آفتابنیوز : آفتاب: رئیسجمهوری کرهجنوبی با تاکید بر اینکه کشورش با آمریکا به توافق درباره امضای پیمان تجارت آزاد دست یافته است، گفت که این قرارداد «مزایای اقتصادی بزرگی» برای دو کشور خواهد داشت.
دولتهای آمریکا و کرهجنوبی به طور اصولی درباره امضای پیمان تجارت آزاد به توافق دست یافتند.
به گزارش بیبیسی، «لی میونگ باک»، رئیسجمهوری کرهجنوبی با تاکید بر اینکه کشورش با آمریکا به توافق درباره امضای پیمان تجارت آزاد دست یافته است، گفت که این قرارداد «مزایای اقتصادی بزرگی» برای دو کشور خواهد داشت.
این بزرگترین قرارداد تجاری است که آمریکا طی ۱۶ سال گذشته با یکی از کشورهای متحد خود امضا میکند.
این توافقنامه هنوز باید به تصویب کنگره آمریکا برسد.
«باراک اوباما»، رئیسجمهوری آمریکا نیز گفت که در صورت اجرای این قرارداد، صادرات آمریکا به کرهجنوبی بین ۱۰ تا ۱۱ میلیارد دلار در سال افزایش خواهد یافت و ۷۰ هزار فرصت شغلی برای شهروندان آمریکا ایجاد خواهد کرد.
دو طرف موافقت کردهاند که تا پنج سال آینده ۹۵ درصد از تعرفههای گمرکی خود را حذف کنند یا کاهش دهند.
مذاکرات آمریکا و کرهجنوبی برای انعقاد این قرارداد حدود سه سال پیش در زمان ریاستجمهوری «جورج بوش» آغاز شد. گروههای مختلف از جمله شرکتهای خودروسازی، اتاق بازرگانی آمریکا و نیز شماری از نمایندگان کنگره خواهان ایجاد تغییراتی در آن بودند.
نمایندگان آمریکا و کرهجنوبی طی یک هفته گذشته مذاکرات فشردهای را برای حل و فصل اختلافهای باقی مانده انجام داده بودند و آخرین موانع به ویژه درباره نحوه صادرات خودرو از آمریکا به کرهجنوبی را برطرف کردند.
سئول موافقت کرده است به هر شرکت خودروسازی آمریکایی اجازه فروش سالانه ۲۵ هزار دستگاه اتوموبیل را در کرهجنوبی بدهد و آنها را از ضوابط ایمنی سخت خود مستثنی کند.
کرهجنوبی همچنین تعرفه گمرکی برای خودروهای آمریکایی را از 8 درصد به 4 درصد کاهش میدهد.
آمریکا نیز موافقت کرده است طی پنج سال تعرفه گمرکی خود را برای خودروهای کرهجنوبی حذف کند.
آمریکا که نگران آینده صنعت خودروسازی خود است، طی هشت سال آینده تعرفه ۲۵ درصدی را در برابر واردات خودروهای سنگین از کرهجنوبی حفظ خواهد کرد.
اتاق بازرگانی آمریکا از این موافقتنامه حمایت کرده و خواستار تصویب آن در کنگره شده است.
با این وجود، شماری از نمایندگان دموکرات در کنگره در واکنشهای اولیه خود از این توافق ابراز ناخرسندی کردهاند.
آمریکا طی سالهای اخیر با پاناما و کلمبیا نیز قراردادهای تجارت آزاد امضا کرده اما کنگره هنوز آنها را تصویب نکرده است.
مهمترین قرارداد تجارت آزاد آمریکا در سال ۱۹۹۴ میلادی با کانادا و مکزیک امضا شد که قرارداد تجارت آزادی آمریکای شمالی (نفتا) نام دارد.