کد خبر: ۱۱۰۳۸۹
تاریخ انتشار : ۲۰ مهر ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۸
پیشنهاد جدید نتانیاهو برای ادامه مذاکرات صلح؛

تعلیق شهر‌ک‌سازی‌ها در برابر به رسمیت شناختن اسرائیل

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: «صائب عریقات»، از مقام‌های ارشد حکومت خودگردان در واکنش به سخنان نتانیاهو، اسرائیل را به بازی سیاسی متهم کرده و گفته است که موضوع ساخت‌وسازها در سرزمین‌های فلسطینی ارتباطی با مسئله هویت اسرائیل ندارد. 

نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرده است که اگر فلسطینی‌ها رسما اسرائیل را به عنوان کشوری «یهودی» به رسمیت بشناسند، تعلیق شهرک‌سازی در کرانه باختری رود اردن را بررسی خواهد کرد. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اسرائیل سال گذشته اعلام کرد که به مدت ۱۰ ماه شهرک‌سازی در کرانه باختری را به حالت تعلیق در می‌آورد، اما این ممنوعیت در اواخر ماه سپتامبر امسال به پایان رسید. 

«محمود عباس»، رئیس حکومت خودگردان فلسطین تاکید دارد که در صورت عدم تغییر در موضع اسرائیل از گفت‌و گوهای مستقیم صلح که کشورهای عرب و آمریکا میانجی آن هستند، خارج خواهد شد. 

«بنیامین نتانیاهو» دوشنبه در پارلمان گفت: «اگر مقام‌های ارشد فلسطینی به طور صریح به مردم خود بگویند که اسرائیل را به عنوان کشور یهودیان به رسمیت می‌شناسند، من هم آماده خواهم بود که با تشکیل جلسه کابینه از اعضای آن تعلیق شهرک‌سازی را درخواست کنم.» 

وی افزود که این موضع اسرائیل پیشتر به طور محرمانه با حکومت خودگردان مطرح شده بود. 

نخست‌وزیر اسرائیل گفت که پذیرش «یهودی» بودن اسرائیل از سوی فلسطینی‌ها نشان دهنده آن خواهد بود که آنها به طور «حقیقی» آمادگی آن‌را دارند که در صلح و آرامش در کنار یهودیان زندگی کنند. 

اما «صائب عریقات»، از مقام‌های ارشد حکومت خودگردان در واکنش به سخنان نتانیاهو، اسرائیل را به بازی سیاسی متهم کرده و گفته است که موضوع ساخت‌وسازها در سرزمین‌های فلسطینی ارتباطی با مسئله هویت اسرائیل ندارد. 

عریقات گفت: «بین تعهدات اسرائیل بر اساس قوانین بین‌المللی و تلاش نتانیاهو برای تعریف هویت اسرائیل ارتباطی نمی‌بینیم.» 

دولت اسرائیل کرانه باختری رود اردن و از جمله بخش شرقی بیت‌المقدس را در سال ۱۹۶۷ تصرف کرد و از آن پس با ساخت حدود ۱۰۰ شهرک حداقل ۵۰۰ هزار یهودی را در این اراضی مستقر کرده است. 

بر اساس قوانین بین‌المللی وجود این شهرک‌ها در سرزمین‌هایی که سازمان ملل متحد آنها را اشغال شده اعلام کرده، غیرقانونی است اما اسرائیل این استدلال را رد می‌کند. 

مقام‌های فلسطینی به ویژه نگرانند که پذیرش «یهودی» بودن کشور اسرائیل بر «حق بازگشت» صدها هزار فلسطینی که طی چند جنگ از خانه و کاشانه خود رانده شده‌اند، تاثیر منفی بگذارد. 

اعراب در حال حاضر حدود ۲۰ درصد جمعیت فلسطین اشغالی را تشکیل می‌دهند.
دولت اسرائیل به تازگی با اصلاح قانون، اعطای شهروندی این کشور برای غیر یهودیان را از طریق سوگند وفاداری به اسرائیل به عنوان یک کشور «دموکراتیک و یهودی» میسر کرد.
منتقدان می‌گویند اصلاح این قانون متوجه فلسطینی‌هایی است که پس از ازدواج با اعراب اسرائیلی، می‌خواهند شهروندی اسرائیل را به دست آورند. 

این لایحه برای اجرایی شدن باید در کنست (پارلمان) اسرائیل تصویب شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین