کد خبر: ۱۱۱۷۴۰
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۸
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌و گو با آفتاب:

نگاه دولت به امحاء زباله‌های بیمارستانی صرف هزینه است نه سرمایه‌گذاری

درک درستی از سلامت در مجلس و دولت وجود ندارد
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - سرویس اجتماعی: علیرضا مرندی در گفت‌و گو با خبرنگار آفتاب درباره امحاء زباله‌های بیمارستانی و بودجه اختصاص داده شده به آن گفت: آن چه اطلاع دارم این است که وزارت بهداشت برای از بین بردن زباله‌های بیمارستانی نیازمند اعتباراتی است که این اعتبارات در اختیارش قرار نگرفته است و این موضوع از مباحث مخاطره‌آمیز درکشور است. 

وی ادامه داد: ظاهرا برای تعدادی از بیمارستان‌ها اعتباردر نظر گرفته شده و مدعی هستند که اقداماتی دراین راستا انجام داده‌اند اما بیمارستان‌هایی که در بودجه اعتباری درنظر گرفته نشده اقدامی انجام نگرفته است. 

مرندی گفت: مجلس در این زمینه می‌تواند با کارشناسی بیشتری وارد موضوع شود و در بررسی بودجه سال آینده در تصویب اعتبار برای امحای زباله‌های بیمارستانی دقت نظرداشته باشد. اولویت بر این است که دولت خود به این موضوع اهمیت دهد. وزارت بهداشت اعتباری را درخواست کند و دولت هم آن را تصویب کند. 

وزیر سابق بهداشت کشور افزود: این کاربسیار مهم است و به پیشگیری از از بیماری‌ها کمک می‌کند و برای هر کشوری اولویت دارد که به آن بپردازد زیرا اگر به این حوزه کم توجهی شود صدها و شاید هزاران برابر برای مبارزه با بیماری‌هایی که این زباله‌ها ایجاد می‌کند باید هزینه کنند. 

عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس خاطرنشان کرد: طبیعتا اگر درخواستی دراین خصوص به مجلس آید تمام تلاش خود را برای گنجاندن اعتباری در این حوزه به کار خواهد گرفت. اعضای کمیسیون بهداشت و درمان از آنجا که خطر این زباله‌ها را درک می‌کنند نسبت به مسائل پیشگیری اهمیت می‌دهند. 

مرندی گفت: اینکه فردی بیمار شود صرفا به خانواده و سطح زندگی لطمه وارد نمی‌شود بلکه تبعات آن به کل جامعه سرایت می‌کند بنابراین عقل حکم می‌کند برای هر کار پیشگیرانه در حوزه سلامت سرمایه گذاری شود در غیر این صورت ممکن است صدها برابر صرف درمان بیماری‌ها شود. 

وی تصریح کرد: از آنجا بدترین بیمارها به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و انواع و اقسام آنتی بیوتیک‌ها مصرف می‌شود و این موجب مقاوم شدن میکروب‌ها می‌شود بنابراین مقاوم‌ترین و بدترین میکروب‌ها در بیمارستان‌ها و زباله‌های آنهاست و اگر کسی مریض شد بیماری او معمولی نیست بلکه گرفتار بیماری می‌شود که شاید به همه داروها مقاوم شده باشد. 

وزیر سابق بهداشت کشور یادآور شد: مشکل ما در بخش سلامت این است که درک درست و صحیحی از سلامت در جامعه و مجلس و دولت وجود ندارد و حتی ما به عنوان جامعه پزشکی نیز بیشتر به مسائل درمانی توجه داریم تا به راه‌های پیشگیری و ارتقاء سلامت مردم. باقی مسائل مشکلات فرعی در این حوزه است. 

مرندی بر اختصاص بودجه کافی برای امحاء زباله های بیمارستانی تاکید کرد و گفت: من مطمئن هستم که دولت خود خواستار رفع این‌گونه مشکلات است اما دولت تا کنون تحلیل نکرده که گام برداشتن در این راستا تا چه اندازه می‌تواند سرمایه‌گذاری محسوب شود بلکه دولت گمان می‌کند هر اقدامی در این خصوص صرف هزینه است درحالی که هرگامی در این مسیر برداشته شود سرمایه‌گذاری برای کشور محسوب می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین