کد خبر: ۱۰۹۶۴۶
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۸۹ - ۱۸:۱۰

ولایتی: امام به بنده اختیار تام دادند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری با اشاره به مذاکرات قرارداد 1975 الجزایر میان ایران و عراق پس از پذیرش قطعنامه 598 گفت: امام خمینی(ره) فرمودند هرچه را که ولایتی تشخیص داد در حین مذاکره انجام دهد، مجاز است، یعنی به بنده اختیار تام دادند.

به گزارش شبکه ایران، دکتر علی اکبر ولایتی، مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری که در روزهای پذیرش قطعنامه 598، بر مسند وزارت امورخارجه بود با اشاره به پذیرش قطعنامه 598 از سوی امام خمینی(ره) گفت: در آن زمان، امام دو نوع بیانیه صادر کردند، یکی برای عامه مردم و دیگری برای خواص. در آن بیانیه‌ای که برای خواص صادر کردند و در جمع خواص خوانده شد، به گزارش‌های فرماندهی جنگ و دولت وقت، تکیه کردند که گفته بودند اگر می‌خواهید جنگ را ادامه دهیم، به سلاح و امکانات نیاز داریم. از آن طرف هم دولت وقت اظهار کرده بود که امکانات اقتصادی‌ ما، برای ادامه جنگ، کامل نیست.

وی افزود: امام در توجیه‌شان برای خواص که اعلامیه‌اش نیز موجود است، بر این موضوع تکیه کردند که علت پذیرفتن بنده و نوشیدن جام زهر گزارشی است که از فرماندهی نظامی و دولت دارم که هردو به نوعی اعلام کردند ادامه جنگ برایمان مشکل می‌شود. امام با استناد به این دو، قطعنامه را پذیرفتند.

وزیر سابق امور خارجه با یادآوری این نکته که عراقی‌ها می‌خواستند با لغو قرارداد 1975 اروند رود را در اختیار خود داشته باشند و از طرف دیگر ما بر این قرارداد پایبند بوده و به آن تکیه کرده بودیم به مذاکرات ایران و عراق در این خصوص و کسب تکلیف از حضرت امام خمینی(ره) در این خصوص اشاره کرد و بیان داشت: ما براساس قرارداد 1975 باید تصحیح‌هایی در قسمت‌های ارتفاعات مرکزی، انجام می‌دادیم، بنده این مساله را از امام پرسیدم و امام فرمودند که بله، ما چاره‌ای نداریم. سپس بعد از چند سوال اولیه، ایشان از طریق حاج احمد یک پاسخ کلی دادند و فرمودند هرچه را که ولایتی تشخیص داد در حین مذاکره انجام دهد، مجاز است. یعنی به بنده اختیار تام دادند. من نیز امام، رؤسای قوا، وزراء و نمایندگان مجلس را با بولتن‌های مختلف در جریان جزئیات مذاکرات می‌گذاشتم و بدون تردید، این مذاکره، جدی‌ترین و شفاف‌ترین مذاکرات در تاریخ مذاکرات سیاسی ایران است، به دلیل اینکه سوابق و جزئیات گفت‌وگوهایی که بین ما گذشته است در آن جا است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین