کد خبر: ۱۱۲۴۹۲
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۸۹ - ۱۳:۳۵
معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری هشدار داد:

محدوده بیابانی کشور بزرگ می‌شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ایران نسبت به رشد بیابان‌زایی در محدوده مناطق بیابانی کشور هشدار داد و گفت: عوامل ناشی از تغییرات اقلیمی، خشکسالی و همچنین فعالیت‌های توسعه‌ای و انسانی بر شدت گرفتن بیابان‌زایی در محدوده مناطق بیابانی کشور افزوده است. 

غلامعباس عبدی‌نژاد با بیان این‌که در طی 2سال گذشته وسعت بیابان‌های کشور تغییر محسوسی نداشته اظهار داشت: شدت برخی از عوامل موثر در بیابان‌زایی در محدوده مناطق بیابانی کشور تغییرات قابل توجهی را نشان می‌دهد که این مهم ناشی از تغییرات اقلیمی، خشکسالی و همچنین فعالیت‌های توسعه‌ای و انسانی است. 

مدیر کل امور بیابان‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در عین حال از اجرای بیابان‌زدایی و کنترل فرسایش بادی در وسعتی حدود 100هزار هکتار تا پایان سال 86 خبر داد و بیان داشت: عملیات بیابان‌زدایی و کنترل فرسایش بادی با مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی همچون وزارت نفت، راه‌وترابری، نیرو و نیز آستان قدس رضوی به اجرا در آمده است. 

عبدی‌نژاد علت عدم اعلام آمار و درصد دقیق تغییرات شاخص‌های بیابان‌زایی را عدم استقرار سیستم مانیتورینگ شاخص‌های بیابان‌زایی اعلام کرد. 

وی البته اظهار امیدواری کرد که سیستم‌های پایش و ارزیابی بیابان‌زایی بزودی در این مناطق مستقر شوند. 

به گفته عبدی‌نژاد با توجه به این که معیارها و شاخص‌های بیابان‌زایی در کشور مشخص شده است، سیستم‌های پایش و ارزیابی بیابان‌زایی در سا‌ل‌های آتی در مناطق بیابانی کشور مستقر می‌شوند. 

اجرای بیش از 2 میلیون هکتار عملیات نهال‌کاری با 38 گونه مقاوم به خشکی، شوری و غالبا بومی، اجرای بیش از 4میلیون هکتار بذر کاری و بذر پاشی، اجرای بیش از 240 هزار هکتار مالچپاشی از مهمترین اقدامات اجرایی و مدیریتی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در خصوص بیابان‌زدایی و کنترل فرسایش بادی است که مدیر کل امور بیابان‌های وزارت جهاد کشاورزی به آنها اشاره کرد. 

وی در مورد دیگر اقدامات انجام گرفته از سوی سازمان جنگل‌ها گفت: تاکنون 10 میلیون هکتار عملیات حفاظت و قرق در کشور صورت گرفته و بیش از 74 هزار هکتار نیز طرح مدیریت و هرز آب در مناطق بیابانی کشور اجرا شده است. 

به گفته عبدی نژاد، به طور متوسط حدود 50 هزار هکتار در سال عملیات مراقبت و آبیاری انجام شده است. 

معاون سازمان جنگل‌ها اظهار داشت: اجرای بالغ بر 220 هزار هکتار طرح‌های پرورشی و مدیریت جنگل‌های دست کاشت بیابانی از دیگر اقدامات سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بوده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین