آفتابنیوز : آفتاب: هنوز طرح هدفمندی یارانهها آغاز نشده، یک نماینده حامی دولت فاش کرد که قرار است بهزودی وعده پرداخت نقدی یارانهها به فراموشی سپرده شود و به جای آن، کالاهای مورد نیاز – طبعا به صورت کوپنی یا سهمیهبندی – به مردم ارائه شود.
جعفر قادری، نماینده شیراز، شنبه شب در همایش بررسی طرح تحول اقتصادی که در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد، گفت: یارانهها در سالهای آتی به صورت غیرنقدی و در قالب کالاهای مورد نیاز به مردم اختصاص مییابد.
قادری اظهار داشت: طرح پرداخت یارانهها در مدت 5سال اجرا میشود تا فشار تورمی به مردم نیاید. البته انتظار از دولت این است که این کار را با آرامش و اطمینان خاطر بیشتری اجرا کند و در کار تعجیل نداشته باشد.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: در سالهای نخست اجرای پرداخت یارانهها شوک قیمتی در میان مردم بهویژه طبقات پایین بهوجود میآید که آن نیز به مرور زمان حل میشود و البته اعتقاد بر این است که دولت به آثار و پیامدهای توزیعی این طرح باید توجه کند.
وی با اشاره به اینکه یارانهها در ایران فقط به مصرف کالا اختصاص مییابد، تصریح کرد: باید به کالاهایی که در جامعه اثر مثبت میگذارند مانند مسکن، بخش آموزش و بهداشت و درمان نیز توجه اساسی کرد.
قادری بیان داشت: هماکنون مصرف برق و انرژی در کشور در مقایسه با کشورهای دیگر در سطح بالایی قرار دارد که میتوان با هدفمندسازی، این بودجهها را در بخشهای اساسی دیگر اختصاص داد مانند پارس جنوبی که ذخایر عظیمی در جهان به شمار میرود اما متاسفانه در مقایسه با کشورهای حوزه خلیج فارس عقبتر هستیم.
نماینده شیراز در ادامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در صنایع پتروشیمی سرمایهگذاری بسیاری نشده که باید زمینه ورود سرمایهگذاری را ایجاد کرد که قدمهایی نیز تاکنون برداشته شده است.
وی افزود: با اجرای طرح هدفمندسازی یارانهها درآمد دولت نیز افزایش مییابد و این میتواند ظرفیتهای اقتصادی را بهتر مورد استفاده قرار دهد.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی ایران خاطرنشان کرد: هماکنون درآمد سرانه در ایران ۶ تا ۷ هزار دلار است که از استانداردهای جهانی عقبتر بوده و با توجه به پتانسیل و توانمندیهایی که در کشور وجود دارد میتوان به ارتقای درآمد سرانه امیدوار شد.
قادری در ادامه درآمد کشور را از صادرات نفت ذکر کرد و گفت: در حال حاضر ۴ میلیون بشکه نفت در روز در کشور تولید میشود که ۲ میلیون آن مصرف داخلی است که اگر این رقم کاهش یابد، میتوان آن را در سایر بخشها هزینه کرد.
وی اضافه کرد: در زمینه برق نیز در حالی که از نظر تولید رتبه زیر ۲۰ در جهان را دارا هستیم اما میبینیم اکثر تولیدات صرف داخل کشور میشود که این برخلاف سایر کشورها است.