آفتابنیوز : آفتاب: کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه اتحادیه جهانی مخابرات حداقل دسترسی کاربران به اینترنت 256 کیلوبیت در ثانیه را به عنوان شاخص ضریب نفوذ محاسبه میکند، گفت: از نظر اتحادیه جهانی مخابرات، ایران اینترنت ندارد و ضریب نفوذ اینترنت در ایران زیر یک درصد است.
علیاکبر جلالی با تاکید بر اینکه ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه معیار توسعه یافتگی ارتباطات در کشورها تلقی میشود گفت: در شرایطی که نهادهای بینالمللی مانند اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) بررسی مقایسهای کشورها را انجام میدهند و عدم حضور یک کشور در این مقایسهها به طور قطع منفی تلقی میشود نیازمند پذیرش شاخصهای بینالمللی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه شاخصهای جهانی معتبر هستند و ایران نیز عضو ITU است افزود: اتحادیه جهانی مخابرات دسترسی کاربران به اینترنت با سرعت کمتر از 256 کیلوبیت در ثانیه را در آمارها محاسبه نمیکند.
جلالی با بیان اینکه دسترسی کاربران به اینترنت دایل آپ (کمتر از 56 کیلو بیت) جزء شاخصهای ضریب نفوذ محسوب نمیشود، ادامه داد: از نظر اتحادیه جهانی مخابرات، ایران اینترنت ندارد و ضریب نفوذ اینترنت در ایران زیر یک درصد است.
این کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه با توجه به شاخصهای بینالمللی همچون IT، استناد به شاخصهای داخلی بیمورد است ادامه داد: اگر از نظر مسئولان مشکلی در نحوه انجام این مقایسهها وجود دارد باید به عنوان یک عضو سازمان ITU از روشهای قانونی اعتراض خود را به آن نهادها منتقل کنند و در غیر این صورت باید تابع قوانینی بود که در سطح جهانی مطرح میشود.
جلالی گفت: انتظار نمیرود کسانی که باید مسئول توسعه اینترنت در کشور باشند و از آن دفاع کنند خود عامل تاخیر و ترمز در توسعه این فناوری شوند.
استاد دانشگاه علم و صنعت با مطرح کردن این سئوال که چگونه است وقتی آمارهایی به نفع ما داده میشود از آنها استقبال میکنیم اما آمارهایی که به نفع کشور نیست را تکذیب کرده و مردود میدانیم، ادامه داد: به عنوان مثال کشور ما دو بار در نهضت سوادآموزی جایزه جهانی گرفت که به آن افتخار کردیم اما در مواردی که به نفع ما نیست عکسالعمل منفی نشان میدهیم.
این کارشناس فناوی اطلاعات با تاکید براینکه در بعضی زمینههای فناوری اطلاعات به موفقیتهای خوبی در کشور دسترسی پیدا کردهایم، گفت: متاسفانه نتوانستهایم آنها را به درستی عرضه کنیم که این مسأله باعث میشود در شاخصهای جهانی موفقیت خوبی را در حوزه IT نداشته باشیم. به عنوان مثال در حوزه خدمات الکترونیک برخط، بیش از 1000خدمت الکترونیک در کشور وجود دارد اما هیچ یک از نهادهای دولتی تاکنون نتوانستهاند این خدمات را به نحوی دستهبندی کند که در نهادهای بینالمللی قابل استناد باشد.
وی گفت: کشور ما در بعضی شاخصها مانند اینترنت با پهنای باند زیاد مسلما جایگاه خوبی ندارد چرا که برای مثال در کره جنوبی 97 درصد مردم از اینترنت با پهنای باند متوسط 5/14 مگابیت در ثانیه استفاده میکنند و این در حالی است که در کشور ما کمتر از یک درصد مردم به اینترنت با سرعت 128 کیلوبیت دسترسی دارند.
استاد دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه باید استراتژی مشخصی را برای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در نظر بگیریم و اگر واقعا آن را مضر به حال جامعه میدانیم آن را تعطیل کنیم، افزود: سازمانهای بین المللی در ارائه شاخص ها هیچگونه خصومت و غرض ورزی با ما ندارند و پاک کردن صورت مسئله مشکلی را حل نخواهد کرد.
بر اساس این گزارش طی هفتههای مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها نسبت به انتقادات مطرح شده در زمینه ضریب نفوذ اینترنت در کشور و محدودیت در سرعت دسترسی به این فناوری، موضع گرفته و اعلام کردند که شاخصهای بینالمللی با برخی اهداف خاص مطرح میشود و در این بخش نباید دچار آفت شاخصزدگی شد.