کد خبر: ۱۱۴۶۳۹
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۸۹ - ۰۸:۳۳

بزرگ‌ترين ماهواره جاسوسی به فضا رفت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: روز يکشنبه اين هفته، ۲۱ نوامبر، يک موشک بدون سرنشين مدل دلتا چهار (دلتا فور) يک ماهواره جديد ساخت آمريکا به نام NROL-۳۲ را به فضا برد.
 
شليک اين موشک از پايگاه هوايی «کيپ کاناورال» در فلوريدا انجام شد و ماهواره‌ای را که به فضا برد متعلق به سازمان شنود دولت آمريکا است.

يک مقام نيروی هوايی آمريکا پس از انجام عمليات پرتاب اين موشک گفت: «اين ماموريت با تقويت توانايی شنود ما، امکانات دفاع ملی آمريکا را افزايش خواهد داد.»
 
پرتاب اين ماهواره به فضا پس از وقوع چند مورد اشکالات فنی در موشک دلتا روی داد که عمليات را مدتی به تاخير انداخت.
 
به گزارش کريستين ساينس‌مانيتور، ماموريت اين ماهواره جديد هنوز مخفی نگاه داشته می‌شود اما شمار زيادی از کارشناسان حدس می‌زنند که اين يک ماهواره از نوع ماهواره‌های ويژه برای شنود باشد.
 
برخی از مقامات مسئول اين پروژه به‌اندازه بسيار بزرگ موشک اکتشافی که ماهواره را با خود حمل کرد اشاره کرده و می‌گويند اين نشان می‌دهد که ماهواره «NROL-۳۲» احتمالا يک ماهواره بزرگ جاسوسی است.
 
موشک‌های دلتا هم اکنون نيرومندترين فضاپيماهايی هستند که دولت آمريکا در اختيار دارد. حجم مخزن سوخت آنها بسيار بزرگ است و دارای سه مخزن سوخت انفجاری تقويت کننده است. اين مدل از موشک‌های فضاپيما نخستين بار در سال ۲۰۰۴، شش سال پيش، مورد استفاده قرار گرفت و قادر است محموله‌ای به وزن ۲۴ تن را به ارتفاعات کم در مدار کره زمين و محموله‌ای به وزن ۱۱ تن را که معمولا ماهواره‌های مخابراتی هستند تا ارتفاعات بسيار دورتر از مدار کره زمين منتقل کند.
 
ماهواره جاسوسی «NROL-۳۲» دومين ماهواره از اين نوع است که طی ماه‌های اخير به فضا پرتاب می‌شود ولی در چند سال گذشته موارد ديگری نيز وجود داشته است.
 
يک مقام نيروی هوايی آمريکا می‌گويد: «اين برنامه‌ها بخشی از فعال‌ترين کارزار سازمان شنود دولت آمريکا طی يک بيست و پنج سال گذشته است.» 

وی افزود که انتقال اين ماهواره‌های جديد به فضا بخش مهمی از برنامه‌های سازمان شنود برای جايگزينی ماهواره‌های قديمی است. 

به گفته اين مقام رسمی، بسياری از ماهواره‌های استراق سمع (شنود و رديابی) در اساس برای يک دوره زمانی چهار تا پنج ساله ساخته شده بودند ولی عمر بسياری از آنها از هفت و حتی هشت سال نيز می‌گذرد، بنابراين جايگزينی آنها يک بخش مهم از تداوم برنامه‌های دفاعی و ضد جاسوسی آمريکا است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین