آفتابنیوز : آفتاب: مشاور رییسجمهوری در امور روحانیت بشدت معتقد به غربالگری در اصولگرایی است، او معتقد است نباید زیر پای اصولگرایی را شل كنیم كه هر كس بیاید و ادعای اصولگرایی كند.
حجتالاسلام سقای بیریا در گفتوگو با «ملت ما» بر این باور خود پافشاری دارد كه كسانی با ادعای اصولگرایی در فتنه سال گذشته نقش داشتند. رییس انجمن نمایندگی طلاب و فضلای حوزه علمیه قم درباره اختلافات فعلی اصولگرایان و تاثیر آن در انتخابات بعدی و بهویژه انتخابات سال آینده مجلس گفت:«اصلاحطلبان با استفاده از این قضیه نمیتوانند به عرصه قدرت برگردند».
نظر شما راجع به صحبتهای متفاوتی كه اخیرا در جبهه اصولگرایان مطرح میشود، چیست زیرا برخی مانند آقای عسگراولادی دایره اصولگرایی را گسترده میدانند و معتقد به جذب حداكثری و دفع حداقلی هستند و برخی مانند آقایان رسایی و حسینیان معتقد به غربالگری در اصولگرایی هستند. تعیین مرز اصولگرایی خیلی مهم است؛ مثل دو تا دریایی كه «بینهما برزخ لا یبقیان» یک دریایی را اصولگرایی به حساب بیاوریم و یک دریایی را اصلاحطلبان، یک برزخی است كه اینها را از هم جدا میكند، یعنی یک ملاكی وجود دارد كه اصولگرایی را از غیر اصولگرایی جدا میكند؛ در مساله فتنه یک مقدار این گرایشات در هم رفتند؛ یعنی میتوان گفت كسانی با ادعای اصولگرایی در فتنه سال گذشته نقش داشتند.
یعنی شما معتقد به غربالگری در جبهه اصولگرایی هستید؟ خب، شما بگویید چه كار باید كرد؟ اگر كسانی با مارک اصولگرایی میآیند جلو و عملشان خلاف اصولگرایی است، نباید در این جریان غربالگری كرد؟ بر اساس آن چیزی كه امام راحل فرمودند میزان حال فعلی افراد است، ما نمیتوانیم پرونده عملكرد افراد را كه صرفا ادعای اصولگرایی دارند فراموش كنیم؛ در مقطع فعلی هم برخی افراد تلاشهایی انجام میدهند و در محافلشان میگویند باید برویم و وجهه خودمان را اصلاح كنیم. یک عدهیی از اصولگرایان در آن جبهه بودند و آن جبهه هم جبهه برانداز بود و این مسأله كوچكی نبود كه بخواهند اینها را لاپوشانی كنند و با یک مارک و ادعای اصولگرایی بیایند و همه را بشویند؛ بهنظر من یكی از فواید فتنه 88 این بود كه نقابها برداشته شد و این چهرهها خودش را نشان داده و این یک دستاورد نظام است؛ در نظام ما همیشه این خالص شدنها و تصفیه شدنها وجود داشته و نباید اینها را نادیده بگیریم، كما اینكه هیچ وقت اینها نادیده گرفته نشده است؛ در تاریخ اسلام هم اینطور بوده، یعنی وقتی افرادی كه قبلا وجهه اصولگرایی داشتند در اسلام هم بودند و بعد این افراد كه رفتارشان و موضعگیریهایشان عوض شد، اینها تصفیه شدند و رفتند كنار، مانند طلحه و زبیر؛ زبیر زمانی در جبهه امیرالمومنین(ع) بود، ولی وقتی كه رفت و خودش را خراب كرد، بخاطر اولاد جهتگیریاش را عوض كرد و از جبهه اسلام تصفیه شد.
بهنظر شما این موضعگیریهای متفاوت در جبهه اصولگرایی، باعث شكست اصولگرایان در انتخابات سال آینده مجلس نخواهد شد؟ خیر مطمئنا این مسائل باعث شكست اصولگرایان در انتخابات سال آینده مجلس نمیشود؛ اصولگرایی باید بازتعریف شود؛ اصولگرایی را باید دوباره دقیقا بیاییم و روی اصول دوباره صحبت كنیم و آن را مستحكم كنیم؛ یعنی اگر ما زیر پای اصولگرایی را شل كنیم كه هر كس بیاید و ادعای اصولگرایی كند، بعد نتیجهاش چه میشود؟
اینكه میگویید جبهه اصولگرایی را مستحكم كنیم؛ فكر نمیكنید كه این اختلافات باعث از بین رفتن وحدت اصولگرایان شود؟ همان اتحادی كه امروز مجلس و دولت را در اختیار اصولگرایان قرار داده است. خب، صحبت سر این است كه اتحاد معنایش چیست، اصولگرایان اتحاد بر سر اصولی دارند كه همان اصول اسلام و انقلاب است و اگر كسی از این اصول دست برداشت، طبیعتا باید خارج شود، كه البته این كار سادهیی نیست.
احتمال نمیدهید كه از اختلافات درون جبهه اصولگرایی، اصلاحطلبان دوباره آرای بیشتر مردم را جلب كرده و به عرصه قدرت برگردند؟ خیر؛ اصلاحطلبان با استفاده از این قضیه نمیتوانند، به عرصه قدرت برگردند؛ باید اصولگرایان و آنهایی كه دلسوز هستند دقت كنند و مردم هم خوشبختانه نشان دادند كه میتوانند سره را از ناسره تشخیص دهند. در كل به نظر من باید دنبال خلوص باشیم و مردم هم باید دنبال افرادی بروند كه خالصانه خود را نشان داده و امتحانات خود را پس دادهاند.