آفتابنیوز : آفتاب: رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: پروندههای زیادی در یک سال و نیم گذشته داشتهایم اما به دلیل ملاحظات سیاسی و امنیتی مطرح نکردهایم.
حجتالاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی عصر روز چهارشنبه در جمع دانشجویان دانشگاه شیراز با بیان اینکه این پروندههای بزرگ را از شخصیتهای معروفی تشکیل دادهاند، اما اگر فضا آرام بود حق ملت است که از این پروندهها مطلع شوند، افزود: ما به حتم باید در یک فضای آرام کار را دنبال کنیم زیرا آیندگان ما را شماتت خواهند کرد که چرا مطلبی را مطرح و فضای جامعه را متشنج کردهایم.
وی اظهار کرد: امروز در محور سیاسی اجتماعی جامعه، توسعه وعدالت باید مد نظر باشد.
امروزه هر جامعهای بر حسب پیشرفت، موفقیت و مطلوبیت زندگی در آن با توجه به میزان جایگاه، احترام و عمل به قانون درجهبندی میشود و حکمرانی خوب، حکمرانی قانون و دولت صالح، دولتی است که بیشترین التزام را به قانون داشته باشد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: در ادبیات دینی نیز مبحث قانون فوقالعاده مورد تأکید قرار گرفته است؛ به شخصی دیندار گفته میشود که حرکت بر روی مرزهای تعیین شده و قانونی را پیشه کند و ارزش هر فرد مؤمن به میزان التزام او به قانون و دستور است.
وی افزود: در قرآن بارها با شدیدترین لحن سرپیچان از مقررات ظالم معرفی شده و مورد سرزنش قرار گرفتهاند و گاهاً این افراد را کافر یا فاسق نامیدهاند. همین ادبیات در دوران معاصر و به خصوص دوران حیات حضرت امام به صورت متعدد تکرار شد به گونهای که در انقلاب اسلامی حضرت امام باوجود اینکه هرچه میفرمودند مردم از او پیروی میکردند اما اولین کاری که کرد، دستور اجرای همه قوانین بود و هنوز دو ماه از انقلاب نگذشته بود که امام از مردم خواست تا پای صندوق بیایند و پایبندی خود را به قانون اثبات کنند.
پورمحمدی اظهار کرد: التزام و تأکید بر اجرای قانون همواره توسط امام راحل صورت میگرفت به گونهای که در یکسال برای اثبات وجود قانون 5 انتخابات در کشور برگزار شد که نمونه آن در هیچ جای دنیا وجود ندارد.
وی گفت: اگر بخواهیم رأس امور را تعریف کنیم باید بیاییم این تعبیر امام از جمله «مجلس رأس همه امور است» را بررسی کنیم که به تحلیل من چون قانون باید در رأس کشور باشد مجلس به عنوان قانونگذار رأس امور معرفی شده نه به دلیل این پشتوانه مردمی و تعداد آرای نمایندگان. زیرا نهادهای دیگری هستند که شاید با آرای بیشتری از مردم انتخاب شده باشند.
رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه اگر کسی بگوید ما میخواهیم پیشرفت کنیم اما مقررات و قوانین را بیتوجه رها کند باید به او گفت که این راه به بیراهه میرود، تصریح کرد: زیرا اگر بخواهیم پیشرفت کنیم باید قانون را مورد توجه داشته چون قانون غلط و برنامه غلط از بیقانونی و بیبرنامگی بارها بهتر است. فساد برابر با بیقانونی است زیرا مبحث بیقانونی یک بحث عمومی و اجتماعی است و اگر بیقانونی در هر سطح وجود داشته باشد موجب از هم گسیختگی جامعه میشود.
وی در ادامه افزود: قانونمداری را باید همگانی دانست نه تنها قانونگریزی یک مدیر، زیرا جامعه بیقانون یعنی جامعه فاسد که به پیشرفت هم نخواهد رسید به گونهای که در کشورهای قانونمند کسی که حتی قانون راهنمایی و رانندگی را رعایت نکند، قانونگریز شناخته شده و پستهای دولتی حساس هم نمیگیرد.
قوه قضائیه مستقل پورمحمدی در مورد استقلال قوه قضائیه گفت: قوه قضائیه مستقل نیازمند مقدماتی است که شرط اول آن قاضی شایسته و صالح است و دیگر اینکه قانون باید مورد تحکیم و احترام همگان باشد و اگر همه حمایت کنیم قاضی برای صدور احکام صحیح بدون تأثیر از فشارها میتواند مستقلانه عمل کند و این معنای قوه قضائیه مستقل است.
در سازمان ما گزارشهای زیادی وجود دارد که برخی از آنان تأیید نشده و به دنبال تحقیق در مورد گزارشهای ارائه شده هستیم.
وی اظهار کرد: هیچکس نباید از نظارت مصون باشد، حتی مجلس نیز برای نظارت بر خود باید دند طرحی ارائه دهد و نسبت به نظارت بر خودش جدی باشد؛ زیرا این یک خواست عمومی است و ما نیز منتظر طرح تکمیل شده مجلس در اینباره هستیم.
وضعیت چند شغلهها رییس سازمان بازرسی کل کشور گفت: درباره چند شغلهها ما اقدام را شروع کردیم و ابتدا از آنان خواستیم که خودشان استعفاء داده و تنها یک شغل را پیشه کنند که خوشبختانه تعداد زیادی سازمان بازرسی را همراهی کردند و تک شغله شدند اما عدهای مقاومت کردند که ما پرونده آنان را به دادگاه ارجاع دادیم.
وی با بیان اینکه وضعیت و واقعیت جامعه را هیچگاه نباید نادیده گرفت، افزود: برخی میخواهند همه چیز در اوج بحران جریان پیدا کند در صورتی که باید فضا آماده شود تا بتوان به بسیاری از مسائل رسیدگی کرد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: در یک نظام ناعادلانه با یک هواپیمای جنگی مردم غیرنظامی مورد حمله قرار میگیرند ولی کسی خم به ابرویش نمیآید اما حالا در کشور ما در یک راهپیمایی ـ که اگر بگوییم به حق هم باشد و مأمور ما بر اعصابش مسلط نبوده و کسی را کشته ـ همه در بوق میکنند در صورتی که در کشور آنان نقض حقوق بشر هیچ پیگیری نشده ولی ما برای همین کشته شدگان پرونده تشکیل دادهایم تا به دادرسی اولیاء دم کشتهشدگان رسیدگی شود.
وی افزود: یک عرف جدید و نادرست در جامعه رواج یافته که مردم به جای اینکه در محل کار خود کار کنند ساعتها میخواهند به بحث سیاسی بپردازند و یک انتخاباتی که ماهها پیش برگزار شده را آنقدر مورد بررسی قرار دهند تا دوباره فصل انتخابات بعدی برسد. در صورتی که هرچیز باید در زمان مناسب دنبال شود.
فساد لایههای پراکندهای دارد که برخی از آنان کمتر مورد توجه قرار گرفته و حتی نخبگان بعضاً با آن آشنا نیستند اما از زمانی که من در سازمان بازرسی حضور پیدا کردهام به پروندههای متعدد بروز کرده و مسائل پیشگیری و پیگیری را سرلوحه کار قرار داده و مرتباً هم نتایج به مردم اعلام کردهایم.