کد خبر: ۱۱۴۲۹۵
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۸۹ - ۲۳:۳۲

تصویب پیمان جدید استارت توسط سنای آمریکا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رهبران آمریکا، روسیه و 6 عضو دیگر ناتو روز شنبه در نشست سران ناتو در لیسبون، از سنای ایالات متحده آمریکا خواستند تا پیمان جدید استارت جدید را به تصویب برساند. 

به گزارش آسوشیتدپرس، باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا، روز شنبه 20 نوامبر در دومین روز نشست دو روزه سران ناتو که در لیسبون، پایتخت پرتغال‌ برگزار شد، از جمهوری‌خواهان سنا خواست تا پیمان تسلیحاتی جدید استارت میان آمریکا و روسیه را تصویب کند. 

وی اجرایی شدن این پیمان را حیاتی دانست و اعلام کرد که بازرسان ایالات متحده تا زمان تصویب این پیمان از سوی سنا، اجازه جمع‌آوری اطلاعات از ذخایر هسته‌ای روسیه را نخواهند داشت. 

پیمان تسلیحاتی جدید استارت در آوریل 2010 در شهر پراگ، پایتخت جمهوری چک، به امضای روسای جمهور آمریکا و روسیه رسید و به موجب آن دو کشور متعهد شدند زرادخانه‌های هسته‌ای خود را تا 30 درصد کاهش دهند یا به عبارتی تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود را تا حد 1550 کلاهک اتمی کاهش دهند. 

اگرچه پیمان جدید استارت به امضای رهبران روسیه و آمریکا رسیده است، اما این پیمان برای اجرایی شدن باید مورد تصویب سنای آمریکا و مجلس دوما، مجلس سفلای پارلمان روسیه، قرار گیرد. 

این در حالی است که در حال حاضر جمهوری خواهان مجلس سنا به رهبری جان کایل، از نمایندگان پرنفوذ جمهوری‌خواه سنا، تصویب این پیمان را به تعویق انداخته و اعلام کرده‌اند که بررسی این پیمان به زمان بیشتری نیاز دارد و به نظر نمی‌رسد که تا پایان سال 2010 میلادی مورد تأیید سنا واقع شود. 

در همین حال، دمیتری مدودف، رییس‌جمهور روسیه از دومای روسیه خواسته است تا پیش از موافقت سنای آمریکا با این معاهده، از تأیید این توافق خودداری کنند. 

مدودف روز شنبه در نشست لیسبون از قانونگذاران آمریکا خواست تا پیمان استارت را به سرعت تصویب کنند. 

وی همچنین در حاشیه نشست لیسبون در گفت‌و‌گو با خبرنگاران، ابراز امیدواری کرد که قانونگذاران آمریکا در این زمینه مسئولانه اقدام کنند و افزود که روسیه نیز در این زمینه متناسب با تصمیمات آمریکا، عمل خواهد کرد. 

علاوه بر طرفین اصلی این پیمان، شش عضو دیگر ناتو، بلغارستان، لاتویا، لیتوانی، مجارستان، دانمارک و نروژ نیز در نشست لیسبون بر به تصویب رسیدن پیمان استارت از سوی مجلس سنای آمریکا تأکید کردند. 

وزیر امور خارجه دانمارک در این زمینه گفت: تصویب نشدن پیمان استارت یک شکست واقعی برای امنیت اروپا به شمار خواهد رفت... ما تأکید داریم و امیدواریم که کنگره آمریکا بتواند این پیمان را هرچه سریعتر به تصویب برساند. 

پیمان جدید استارت جدید در حالی برای اجرایی شدن به تأیید مجلس سنای آمریکا نیاز دارد که پس از برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا، جمهوری خواهان اگرچه نتوانستند اکثریت مجلس سنا را در اختیار بگیرند، اما تعداد آنها نسبت به دوره قبل بالاتر رفت و همین امر ترکیب این مجلس را تا حدی به نفع جمهوری‌خواهان تغییر داد. 

باراک اوباما روز شنبه اعلام کرد که مقامات نظامی، مقامات ارشد پیشین حزب جمهوری‌خواهان سنا و کشورهای اروپایی پیش از این حمایت خود از این پیمان را اعلام کرده بودند و افزود که دولت وی به منظور توجه به خواسته‌های جمهوری‌خواهان، بنا بر درخواست آنان بودجه 80 میلیارد دلاری اختصاص یافته به زرادخانه هسته‌ای ایالات متحده را به 84 میلیارد دلار افزایش داده است. 

وی افزود که اکنون هیچ دلیل دیگری برای تصویب نکردن این پیمان وجود ندارد و تنها دلیل تأیید نشدن این پیمان در سنا می‌تواند این باشد که این مجلس جانبدارانه عمل می‌کند. 

اوباما پیش از این هشدار داده بود که به تصویب نرسیدن این پیمان موجب تخریب روابط میان روسیه و آمریکا خواهد شد. 

معاهده کاهش استراتژیک تسلیحات هسته‌ای یا استارت، نخستین بار در سال 1991 میان روسیه و آمریکا به امضاء رسید و در سال 1994 اجرایی شد. 

این معاهده در دسامبر 2009 منقضی شد که به دنبال آن روسای جمهور آمریکا و روسیه در آوریل 2010، معاهده جدید استارت جدید را به امضاء رساندند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین