آفتاب: نماینده بجنورد و رئیس فراکسیون بازنشستگان مجلس تاکید کرد که افزایش حقوق بازنشستگاه باید حداقل به میزان تورم جاری در کشور باشد.
به گزارش خانه ملت، موسیالرضا ثروتی درباره وضعیت کنونی بازنشستگان و اعتراض آنان درباره افزایش ۶ درصدی مستمریهاشان رسیدگی کنند، خاطر نشان کرد: در قانون بودجه سال ۸۹ مجلس اختیار افزایش حقوق را به دولت داده بود که میزان افزایش مستمری بازنشستگان را با توجه به بودجه انجام بدهد، لذا در این رابطه دولت هم حقوق بازنشستگان دولت را ۶ درصد افزایش داد. سازمان تأمین اجتماعی در جلسه هیأت مدیره تصمیم گرفت حقوق بازنشستگان را ۱۲ درصد افزایش بدهد ولی چون تأمین اجتماعی باید مصوباتش را به دولت بفرستد دولت آن را هم ۶ درصد تعیین کرد در واقع هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی ۱۲ درصد در نظر گرفته بود که برابر نرخ تورم اعلام شده از سوی دولت بود که در پایان سال گذشته ۱۲ درصد اعلام شده بود، در واقع دولت ۱۲ درصد تأمین اجتماعی را ۶ درصد تصویب کرد، به همین دلیل این رقم الان قابل تغییر نیست مگر اینکه بازنشستگان به دیوان عدالت اداری شکایت کنند، چون در ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری آمده است که افزایش مستمری بازنشستگان میبایست حداقل برابر با میزان نرخ تورم کشور باشد یعنی بیشتر از تورم هم میتواند باشد اما کمتر از میزان تورم نباشد.
وی در باره اینکه چرا مجلس امسال اختیار تعیین مستمریها را به دولت داد نیز گفت: دولت اعلام کرد که بر اساس قانون خدمات مدیریت کشوری این افزایش را انجام خواهد داد و لذا مجلس هم اعتماد کرد که این کار انجام بشود، شما اگر در قانون نگاه کنید میبینید که مجلس صراحتا از دولت خواسته که با توجه به قانون این افزایش را انجام بدهد. طبق ماده ۱۲۵ هم ما انتظار داشتیم که به هر حال با توجه به متن قانون دولت این مهم را در تصمیمگیریاش لحاظ کند که متأسفانه این اتفاق نیفتاد.
ثروتی افزود: در قانون پنجم توسعه کشور هم مجلس اختیار را به دولت داده است اما در قانون قید شده که با توجه به ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری باید این کار از سوی دولت انجام بشود. اگر دولت نیز تخطی کند بازنشستهها میتوانند به دیوان عدالت اداری شکایت کنند و حق و حقوقشان را بگیرند، الان خیلی از بازنشستهها از دیوان حکم گرفتهاند و به حق و حقوقشان دست پیدا کردهاند. الان حکمها صادر شده و بازنشستگان سال ۸۳ یا ۸۷ یا حتی ۸۸ هم از دیوان عدالت اداری حکم گرفتهاند.
وی همچنین در باره برنامه ی حمایتی مجلس از بازنشستگان اظهار داشت: ما یک نشستهایی را با وزیر رفاه و تأمین اجتماعی و رئیس سازمان تأمین اجتماعی و اعضای کانونهای کارگری داشتهایم و پیگیریهای خودمان را انجام میدهیم، از جمله این پیگیریها درباره پرداخت مطالبات بازنشستگان پیش از ۷۹ بود که میتوان گفت در این رابطه فراکسیون بازنشستگان بیشترین مکاتبات را برای حل این مشکل داشتهاست که خب به نتیجه هم رسید و ما از این بابت خوشحالیم.
نماینده بجنورد افزود: برنامه فراکسیون این است که بازنشستگان در زمینه درمان، مسائل رفاهی و مشکلاتشان یک پیگیریهایی انجام بشود. درمان الان در برنامه پنجم توسعه هم مد نظر نمایندگان بوده به این قسم که بیمه پایه درمان را در کشور به شکل جدی دنبال کنیم و مصوب کردهایم که این کار انجام بشود و بحث مربوط به سیاست سلامت را دنبال کردهایم که تمام بیمارستانهای دولتی و غیر دولتی اعم از مراکز تأمین اجتماعی به بیمهشدگان سرویسدهی کنند و در واقع خواستهایم که همه مراکز تحت یک سیاست درمانی باشند، مالکیت بیمارستانهای تأمین اجتماعی همچنان در اختیار این سازمان خواهد ماند اما قرار است که به همه بیمه شدگان سرویس بدهد. در بخش دیگری هم خواستار ارائه درمان رایگان به بازنشستگان شدهایم و خواستهایم که این نوع درمان پوشش کاملی برای بیمهشدگان در پی داشته باشد. برای بازنشستگان کشوری و لشکری هم دولت را موظف کردهایم که مردم حداکثر ۳۰ درصد بپردازند و بقیه را دولت بدهد.