آفتابنیوز : آفتاب: رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم بزرگداشت مولوی گفته که متاسفانه بعضیها گاهی اوقات خودزنی میکنند و داشتههای تاریخیهای خود را به بهای اندک میفروشند.
بقایی گفته که مثلا همین منشورکوروش که به ایران آمد، من انتظار داشتم کسانی که خیلی در داخل کشور ادعای ایرانی بودن، تمدن و فرهنگ داشتند، حداقل پا به میدان بگذارند و از این اثر ارزشمند ایرانی دفاع کنند، اما آنها سکوت کردند.
حمید بقایی گفته که ما وقتی با طرف خارجی سر میز مذاکرده مینشسنیم او چه بر سر میز مذاکره میگذارد؟ سلاح، قدرت نظامی و قدرت اقتصادیاش را در نهایت ولی وقتی بحث فرهنگ و انسانیت میشود ما فردوسی را میگذاریم روی میز، ما مولوی را معرفی میکنیم، ما منشور کوروش را وسط میگذاریم و میگوییم تو هم در مقابلش بگذار، تو چه داری؟ واقعا چه داری؟ قدرت اقتصادی میآید و میرود، قدرت نظامی میآید و میرود، اما قدرت فرهنگی چیزی نیست که بیاید و به این راحتی برود. اینها ظرفیتها و پتانسیلهای ما است.
وی همچنین گفته که ایرانیها همواره تمدنساز بودهاند و تمدنساز باقی خواهند ماند و آینده بشریت به دستایرانیها رقم میخورد و من در این زمینه اغراق نمیکنم، ناسیونالیست هم نیستم، چون اصلا نژادگرایی و قومیتگرایی، در جهان امروز امری ناپسند است اما نمیتوانیم انکار کنیم که ایرانی، یعنی مظهر فرهنگ و تمدن.
رئیس سازمان میزاث فرهنگی برای اثبات ادعای خود، منشور کوروش را مثال آورده و گفته کدام ملت دنیا میتواند بگوید که در 25 قرن پیش چنین فرمانی داشته است؟ در ایامی که تمام قومیتها، برده داشتند و غارت و جنایت میکردند، حاکم ایران چنین فرمانی را صادر کرده و گفته است از امروز برده داری باید لغو شود و چنین شده است و این در حالی است که قانونبردهداری در آمریکا سال 1862 لغو شده است و کمتر از 200 سال از آن میگذرد. روزی هم که قانون بردهداری را لغو کردند، در امریکا جنگ شد و 600 هزار نفر کشته شدند اما در ایران فرهنگ و تمدن ایرانی در سطحی بود که وقتی گفتند بردهداری از امروز لغو میشود ما شاهد هیچ مقاومتی نبودیم و در هیچ کجای تاریخ نیامده است که حتی یک نفر علیه این فرمان بلند شود و اعتراض کند. این نشان دهنده این است که لغو بردهداری خواست ملی بوده است.