آفتابنیوز : آفتاب: عوامل ژنتیکی که ترشح انسولین و حساسیت به آن را تحت تأثیر قرار میدهند و عوامل محیطی و تغییر شیوه زندگی موجب بروز بیماری دیابت نوع 2 میشود.
عضو هیأت مدیره انجمن غدد درونریز ایران گفت: 4 میلیون بیمار مبتلا به دیابت در کشور وجود دارد که حدود نیمی از آنها از بیماری خود خبر ندارند.
علیرضا استقامتی افزود: دیابت نوع یک، بیشتر در کودکان بروز پیدا میکند که همراه با نشانههایی مانند پر نوشی، ضعف و افزایش ادرار همراه است که این نوع دیابت به خوبی شناخته میشود.
وی گفت: دیابت نوع 2 با هایپر گلایسمی با مقاومت به انسولین و اختلالات ترشح انسولین مشخص میشود. عوامل بروز این بیماری به درستی شناخته نشده است و ممکن است که فرد تا 10 سال بعد هم متوجه بروز دیابت در خود نشود.
عضو هیئت مدیره انجمن غدد درونریز ایران افزود: طبق آمارها در جمعیت بالغ 25 تا 65 سال به طور متوسط 8،7 درصد مبتلا به دیابت نوع 2 هستند و میتوان گفت که 4 میلیون دیابتی در کشور وجود دارد که حدود 40 تا 50 درصد از این بیماران از بیماری خود اطلاعی ندارند.
وی اضافه کرد: عوامل ژنتیکی که ترشح انسولین و حساسیت به آن را تحت تأثیر قرار میدهند و عوامل محیطی و تغییر شیوه زندگی موجب بروز بیماری دیابت نوع 2 میشود.
استقامتی گفت: با وجود اینکه ایجاد مقاومت و نارسایی در ترشح انسولین در دیابت نوع2 بیشتر تحت تأثیر عوامل ژنتیکی و وراثتی قرار میگیرد، اما ویژگیهای رفتاری مانند فعالیت فیزیکی کم و سیگار کشیدن نیز میتواند به طور مستقیم با این بیماری ارتباط داشته باشد.
وی افزود: در رژیمهای غذایی غربی به علت مصرف میزان بالای گوشت قرمز، گوشتهای فرآوری شده، لبنیات پرچرب، دسرها و شیرینیها، احتمال بروز دیابت افزایش مییابد.
عضو هیئت مدیره انجمن غدد درونریز ایران گفت: احتمال ابتلا به دیابت در افرادی که از رژیمهای غذایی استفاده میکنند که میزان مصرف سبزیها، میوه، ماهی، مرغ، غلات کامل و روغن زیتون در آنها بالاست، کاهش مییابد.
استقامتی افزود: مهمترین عامل خطرساز برای ابتلا به انواع دیابت، چاقی است. جنسیت، سابقه خانوادگی، نژاد، فعالیت فیزیکی و سیگار کشیدن نیز از عوامل مهمی هستند که احتمال بروز دیابت را افزایش میدهند. تغییرات شیوه زندگی مانند کاهش وزن و ورزش کردن میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.