آفتابنیوز : آفتاب: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: کشمکشهای سیاسی که در حال حاضر میان ایران و برخی از کشورهای جهان به وجود آمده است صادرکنندگان ما را با مشکلاتی مواجه کرده و آنها نگران از برخوردهای سیاسی این کشورها با سرمایههایشان هستند.
عزتالله یوسفیانمولا، با بیان این مطلب که مجلس برای رفع ناکامیهایی که طی سالهای اخیر در امر صادرات کشور بهوجود آمده، سیاستهای جدیدی را در برنامه پنجم توسعه اعمال خواهد کرد، گفت: براساس قانون برنامه چهار ساله کشور و همچنین چشمانداز 20 ساله ما باید هر سال 20 درصد از اتکای اقتصادی کشور به صادرات نفتی را کاهش میدادیم و از مسیرهای دیگری این کمبود بودجه را جبران میکردیم.
وی افزود: متاسفانه به دلیل عدم سیاستگذاری مناسب این هدفگذاری میسر نشد و ما نتوانستیم در بحث دریافت مالیات و صادرات کشور که قرار بود جایگزین صادرات نفتی کشور شود به هدف گذاریهایمان برسیم.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: البته در بحث مالیاتی ما با افزایش ردیفهای مالیاتی و اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده درصدد جبران بخشی از ناکامیهای کشور بودهایم اما در بحث صادرات این امر میسر نشد.
وی با بیان این مطلب که مجلس حمایتهای همهجانبهای را برای حمایت از تجار به صورت ارائه تسهیلات در قانون برنامه پنجم در نظر گرفته است، گفت: براساس هدفگذاریهای مجلس باید از صادرکنندگان به نحوی حمایت شود که این افراد برای صادرات کالاهایشان از مبدا تا مقصد از پشتیبانی دولت برخوردار شوند. این نخستین و اصلیترین موضوعی است که باید به آن توجه داشت.
یوسفیان خاطرنشان کرد: البته ممکن است بخشی از ناکامیهای صادراتی ما به دلیل افت کیفیت کالاهایمان باشد که براساس آنچه مجلس در برنامه پنجم توسعه در نظر گرفته است باید با افزایش کیفیت کالاهای تولیدی و همچنین ارائه آموزشهای مناسب صادرات محصولات ایرانی را در رقابت با کالاهای کشورهای دیگر ارتقاء دهیم.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین با بیان این مطلب که یکیدیگر از موانع اقتصادی کشور در افزایش امر صادرات ثابت نگه داشتن نرخ دلار در برابر ریال است گفت: از میان کشورهای جهان معدودی از کشورها چون ایران و چین هستند که اقدام به برابری نرخ ارز کردهاند که این کشورها نیز باید با حمایت از صادرکنندگان خود مشکلاتی که از این حیث در امر صادرات به وجود آمده است را جبران کنند. این اقدام در چین صورت گرفته است و ایران نیز باید نسبت به اجرای آن اقدام کند.
وی تاکید کرد: علاوه بر این لازم است تا دولت در بخش موانع گمرکی نیز همراهی بیشتری با صادرکنندگان داشته باشد متاسفانه به دلیل سواستفادههای صورت گرفته قوانین دست و پاگیری وضع شده است اما برخی همچنان با نفوذ و رانتی که دارند این قوانین را دور مینند.