت هر کیلومس از 6 هزار تومان به 8 هزار تومان رسیده و آلومینیوم از 2200 تومان تا 2800 تومان رشد داشته است.

نرخ طلا از ابتدای امسال بیش از 15درصد رشد داشته و هر گرم طلای 15 عیار از 28500 تا 33 هزار تومان جهش یافته است. نرخ سکه نیز از 290 هزار تومان به 330 هزار تومان رسیده است. 

در اثر سخت شدن واردات و مشکلات ایجاد شده مسیر واردات از محل دوبی نرخ کامپیوتر و قطعات آن 6 تا 10 درصد بالا رفته است.

نرخ جهانی پنبه و نخ‌های پنبه‌ای از ابتدای امسال حدود 30درصد و نخ‌های الیاف مصنوعی بیش از 20درصد رشد داشته که اثر خود را در بخش پوشاک و نساجی نشان داده است. به دلیل افزایش قیمت دام زنده، نرخ چرم جهت تولید کیف و کفش به اعتقاد عضو تولیدکنندگان چرم و پوست بیش از 50درصد افزایش یافته است.

با کاهش سهمیه بنزین از 80 لیتر به 60 لیتر در ماه که حاکی از کاهش 25 درصدی سهمیه 100 تومان بنزین است استفاده از بنزین آزاد حدود 10 درصد افزایش داشته بنابراین هزینه بنزین شهروندان افزایش 15درصدی را به دنبال داشته است.

بورس اوراق بهادار کشورمان از ابتدای امسال در 6 ماه بیش از 48درصد رشد داشته که با توجه به همبستگی کامل بین بورس و تورم؛ افزایش تورم در 6 ماه گذشته از این طریق ثابت می‌شود.

وزارت جهاد کشاورزی از ابتدای شهریورماه فهرستی از کالاهای کشاورزی را جهت ممنوعیت واردات ابلاغ کرده که هرگونه ممنوعیتی در حوزه واردات بنا به اصول مسلم اقتصادی به افزایش قیمت کالاها و تورم می‌انجامد حتی اگر نتوان میزان دقیق این تورم را محاسبه کرد اما به قطع یقین این تورم وجود دارد و اثر خود را در زندگی مردم نشان می‌دهد.

آمارهای زیادی را می‌توان به آمارهای این نوشته اضافه کرد و تورم 6 ماهه آن را نشان داد اما برای نشان دادن تورم کافی است رشد قیمت کالاها ی اساسی و مواد اولیه را محاسبه نمود و تورم کالاهای مصرفی و ساخته شده نیز مضربی از تورم مواد اولیه و اساسی است. 

در هر حال این آمارها نشان می‌دهد پیش از اجرای طرح تحول اقتصادی و هدفمند شدن یارانه‌ها؛ قیمت کالاها افزایش یافته و برخلاف اعلام مسئولان بانک مرکزی؛ تورم 6 ماه گذشته در کشور بیش از 10 درصد بوده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۴ - ۱۳۸۹/۰۷/۰۶
0
0
حتما این مستندات را از اداره آمار آقای "چیز" گرفتید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۹ - ۱۳۸۹/۰۷/۰۷
0
0
اقايي كه امار آقای چيز رو مسخره می‌كنی اينها اكثرشان همانهايی هستند كه می‌خوری. شايد شما جنسی نمی‌خری و همش برات ميياد. خدا به شما رحم كند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین