آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وحدت از طریق کنار گذاشتن همه سلیقهها و اختلاف نظرها، وحدت شکنندهای است.
علی لاریجانی در ادامه برنامه گفتو گوی ویژه خبری با اشاره به عرفان کاذب که مقام معظم رهبری در سخنان خود در قم به آن اشاره کردند، اظهار داشت: ممکن است این عرفانها به خاطر جاذبه اصل موضوع و تاثیرات آن عدهای را جذب کند، اما عقبهای ندارند. علت وجود همه این جریانات عدم رجوع به متخصص است. بنابراین هشداری که مقام معظم رهبری دادهاند، همیشه مهم است. خصوصا اینکه انقلاب اسلامی یک جنبه بیدارکننده برای منطقه دارد.
لاریجانی در ادامه، در پاسخ به این سوال که چطور عدهای توقع دارند جمهوری اسلامی با مبانی دینی اداره نشود و جهان بینی جایگزین آنها چیست؟، افزود: کسانی که این حرف را میزنند، میخواهند از چیزی تغافل کنند. زیرا نظامهای لیبرالی یا مارکسیستی جنبههای ایدئولوژیک داشته و دارند. در حالی که تفکر دینی مقوله ای فراتر از ایدئولوژی است، زیرا پایههایش وحیانی است و اگر چنین عنوانی نیز به دین داده شود، مسامحتا داده شده است.
وی ادامه داد: ایرادی که به تفکر اسلامی گرفته میشود، به خاطر این است که آنها اصالت را به انسانها میدهند. اما تفکر اسلامی عامل رستگاری انسان را بیان میکند که ابعاد فردی و اجتماعی دارد و دلیل خاتم بودن دین اسلام نیز همین مسأله است.
لاریجانی با بیان اینکه سکولاریسم یک تفکر وارداتی است، گفت: نمیگویم میتوان مرزها را به روی افکار شرقی و غربی بست. اما ریشه افکار را نیز باید بدانیم و بهطور مثال توجه کنیم که سکولاریسم با توجه به شرایط موجود در غرب شکل گرفت و نمیتوان آن را گرتهبرداری کرد. لذا اگر کسی فکر کند با جدایی دین از سیاست پیشرفت میکنیم، تفکر دینی را ناقص کرده است.
نماینده قم در مجلس همچنین در مورد ابعاد سفر مقام معظم رهبری به قم با اشاره به سوابق تاریخی این استان، تصریح کرد: یکی از مسائل مهمی که نظام باید به آن فکر کند، الگوی توسعه اسلامی-ایرانی است که به حضور کارشناسان نیاز دارد و باید از عمق فکری استفاده شود. خوشبختانه در این راستا مراکز پژوهشی خوبی در آن تاسیس شده که حرفهای نو در آنهاست.
وی در ادامه با بیان اینکه حضور مردم قم در استقبال از مقام معظم رهبری واقعا خارقالعاده بود، گفت: سیاستمداران دنیا وقتی پیوند عاطفی مردم و رهبری را میبینند متوجه میشوند نظام ما زنده و پرتحرک است و رابطه آگاهانه میان مردم و رهبری وجود دارد و نمیتوانند گستاخانه برخورد کنند. نتیجه این مسأله مستقیما به منافع ملی مربوط میشود و در ارزیابی استراتژیستهای آنها، تاثیر زیادی میگذارد.
لاریجانی همچنین در مورد دو رویکرد نسبت به رابطه مراجع و رهبری، این رویکردها را شیطنتآمیز دانست و تاکید کرد: رابطه این دو بخش روشن است و نسبتشان عاطفی و دوستانه است. زیرا از یک جنس هستند و انجام این تفکیکها برای اهداف دیگری است که هر دو مانند لبههای قیچی عمل میکنند. حوزهها و مرجعیت رکن اصلی تفکر اسلامی هستند و اگر کسی مرجعیت را تخریب کند، ولایت فقیه را هم تخریب کرده است.
نماینده قم در مجلس در ادامه در مورد دلیل طرح مشکلات معیشتی مردم توسط رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: دشمن فکر میکند با تحریمها میتواند بین نظام و مردم فاصلهاندازی کند. اما رهبری در زمینه وحدت و انسجام ملی مسائلی را مطرح کردند و تجمع مردم در سخنرانی ایشان نشان داد که آن رفتارها چنین جوابی دارد.
وی ادامه داد: اگر مسائل معیشتی مردم مانند گرانی، اشتغال و تولید پرسرعت، حل شود؛ مشکلات کشور حل میشود. در عین حال بین توجه به زندگی و معنویت نباید افراط و تفریط کرد. زیرا در تفکر اسلامی دنیا و آخرت با هم دیده میشود. بنابراین سخنان مقام معظم رهبری در زمینه معیشت مردم فوقالعاده مهم است و مناقشات اصلی و فردی داخلی نباید پوششی برای گم شدن مسائل آبادانی کشور شود.
وی در ادامه با اشاره به بیان موضوع وحدت توسط مقام معظم رهبری و تاکید بر اینکه این هدف نیازمند یک پایه است، گفت: ولایت فقیه، مکتب امام(ره) و منافع ملی سه عامل وحدت است که هر کدام مراتبی دارد و فهم مشترک با مردم نیز در این میان برای آبادانی کشور مهم است.
لاریجانی تاکید کرد: وحدت از طریق کنار گذاشتن همه سلیقهها و اختلاف نظرها، وحدت شکنندهای است. در این زمینه وحدت در مجمع تشخیص مواردی تصویب شد و به رهبری ارسال شد که براساس آن با در نظر گرفتن تنوع قومی، نوعی تئوری وحدت در کثرت پذیرفته شدکه تئوری پایداری است. زیرا وقتی تعاطی افکار وجود داشته باشد، مانند این است که از یک بوستان با گلهای گوناگون نگهداری میکنیم.
رئیس مجلس تصریح کرد: اولین مسأله در وحدت، وحدت میان تودههای مردم است که نیاز به اخلاق همزیستی دارد و مرتبه دیگر نیز وحدت نسبت به قواست. قوا دنبال تئوری آبادانی هستند و اگر فهم مشترک مردم با آن پیوند برقرار نکند، کشتی حرکت نمیکند. مسوولان قوا نیز باید با حفظ جایگاه خود در قانون اساسی، روابط سازگاری را برای پیشبرد مجموعه داشته باشد.
رئیس قوه مقننه همچنین در ادامه در مورد اهمیت سفر مقام معظم رهبری برای استان قم با یادآوری عقب افتادگی تاریخی استان از زمان رژیم پهلوی گفت: مسأله آب قم وضع نابسامانی دارد که مقام معظم رهبری براساس درخواست ما در این زمینه عنایت کرده و به طور خاص اجازه دادند که برای این موضوع سرمایهگذاری شود و توصیه کردند که مسئولان با جدیت این کار را دنبال کنند.
لاریجانی ادامه داد: مسأله فرش هم بسیار مهم است. زیرا در قم این صنعت وضعیت ممتازی دارد. اما در مورد بیمه فرش بافان مشکلاتی وجود دارد که در مجلس برای حل این موضوع قانونی را تصویب شد. همچنین موضوع صادرات از قم، صنعت و دامپروری نیز موضوعات مهم این استان است که امیدواریم در این سفر تصمیمات مناسب راههای جدیدی باز شود تا سرعت کار در استان بیشتر شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که مسائل استان قم و نقایص آن حل شود.