کد خبر: ۱۱۴۱۲۵
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۳۸۹ - ۰۱:۱۹

چهره‌های ماندگار را سیاسی نکنید

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- گروه فرهنگ و ادب: پنج‌شنبه شب گذشته هشتمین همایش تجلیل از چهره‌های ماندگار کشور برگزار شد. بزرگداشت مفاخر علمی، فرهنگی و هنری کشور اقدامی قابل تقدیر است که سنگ‌بنای آن هشت‌سال پیش گذارده شد و هرچند که از همان ابتدا هم درباره نحوه انتخاب چهره‌ها اما و اگرها و انتقاداتی مطرح شد اما انتظار می‌رفت که به‌تدریج و با کسب تجربه برگزار‌کنندگان این مراسم، نقاط ضعف برطرف شده و هرساله شاهد معتبرتر شدن این انتخاب در جامعه علمی و فرهنگی کشور و از همه مهم‌تر در نزد عامه مردم باشیم تا گزینش چهره‌های ماندگار به‌معنای واقعی، انتخاب برترین چهره‌های ملی سال در علم، فرهنگ و ادب باشد.

متاسفانه امسال هم در شرایطی شاهد برگزاری هشتمین همایش سالانه چهر‌ه‌های ماندگار بودیم که نه‌تنها ایرادات قبلی برطرف نشده‌ بود که بعضا شاهد اتفاقاتی بودیم که بیش‌از‌پیش ذهنیت بهره‌برداری سیاسی از این مراسم فرهنگی علمی را به‌وجود آورد و اشاره به برخی از آنها ضروری به‌نظر می‌رسد؛ 

1- سطح متوسط مدعوین ویژه این همایش به‌هیچ عنوان نمی‌توانست تداعی‌کننده ملی بودن این مراسم باشد. اعطای جوایز توسط رئیس سازمان صدا و سیما و چند مسئول میانی دیگر به‌هیچ عنوان متناسب با عنوان و انتظارات موجود از این همایش نبود و جای خالی مسئولان رده اول کشور؛ لااقل رئیس یکی از قوای سه‌گانه در این مراسم به‌شدت احساس می‌شد. شاید برخی به این فکر هستند که از برنامه‌ای که خود هیچ‌ نقشی در شکل‌گیری اولیه آن در 8 سال پیش نداشته‌اند به‌نحوی خود را تبلیغ کرده و به‌نحوی بهره‌برداری سیاسی نمایند.

2- علی‌رغم توان گسترده سازمان صدا‌و‌سیما برای تبلیغات روی این مراسم، متاسفانه عملکرد شبکه‌های مختلف این سازمان برای معرفی چهره‌های برگزیده و مهم‌تر از همه، تبیین دلایل انتخاب آنها به‌عنوان چهره‌ای ملی و ماندگار بسیار ضعیف بود که اتفاقاً ناشناخته بودن بسیاری از برگزیدگان حوزه‌های مختلف برای عامه مردم، باعث ابهام‌افرینی بیشتر درباره صحت برخی از این انتخاب‌ها شده‌است.

3- انتخاب برخی چهره‌ها مانند آقایان دکتر مخبر دزفولی(دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی) و باقر لاریجانی (رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران) که لااقل طی سال‌های اخیر عامه مردم بیشتر چهره‌های‌شان را به‌‌تبع مسئولیت و یا اقدامات سیاسی‌شان به خاطر دارند به عنوان چهره‌ ماندگار در یک رشته علمی و تخصصی از دیگر ابهامات همایش هشتم چهره‌های ماندگار بود که قطعاً لازم است که مسئولان برگزار کننده این همایش برای رفع شائبه سیاسی بودن انتخاب‌های‌شان توضیحات بیشتری به افکار عمومی ارائه نمایند. به‌هر حال عجیب است که افردای که وجهه غالب شخصیتی‌شان حوزه تخصصی و علمی‌شان نیست، به‌ناگاه به عنوان چهره ماندگار یک رشته تخصصی معرفی شوند!

4- شاید معرفی آقای علیرضا افتخاری؛ هنرمندی که مواضع ماه‌های اخیرش درباره آقای احمدی‌نژاد و برخی حواشی دیگر مربوط به او جنجال‌‌آفرین شد و به این ترتیب چند روزی او را در کانون توجه برخی محافل خبری قرار داد به‌عنوان چهره ماندگار موسیقی ایران، بزرگ‌ترین علامت سوال را دربرابر نحوه تصمیم‌گیری برگزار‌کنندگان همایش قرار داده‌است، چرا که همگان می‌دانند در شرایطی که بسیاری از بزرگان موسیقی ایران که قطعاً بر آقای افتخاری ارجحیت داشته‌اند هنوز مورد توجه هیأت انتخاب چهره‌های ماندگار واقع نشده‌اند، انتخاب ایشان یک اقدام سیاسی در شرایط فعلی معنا خواهد داشت.

هرچند که گفتنی‌های بسیار درباره این همایش وجود دارد، به همین بسنده کرده و تنها به دست‌اندرکاران مراسمی که قطعا می‌تواند همایشی ملی برای تجلیل از مفاخر فرهنگی کشور باشد، توصیه می‌شود که این همایش را نیز همچون جایگاه صدا و سیما که باید رسانه ملی ایرانیان باشد، بیش از این تنزل نداده و دست‌کم مراسم چهره‌های ماندگار را از گزند تصمیمات سیاسی و جناحی مصون نگه‌دارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۲ - ۱۳۸۹/۰۸/۲۹
0
0
متاسفانه صدا و سیما همه چیز را جناحی کرده و دیگر کار از کار گذشته است. این مراسم امسال در واقع همایش تجلیل از حامیان آقای احمدی نژاد شده بود که بسیار تاسف آور بود. دولتها می آیند و میروند اما مفاخر فرهنگی کشور ماندگار هستند و نباید در معرفی آنها سیاسی عمل کرد.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین