آفتابنیوز : آفتاب: پژوهشگران انگلیسی دریافتند این تصور كه كریستف كلمب بیماری آبله را با خود از آمریكا به اروپا آورده اشتباه است.
به مدت قرنها كریستف كلمب نه تنها به عنوان كاشف آمریكا بلكه همچنین به عنوان وارد كننده بیماری آبله (سیفیلیس) به اروپا نیز شناخته میشد.
اكنون نتایج تحقیقات بیسابقهای كه محققان موزه لندن بر روی جمجمه و اسكلتها انجام دادند نشان میدهد كه كاشف آمریكا میتواند از گناه وارد كردن آبله به اروپا تبرئه شود.
این بررسیها نشان میدهد بیماری آبله كه زمانی بسیار مهلک بوده دو قرن پیش از آنكه كلمب در سال 1492 سفر خود را آغاز كند در اروپا وجود داشته داشته است.
آسیبشناسان و باستان شناسان بر روی بقایای حداقل 7 نفر كه در گورستانی كه امروز در منطقه "اسپتافیلدز" لندن واقع شده است كشف كردند كه بیهیچ تردیدی این افراد از بیماری آبله رنج میبردهاند و این بیماری علت مرگ آنها بوده است.
براساس گزارش تایمز، این محققان با انجام آزمایشات رادیوكربنی بر روی این استخوانها با دقت 95 درصد تخمین زدند كه این اسكلتها مربوط به دوره زمانی از سال 1200 تا 1250 میلادی و حداكثر از 1250 تا 1400 میلادی بوده است. این زمان بسیار قبلتر از زمانی است كه كلمپ سفر خود را به آمریكا آغاز كند.
همچنین اشیاء و سكههایی كه همراه با این اجساد دفن شده بودند نتایج بهدست آمده از بررسیهای رادیوكربنی را تائید میكنند.
برایان كانل، اسكلت شناس موزه لندن در این خصوص توضیح داد: "احتمال دارد كه اولین موج شیوع همهگیر آبله پس از بازگشت كلمب و در حدود سال 1500 باشد. در آن زمان مردم به دنبال كسی میگشتند كه تقصیر شیوع این بیماری را به گردن وی اندازند.
این درحالی است كه در آن زمان انگلیسیها به سیفیلیس آبله فرانسوی و هلندیها به آن آبله اسپانیایی میگفتند بهطوری كه هر كس دیگری را مسئول شیوع بیماری میدانست."
وی افزود: سالها بعد، ساكنان تائیتی این بیماری را آبله انگلیسی نامیدند. هر چند این كشف جدید نام مسئول واقعی شیوع این بیماری را نشان نمیدهد اما پیشنهاد میكند كه برچسب زدن به آبله به عنوان بیماری كه در آمریكا متولد شده و كریستف كلمب واردكننده آن به اروپا بوده اشتباه است.