آفتابنیوز : آفتاب: احمدینژاد گفت: مبلغ 81 هزار تومان واریزی به حساب مردم علیالحساب و برای دو ماه است.
محمود احمدینژاد در گفتو گو با شبکه یک سیما افزود: قرار ما این است که برای هر دو ماه باشد و در هر بار قبل از این که این مبلغ پایان بگیرد قسط بعدی واریز میشود.
وی تاکید کرد: همیشه دولت جلوتر از مردم در این قضیه حرکت میکند و قول دادیم که با مردم باشیم و پشتیبانی بکنیم و اجازه ندهیم دست مردم خالی بماند.
احمدینژاد در آغاز گفتو گوی زنده تلویزیونی با شبکه یک سیما گفت: انقلاب اسلامی یک انفجار نور و رحمت بود.
احمدینژاد درباره سفر اخیرش به لبنان و دلیل استقبال مردم لبنان از وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی اعلام آغاز پایان یک دوران سیاه بود.
وی ادامه داد: روندی با انقلاب اسلامی آغاز شد که یک دوره سیاه بر بشر رو به افول گذاشت.
احمدینژاد اضافه کرد: حاکمیت اندیشههای مادی همه هویت و حیثیت انسانها را متلاشی کرده بود که یک وجه آن جنگ و کشتارها، وجه دیگر آن استعمار و غارتها، کینهورزیها، تحقیر ملتها، فقر و فاصله طبقاتی بود.
احمدینژاد گفت: همه اینها به خاطر این بود که انسان از هویت و حقیقت خود دور افتاده بود.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی فریاد زد انسانها به خود، آسمان، حقیقت زندگی، اصل زیبایی، اصل عشق و محبت و اصل دوستی برگردند.
احمدینژاد گفت: این حرف ظاهرش ساده است، اما باید دید در مقابل چه جریانی و در چه فضایی مطرح شده است و چه ارتباطی با قلب و فطرت انسانها دارد.
احمدینژاد افزود: عکسالعمل گسترده تودههای مردم، اندیشمندان، هنرمندان، صاحبنظران، دلسوزان و آحاد مردم در دنیا شروع شد.
وی ادامه داد: امروز ما به دوران بلوغ این اندیشه در سطح جهان نزدیک میشویم؛ سفر لبنان یک برش از این اندیشه و همان چیزی است که در استانهای گلستان، اردبیل و قم میبینید.
احمدینژاد گفت: هر جای دنیا میرویم حرفها همین است، اگر فضای آزادی باشد و مردم بتوانند اظهارنظر کنند، حرف همین است.
وی افزود: برخی گفتند در لبنان فقط مسلمانان استقبال کردند، اما مسیحیها هم با همان احساس بودند، بهطوری که گویی دوستان چند هزارساله هستیم و از یک ریشهایم.
احمدینژاد گفت: بیداری ملتها شروع شده است و بهسرعت به نقطه اوج خود نزدیک میشود.
وی اضافه کرد: اگر این، همهگیر و نهادینه شود و آن طور که هست دریافت شود، دیگر جایی برای قدرتمندان، ظلم، زور، تحمیل، رژیم صهیونیستی، اشغالگری و تجاوز در عالم باقی نمیماند.
احمدینژاد گفت: طبیعی است که بیداری ملتها زورگویان را ناراحت و عصبانی میکند، اما واکنش شتابزده آنها ملتها را به این نتیجه میرساند که مسیرشان درست است.
احمدینژاد افزود: وقتی ببینید آدم خطاکار از کار شما عصبانی است، این به ذهن متبادر میشود که کارتان درست است.
وی اضافه کرد: این هدیهای الهی است که به دست ملت ایران در حال اعطا به بشر است.
احمدینژاد گفت: نام ملت ایران هر جای دنیا میرویم، میدرخشد.
وی افزود: امروز رابطهای عمیق، عاطفی و عاشقانه میان ملتها و ملت ایران ایجاد شده است؛ ملتهایی که فاصلههای هزاران کیلومتری از ایران دارند و ارتباطات سیاسی و اقتصادی چندانی هم با کشور ما ندارند.
احمدینژاد تصریح کرد: امروز وقتی نام ایران و ملت ایران میآید و یک مسئول ایرانی را میبینند، احساس همدلی میکنند.
وی افزود: امروز در کشورهای گوناگون آن قدر احساس صمیمیت با ما دارند که خیلی راحت به گونهای که گویی با خودشان یا بردارشان صحبت میکنند، با ما حرف میزنند.
احمدینژاد گفت: به لطف خدا این اتفاق افتاده و عزت را خدا داده است، ولی ما در میانه راه هستیم و نقطه هدف و آن مقصد خیلی بالاتر، زیباتر و باارزشتر از آنی است که الان در آن قرار داریم.
احمدینژاد افزود: باید به نقطهای برسیم که در زندگی بشر غصهای نباشد.
وی درباره برخی پیامدهای بینالمللی سفر خود به لبنان گفت: این سفر با عکسالعمل تقریبا همه قشرها و رسانهها مواجه شد؛ بسیاری از روسای دولتها، یا پیام دادند یا تماس گرفتند یا حضوری به ما گفتند که اتفاق عجیبی افتاده است.
احمدینژاد افزود: فکر میکنم این سفر پیوند و همگرایی را میان دولتها و ملتهای منطقه بسیار تقویت کرد.
احمدینژاد گفت: این برشی و مقطعی از وحدت ملتهای منطقه بود که به رخ دشمنان کشیده شد.
وی افزود: همه معادلات سیاسی منطقه عوض شد؛ شخصی تعبیری را در نقطه مقابل تعبیر امریکاییها مطرح کرد که میگفتند در پی خاورمیانه بزرگ هستند و جنگ لبنان و غزه درد زایمان این هدف بود.
احمدینژاد گفت: این شخص گفت خاورمیانه بزرگ متولد شد، اما به دست ملتها و در نقطه مقابل دولتهای فاسد و زورگو.
آقای احمدینژاد افزود: مردم لبنان تجلی ملتهای منطقه بودند.
وی اضافه کرد: دشمنان به صورت قطعی متوجه شدهاند که جایی در منطقه ما ندارند و باید از منطقه و همه جای دنیا بیرون بروند؛ از ملتهای منطقه عذرخواهی و جبران کنند، بلکه ملتها به آنها فرصت بدهند و از جنایاتی که در طول دههها و سدهها مرتکب شدهاند، گذشت کنند.
احمدینژاد تصریح کرد: از این به بعد وارد فصل جدیدی شدهایم و تعبیر رهبر معظم انقلاب در خصوص این سفر، درست است.
آقای احمدینژاد افزود: نه اینکه بنده این سفر را انجام دادهام چنین دستاوردهایی داشته است، آن اتفاقاتی که در لبنان افتاد فصل جدیدی در زندگی منطقه و جهان است.
موتور حرکت ملت ایران روشن شده است احمدینژاد در ادامه گفتو گو با شبکه اول سیما در پاسخ به پرسش مجری برنامه که به آغاز تولید بیو ایمپلنت با حضور احمدینژاد اشاره کرد و پرسید برنامه ایران در بحث تولید علم در افق چشم انداز 1404 چیست؟ پاسخ داد: برای تولید بیو ایمپلنت از کیسه جنین استفاده شده است که خواص بسیار زیادی دارد و سلولهای بسیار ارزشمندی هستند که از آن برای پوشش چشمی، درمان زخمهای چشمی، جراحی چشمی و زخمهای درون بدن و دیگر کاربریها استفاده میشود.
وی افزود: در این موضوع ما فعلا در دنیا اول هستیم و تنها کشوری هستیم که صددرصد آزمایش هایش مثبت بوده است.
احمدینژاد گفت: بعد از ما آمریکا در مقام دوم قرار دارد و 80 درصد آزمایشهای آنها جواب مثبت داده است.
وی با بیان این که بنابراین بحث منطقهای نیست افزود: به نظر میرسد موتور حرکت ملت ایران روشن شده است و وقتی ملتی خود را باور کرد و اعتماد به نفس به دست آورد آن هم ملت ایران با آن سابقه و استعدادهای الهی، حرکت و شتابش دیگر قابل اندازهگیری نیست.
آقای احمدینژاد گفت: بنابراین 1404 دنیای دیگری است و قابل مقایسه با وضع موجود نیست و ایران 16 و 15 سال دیگر در نقطه دیگری از عالم قرار خواهد داشت.
احمدینژاد افزود: اکنون میگویند دو قدرت در دنیا وجود دارد یکی ایران و دیگری آمریکا و فکر میکنم آن موقع همه چیز عوض شده است و زندگی ملت ایران و الهامبخشی ملت ایران در بالاترین سطح تعالی و ارزشهای انسانی قرار دارد.
آقای احمدینژاد گفت: بنابراین ایران از لحاظ صنعتی، رفاه، شهرسازی، معماری، هنر به نقطهای میرسد که قابل مقایسه با دیگران نیست.
احمدینژاد گفت: امروز هیچکس در دنیا پیام ندارد، امید نیست حتی در اروپا و آمریکا امیدی وجود ندارد و اعتماد به نفس خود را از دست دادهاند و امیدی نیز ندارند اما ایران چه خبر است، سرشار از امید، انگیزه است.
وی افزود: ما جوانان را دعوت میکنیم و پیچیدترین قطعات را به آنان میدهیم با اعتماد به نفس از روی آن میسازند.
احمدینژاد گفت: همین دستآوردهای نمایشگاه نانو خیره کننده است.
آقای احمدینژاد گفت: اکنون یک انقلاب صنعتی - علمی در ایران اتفاق میافتد و یک انقلاب در نگرشها اتفاق میافتد.
وی افزود: اکنون نگاه بچه 5 ساله ایرانی نگاهش جهانی است و جوان دبیرستانی نگاهش به افقهای بلند تاریخی و خودش را باور کرده است.
احمدینژاد افزود: وقتی به نسلهای قبل و به نسل های خودمان برمی گردیم نگاه و افق ما محدود بود اکنون از بچههای 5 ساله میپرسیم 1000سال جلوتر از ما را نگاه میکنند که این نشانه اعتماد به نفس، انگیزه و اراده است.
آقای احمدینژاد گفت: امروز ملت ما اراده کرده است همه قلهها را فتح کند و خداوند متعال وعده داده است اگر ملتی اراده کند و خودش را برای تحقق ان اراده تجهیز کند حتما به آن میرسد.
احمدینژاد گفت: هنگامی که یارانهها عمومی توزیع میشود در واقع ثروت کشور هدر میرود.
احمدینژاد با تشریح مزایای اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها افزود: مردم با طرح آشنا هستند و من نمیخواهم مفصل توضیح دهم اما بعضی نکات را یادآوری میکنم.
احمدینژاد گفت: دولت بهطور عمومی یارانهها را توزیع میکند، هنگامی که دولت قیمتها را کنترل و سعی میکند قیمتی را پایین نگه دارد و مابهالتفاوت آن را خودش پرداخت کند معنایش این است که یارانهها را به شکل عمومی در جامعه توزیع میکند.
وی افزود: در چنین شرایطی دو، سه اتفاق رخ میدهد، هر کس بیشتر مصرف میکند یارانه بیشتری از دولت میگیرد درحالی که هدف از توزیع یارانهها جبران فاصلهها و ضعفهای قشرهای خاص است اما نتیجه کاملاً معکوس است؛ کسانی بیشتر استفاده میکنند که بیشتر مصرف میکنند.
احمدینژاد گفت: دولت با پرداخت یارانهها میخواهد تولید کشور سرپا بایستد و حرکت رو به رشدی داشته باشد.
احمدینژاد افزود: اما اگر این یارانهها به شکل صحیح توزیع نشود و عمومی توزیع شود، باعث می شود تولید کشور تنبل شود و کیفیت تولید پایین بیاید و مدیریت تولید، ابتکار، نوآوری و خلاقیت را از دست بدهد.
احمدینژاد اضافه کرد: از اهداف اصلی اقتصاد این است که مصرف در کشور بهینه باشد و یا ثروت کشور صحیح استفاده شود.
احمدینژاد گفت: با توزیع عمومی یارانهها در واقع کالا ارزش خودش را ندارد، مصرف جایگاه خودش را پیدا نمیکند و اسراف و اتلاف منابع زیاد میشود.
احمدینژاد افزود: ما 4 برابر متوسط جهانی انرژی مصرف میکنیم.
احمدینژاد با طرح این پرسشها که آیا دیگران انرژی استفاده نمیکنند، تلویزیون و یخچال و اتو استفاده نمیکنند، مسافرت نمیروند و صنعت ندارند، گفت: همه اینها را دارند بعضی از کشورها از نظر صنعتی خیلی از ما پیشرفتهتر هستند اما مصرف سرانه انرژی آنها از ما پایینتر است.
احمدینژاد همچنین با طرح این پرسش که این اتلاف از جیب چه کسی است گفت: از جیب کل ملت.
احمدینژاد افزود: این در حالی است که ما بیکاری، محرومیت و فقر داریم. خیلی سرمایهگذاریها میخواهیم انجام بدهیم، منابع لازم را نداریم. استعداد، خلاقیت و نوآوری هست اما امکان پشتیبانی وجود ندارد.
احمدینژاد علت این موارد را هدر رفتن منابع بیان کرد و گفت: اگر منابع در جای خودش مصرف و به تولید و رفاه واقعی تبدیل میشد و سطح رفاه را بالا میبرد اشکالی نداشت.
احمدینژاد ادامه داد: اما میبینیم در سطح رفاه مساوی، مصرف بیشتری داریم و معنایش این است که اتلاف منابع داریم.
احمدینژاد گفت: هنگامی که موتور یک خودرو خوب کار نمیکند و حوصله تعمیر آن وجود ندارد این اتفاق روی میدهد در حالی که در دنیا برای هر 100 کیلومتر سفر با خودرو برای یک دهم لیتر کاهش بنزین برنامهریزی میشود.
احمدینژاد افزود: این برنامهریزی به این منظور صورت میگیرد که این کاهش را وقتی در مقیاس ملی محاسبه کنیم میبینیم که چقدر میشود.
وی اضافه کرد: 10 میلیون خودرو در ایران هست و 10 میلیون یک دهم در روز میشود یک میلیون لیتر و این مقدار بنزین به قیمت روز دنیا میشود 600 تا 700 میلیون تومان بنزین در بازارهای جهانی؛ اگر این رقم را ضربدر سال کنیم می شود 250 میلیارد تومان که بودجه عمرانی یک استان است.
احمدینژاد افزود: همین یک دهم هاست که با تنظیم کاربراتور که هزینهای و زحمتی نیز ندارد کاهش مییابد.
احمدینژاد گفت: با این کار بودجه عمرانی یک استان دو برابر میشود.
احمدینژاد ادامه داد: حال مصرف انرژی ما در کشور چهار برابر متوسط جهانی است و ما نمیگوییم این مصرف را به یک برسانیم بلکه میگوییم به سه برسانیم یعنی 25 درصد مصرف را کاهش دهیم.
احمدینژاد گفت: چه اتفاقی خواهد افتاد، یعنی سالی 30 میلیارد دلار، و این رقم یعنی انقلاب عمرانی، سرمایهگذاری و اشتغال.
احمدینژاد افزود: کل بودجه عمرانی کشور 30 هزار تاست که معمولاً محقق نمیشود و در سال گذشته این رقم 20 هزار تا بوده است.
احمدینژاد گفت: یعنی کل کارهای عمرانی از جمله فرودگاه، جاده، راهآهن، مدرسه، بیمارستان، بندر، کتابخانه، شبکههای آب و برق، 20 هزار تا بوده است.
احمدینژاد افزود: اگر فقط 25 درصد از مصرف انرژی را در کشور کاهش دهیم به طوری که هیچ فشاری هم به کسی وارد نشود معادل یک و نیم برابر بودجه عمرانی کل کشور است.
ملت ایران از مرز توانمندی و اقتدار عبور کرده است
احمدینژاد گفت: ملت ایران از مرز توانمندی و اقتدار عبور کرده است.
آقای احمدینژاد درباره تأثیر تحریمها گفت: تحریم کاغذ پاره است و واقعاً هم کاغذپاره است شما در ایران بچرخید ببینید کی به این موضوع حساس است.
احمدینژاد اضافه کرد: آنها اشتباه میکنند ملت ایران از یک مرز عبور کرده است؛ از مرز توانمندی و اقتدار و آنها دستشان به ملت ایران نمیرسد.
احمدینژاد گفت: نمیخواهیم یارانهها را حذف کنیم بلکه میخواهیم آن را درست توزیع کنیم.
وی افزود: حذف کردن یارانهها با درست توزیع کردن آن متفاوت است.
احمدینژاد گفت: مثلا صنعت برق دو واحد یارانه میخواهد که همان دو واحد را باید به آن بدهیم نه اینکه 20 واحد بدهیم و 18 واحد آن تلف شود.
احمدینژاد افزود: حمل و نقل و سایر صنایع نیز همین طور است، میخواهیم زندگی مردم را هدفمند کنیم که بخشی از آن دست خود مردم است و خودشان مدیریت میکنند.
وی گفت: اگر یارانهها را عمومی تقسیم کنیم ناعادلانه تقسیم میشود آن را در اختیار مردم میگذاریم تا خودشان هر طور صلاح دانستند مدیریت کنند.
احمدینژاد افزود: ممکن است برخی سوال کنند که چه نفعی برای کشور و دولت دارد.
وی اضافه کرد: در پاسخ باید بگوییم بزرگترین نفع دولت اولا صرفهجویی است.
احمدینژاد گفت: دوم اینکه هر چیزی جای خودش را پیدا میکند آن وقت مدیریتها، خلاقیتها و بهرهوریها بالا میرود و ثروت ملی افزایش پیدا میکند و همه چیز سرجای خودش قرار میگیرد.
احمدینژاد افزود: تصویر روشنی از اقتصاد ارائه میشود، تولید ملی و ثروت ملی بالا میرود و باعث شکوفایی استعدادها میشود.
وی گفت: با این کار به کسانی که ناتوان مالی هستند فرصت داده میشود و این در جهت عدالت است.
احمدینژاد افزود: جوانی که استعداد دارد و امکانات ندارد به او فرصت داده میشود.
احمدینژاد گفت: این طرح (هدفمند کردن یارانهها) مردمیترین طرح اقتصادی است که برای مردم، با کمک مردم و به نفع مردم و کشور است.
احمدینژاد افزود: در تنظیم این برنامه دولت تقریبا همه توان کارشناسی کشور را به کار گرفته است تا این طرح به بهترین نحو ممکن اجرا شود.
آقای احمدینژاد گفت: اولا همه تلاش ما این است که با مدیریت و کمک مردم این طرح را اجرا کنیم.
احمدینژاد افزود: در ثانی تولید ملی افزایش یابد، ثالثا به زندگی مردم آسیبی وارد نشود و اگر تبعات احتمالی منفی هم دارد این به حداقل برسد به همین خاطر برای هر بخش از جمله صنعت، کشاورزی، حمل و نقل، واردات، صادرات و دیگر بخشها یک بسته تهیه کردهایم که آنها چه کار باید کنند تا کیفیت، مدیریت، سودآوری و تولیدشان بالا رود و اصلاح شود و باعث کاهش هزینههایشان شود.
وی گفت: با تمام بخشها مشغول گفتو گو هستیم، برنامههایی را تنظیم کردیم و در حال تفاهم با آنها هستیم.
احمدینژاد گفت: در اجرای این طرح فشار سنگینی در راه نیست اما ما با یک سازوکارهایی باید شرایطی را بهوجود آوریم که مردم مصرف خود را کنترل کنند و منافعشان به جیب خودشان برود.
وی افزود: ظرفیتهای ایران خیلی زیاد است و سرعت رشد آن میتواند 3 برابر شود.
احمدینژاد اضافه کرد: اجرای این طرح نه تنها برای ما مفید است بلکه برای نسلهای آینده نیز مفید خواهد بود.
وی گفت: از همان روز اول که این طرح اجرا میشود مفید است مثلا در خانواده ای که در ماه 600 کیلووات برق مصرف میکند از اول ماه تصمیم بگیرد که این مصرف را به 500 کیلووات کاهش دهد، هم عمر لوازم زیاد خواهد شد و هم هزینه100کیلووات به جیب سرپرست خانواده میرود و میتواند صرف سایر برنامهها شود.
احمدینژاد گفت: در زمینههای گاز، بنزین، گازوئیل و هر چیزی دیگری که مربوط به انرژی است همینگونه است هر مصرفی که ما داریم و بتوانیم آن را مدیریت کنیم بدون این که رفاه خانواده بیاید پایین میتوانیم آن را صرفه جویی و خرج سایر مسائل کنیم.
81 هزار تومان واریزی به صورت علیالحساب و برای 2 ماه است احمدینژاد در ادامه تشریح روند اجرای قانون هدفمندی یارانهها گفت: دولت ابعاد مختلف این طرح را با استفاده از همه ظرفیت کارشناسی کشور بررسی کرده است.
احمدینژاد افزود: در اقتصاد هیچ فردی مجزا از دیگران نیست و اقتصاد امری ملی و نه فردی است.
احمدینژاد اضافه کرد: با اجرای قانون هدفمندی یارانهها قرار نیست که زندگی مردم به هم بریزد بلکه قرار است نظمی جدید و مدیریت منابع را در زندگی تجربه کنیم.
احمدینژاد با اشاره به مراحل مختلف اجرای این قانون از یک سال پیش گفت: لایحه دولت با کار کارشناسی گسترده و استفاده از همه صاحبنظران تدوین شد و مجلس نیز کار فشردهای را بر روی این لایحه انجام داد.
وی افزود: اجرای این قانون مدتهاست که آغاز شده است و مراحل مختلف شناسایی افراد متقاضی، پالایش اطلاعات و باز شدن حسابها و کنترل آن از جمله این مراحل است.
احمدینژاد گفت: مبالغ نقدی یارانهها به مرور واریز میشود زیرا دهها میلیون حساب وجود دارد و باید مسیر کار کنترل شود.
احمدینژاد افزود: قسط بعدی یارانهها با زدن یک کلید واریز میشود.
احمدینژاد تصریح کرد: تلاش دولت این است که در همه بخشها روند مثبت آغاز شود و تردیدی نیست که با همکاری مردم وضعیت قریب به اتفاق آنان بهتر میشود.
احمدینژاد همچنین از افرادی که از دریافت یارانه انصراف دادند، تشکر کرد و گفت: افرادی که داوطلبانه از دریافت یارانه خودداری کردند این فرصت را دادند که به گروههای نیازمند بیشتر رسیدگی شود.
آقای احمدی نژاد گفت:81 هزار تومان واریزی به صورت علیالحساب و برای دو ماه است و در هر بار قبل از این که این مبلغ مصرف شود، علیالحساب بعدی واریز میشود یعنی این که دولت جلوتر از مردم حرکت میکند.
احمدینژاد افزود: اگر هزینههای مردم قرار است20هزار تومان افزایش یابد، حداقل برای شش دهک بیش از آن واریز میشود و برای دو دهک نیز سربه سر خواهد بود.
احمدینژاد گفت: یارانه نقدی دو ماه، دو ماه واریز میشود و اگر در روند کار بیشتر صرفهجویی شود، عدد علیالحساب تغییر میکند.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره برخی مخالفتها با اجرای این طرح گفت: باورم این است اگر کسی در ذهنش باشد که از موضوع هدفمندی بهرهبرداری سوء کند، حتماً ضرر میکند.
احمدینژاد گفت: از رئیس کل بانک مرکزی خواستهام که قیمت ارز واقعی شود اما وقتی ذخایر ارزی کافی داریم باید پول ملی را تقویت کنیم.
احمدینژاد افزود: ممکن است در صادرات مشکلاتی بهوجود بیاید اما در این طرح برای جبران هزینههای صادر کنندگان پیشبینیهایی شده است که از طریق منابع ارزان قیمت و یارانه مستقیم جبران میشود.
احمدینژاد با اشاره به موضوع حمل و نقل در هدفمندی یارانهها گفت: بهعنوان مثال اگر کامیونی از مشهد به تهران با 20 تن بار بیاید و در این مسیر بهطور متوسط 500 لیتر گازوئیل مصرف کند و یک و نیم مسیر بار داشته باشد، 750 لیتر گازوئیل مصرف میکند.
احمدینژاد افزود: فرض کنید قیمت گازوئیل صد تومان افزایش یابد، افزایش هزینه این کامیون از محل مصرف سوخت 75 هزار تومان است که با توجه به کرایه 750 هزار تومانی و حمل 20 هزار کیلو بار، افزایش قیمت در هر کیلو کالا 3 تا 4 تومان است.
احمدینژاد اضافه کرد: بنابراین افزایش یک درصدی از محل افزایش قیمت گازوئیل به قیمت کالا اضافه میشود.
احمدینژاد همچنین نظارت بر اجرای این طرح را شامل همکاری مردم، همکاری بخشهای خدماتی و نظارت دولت برشمرد و گفت: مردم باید خودشان مدیریت کنند.
آقای احمدینژاد افزود: دولت با همه توان در خدمت اجرای این طرح است و در سطح کلان همه پیشبینیها انجام شده است بنابراین باید دست به دست هم بدهیم و یک بار برای همیشه اقلیتی را که قصد سوءاستفاده دارند، تنبیه کنیم و این شدنی است.
احمدینژاد درباره زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و سوءاستفادههای احتمالی عدهای گفت: مردم هر جا دیدند جوی درست شده است، خرید نکنند.
آقای احمدینژاد افزود: مردم اطلاع دهند، ما بلافاصله جایگزین میکنیم؛ برخوردی میکنیم که مردم متوجه میشوند کار درست است.
وی گفت: مواد مهم و مورد نیاز مردم را که معمولا بر زندگی مردم اثرگذار است، به اندازه کافی ذخیره کردهایم؛ کالا هم به اندازه کافی و به اندازه دو تا سه سال مصرف در کشور وجود دارد و واردات و تولید در حال انجام شدن است.
احمدینژاد افزود: در قضیه ارز میخواستند بازار را به هم بزنند، دولت وارد شد و ظرف کمتر از هفته قضیه را جمع کرد؛ الان آن قدر ارز داریم که هر کس هر قدر بخواهد به او میدهیم.
احمدینژاد گفت: پشتوانه ارزی، کالا، توان اقتصادی و توان تولید کشور به شدت بالاست.
وی با تشکر از همراهی صنعتگران، کشاورزان، اصناف و تاجران با قانون هدفمند کردن یارانهها افزود: جلسه میگذاریم و میبینیم آنها خودشان جلوتر از ما در حال مدیریت و سازماندهی هستند.
احمدینژاد گفت: آنها طرح و کشور را مال خود می دانند و میخواهند به کشور جهش بدهند و آن را بسازند.
احمدینژاد سفارشی هم برای فروشندگان کالا داشت و افزود: خوب است سود بیشتر از فروش بیشتر داشته باشیم؛ البته طرز فکر قریب به اتفاق همینطور است.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای خالی در کارخانه ها وجود دارد که باید فعال شود، گفت: دولت صنایع را دستهبندی و پیش بینی کرده، آنها که سهم انرژی در تولیدشان خیلی بالاست، به شکلی و دیگر بخشها هم به شکلهای دیگر در حد توان دولت پشتیبانی خواهند شد.
احمدینژاد تاکید کرد: اصل اتکای ما بر اراده و همت اهالی صنعت، بازرگانان، کشاورزان و کسبهمان است.
احمدینژاد گفت: در فرهنگ ایرانی این وجود نداردکه کسی از ناراحتی دیگران سوءاستفاده کند؛ اگر فضایی درست شود تا جنسی را با احتکار گران بفروشند که حلال نیست؛ اینکه خوب نیست نان مشکوک را سر سفره زن و بچه ببریم. اصلا دلمان میآید این نان را بخوریم؟
احمدینژاد درباره نظارت و بازرسی حین اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها اظهار داشت: هم سازمان نظارت و بازرسی، هم خود اصناف و تعزیرات سازماندهی کردهاند؛ بدون تعارف و شوخی همه انبارها را بیرون میریزند.
آقای احمدینژاد گفت: اینجا جایی نیست که بپذیریم کسی در گوشهای به خود اجازه دهد کالایی را احتکار کند.
وی افزود: ما آماده هستیم. تلفنها اعلام میشود؛ در تمام استانها و شهرستانها ستادها آماده هستند. هفته گذشته گفتند بعضیها در حال ایجاد جهش هستند که به سرعت آمار همه انبارها درآمد، تذکر دادیم.
احمدینژاد گفت: دولت بهگونهای عمل میکند که هر کس احتکار کرد، ضرر کند، نمیدانند که ما چه زمانی میخواهیم قانون را اجرا کنیم؛ بگذارید جنس را انبار کنند و هزینه انبارداری بدهند، آن وقت خواهند دید که جنسشان به قیمتی که خریدهاند، در بازار فروش نمیرود.
احمدینژاد تصریح کرد: الان جنس و کالا موضوعیت در کشور ندارد، همه کالاها در کشور موجود است؛ ذخیره ارزی و تولید داخلی هم به شدت بالاست.
وی با بیان اینکه برخی گفتهاند واردات برخی کالاها ممنوع شده است، گفت: ممنوعیتی وجود ندارد و طبق ضوابط اجناسی که ثبت استاندارد شود، میآورند؛ در جریان صادرات، واردات و تولید داخلی ما اتفاقی نیفتاده است.
احمدینژاد افزود: هر بخشی که قیمت انرژی برای آن تغییر کند، اتفاقی که قرار است برایش بیفتد، محاسبه شده است.
احمدینژاد با بیان اینکه حال ممکن است رانندهای بگوید هزینه روغن خودروی وی زیاد شده است، افزود: این قیمت زیاد نمی شود؛ همه اینها را حساب کردهایم.
وی گفت: البته همین جا بگویم که یکی از زحمتکشترین قشرهای جامعه ما، رانندگان فعال در شبکه حمل و نقلی هستند که در سرما و گرما، بیابان و شهر زحمت میکشند و خدمت بزرگی میکنند و شریان ارتباطی کشور هستند.
احمدینژاد افزود: دولت پیشبینیهایی کرده است که علاوه بر ارائه یارانه به خانوادههای رانندگان، برای آنها بیمه و حساب قرضالحسنه برای گردش کارشان آماده کند و حداقل افزایش ممکن را هم برایشان پیشبینی کردهایم تا آسیبی نبینند؛ البته در صنعت و کشاورزی و خدمات هم همینگونه است.
احمدی نژاد(در اول مصاحبه): البته اجراي آن مدتها است شروع شده است.
احمدی نژاد(درآخر مصاحبه):
احمدينژاد درباره نحوه اطلاعرساني در موضوع هدفمند كردن يارانهها اظهار داشت: برخيها سؤال ميكنند كه چرا زمان دقيق هدفمند كردن يارانهها عنوان نميشود كه در جواب آنها ميگوييم اعلام نكردن زمان دقيق اجراي قانون هدفمند كردن يارانه جزيي از برنامههاي طراحي شده دولت است كه با اجراي آن بتواند تبعات سو آن را كاهش دهد چرا كه همان عده قليل به دنبال آن هستند كه با اعلام زمان دقيق اين طرح شايعات را پراكنده و سواستفاده كنند.
چرا این همه ضدونقیض؟ بالاخره اجرا شده یا خواهد شد!