آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه رسالت در سرمقاله خود با عنوان مومن بیدین به انتقاد از اظهارات اخیر رئیسجمهور سابق پرداخت.
در بخشی از یادداشت آمده است:
روایت عجیبی از امام صادق(ع) در مسائل الشیعه نقل شده که فرمود: پیامبر اکرم(ص) میفرماید؛ ان الله عزوجل لیبغض المومن الضعیف الذی لا دین له فقیل له: و ما المومن الذی لا دین له؟ قال: الذی لا ینهی عن المنکر. «به راستی خداوند عزوجل دشمن میدارد مومن ناتوانی را که دین ندارد. به آن حضرت عرض کردند: مومن ناتوان که دین ندارد، کیست؟ فرمود: کسی که نهی از منکر نکند.
آقای سید محمد خاتمی چند روز پیش در روز عید غدیر در جمعی، در واکنش به آزادی برخی از کسانی که در فتنه سال گذشته نقشآفرین بودند گفت: «آزادی زندانیان میتواند فضای کینهتوزی و تهمت را تلطیف کند. انتظار ما این هست که از فضای تهدید به فضای امن و آزاد که مبنای همگان بهخصوص حکومت، قانون اساسی باشد، گذر کنیم.»
*تصور آقای خاتمی از آن همه تهدید نرم آمریکا و رژیم صهیونیستی و توطئههای براندازی نظام و اهانت به مقدسات مردم به عنوان یک «منکر» چیست؟ او اساسا «منکر» را در اندازهای که ملت ایران در قیام تاریخی 9 دی و22 بهمن شناسایی کردند و از آن تبری جستند نمیبیند. ذهن او نسبت به صورت مسئله تهدید آمریکا و دشمن اصلی نظام به عنوان «منکر» خالی است. آنچه به عنوان صورت مسئله در ذهن او خودنمایی میکند این است که یک فضای «کینه توزی» و «تهمت» پدید آمد و عدهای به جان هم افتادند حالا باید برای رفع سوء تفاهم فضا را تلطیف کرد!
*وی برای این گذر از قانون اساسی به عنوان «مبنا» یاد میکند. اما تاکیدی روی اصول لا یتغیر قانون اساسی ندارد. اسلامیت و جمهوریت نظام، اصول مربوط به جایگاه ولایت فقیه و نهادهای فیصله بخش چون شورای نگهبان، جزء اصول لایتغیر قانون اساسی است اما هیچکدام مورد تاکید و تعظیم آقای خاتمی نیست. پس چه چیزی از قانون اساسی باقی میماند که میتواند فیصله بخش این «کینهتوزی» باشد؟
*اگر آن روایتی را که در آغاز مقاله آوردم صحیح بدانیم. به خوبی هشدار پیامبر گرامی اسلام را درک میکنیم که چگونه انسان مومن به واسطه پرهیز ازنهی از منکر و - بدتر از آن - دفاع از منکر، ممکن است خدای ناکرده به وادی بیدینی افتد.