آفتابنیوز : آفتاب: عدم سلامت روانی جامعه در ایران و روند رو به رشد جمعیت بیماران روانی، خسارتها و هزینه هائی خواهد داشت که به مراتب سنگینتر از هزینه هایی است که بابت درمان بیماریهای جسمی افراد پرداخت میشود.
دکتر پرویز مظاهری، دبیر انجمن روانپزشکان ایران، ضمن اعلام اینکه اضطراب، شایعترین اختلال روانی شهرنشینان به خصوص در کلانشهر تهران است، می گوید: «سلامت جسمانی مربوط به یک بیمار است و می بایست درد را تحمل کند اما وقتی سلامت روان یک نفر دچار اختلال میشود، بیمار و خانواده و حتی جامعه دچار مشکل میشوند.»
بر اساس گزارشهای وزارت بهداشت ۵ تا ۱۰ درصد بیماریهای روانی در کشورمان را افسردگی تشکیل میدهد که بر این اساس 7 تا 8 میلیون نفر از جمعیت کشور افسرده هستند.
سیدمحمد مومنی، کارشناس ارشد روانشناسی بالینی نیز با اشاره به شیوع بالای اختلالات روانی در ایران که ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر از مردم جامعه را درگیر کرده، بیمه خدمات روانشناسی و مشاوره را از ضروریترین نیازهای جامعه میداند.
روانپزشکان با اعلام اینکه مشکلات اقتصادی، عامل مهم شیوع اختلالات روانی در تهرانیهاست، معتقدند که تفاوت فاحش درآمدی در پایتخت و افزایش فاصله طبقاتی به هیچ عنوان قابل تحمل و دفاع نیست و اختلالات رفتاری زیادی را بهوجود آورده بهگونهای که اکثر مردم تهران عصبی و عبوس شدهاند و نشاط و سرزندگی در بین آنها کمتر دیده میشود.