کد خبر: ۱۱۶۷۷۹
تاریخ انتشار : ۲۸ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۵۲
اطلاعیه روابط عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک؛

فناوری هسته‌ای در سایه تدبیر سیاسی در سال 1383 تکمیل شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس سیاسی: روابط عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدور اطلاعیه‌ای در واکنش به گزارش روزنامه جوان درخصوص مذاکرات هسته‌ای، تحت عنوان "جلیلی در ژنو آبروی سعدآباد را خرید" ضمن بیان اینکه "قطعاً نمی‌توان تحولات یک کشور را مقطعی و بدون توجه به گذشته آن بررسی صحیح، عادلانه و منطقی کرد، افزود: گذشت زمان قطعاً ثابت خواهد کرد که هر یک از تیم‌های دیپلماتیک در زمان خود چگونه رفتار کرده‌اند و چه کارنامه‌ای داشته‌اند. متأسفانه حساسیت این مسأله و محرمانه بودن اسناد و مذاکرات مانع از بحث و باز کردن همه مسائل می‌شود. لذا باید کمی صبر کرد تا زمان مناسب فرارسد و داوران بی‌قصد و غرض و عادل بر این کارنامه‌ها و تحولات دیپلماتیک کشور و عملکرد دوران قبلی و فعلی قضاوت کنند. 

به گزارش آفتاب، چون روزنامه جوان جوابیه زیر را در ارتباط با مطلب گزارش آن روزنامه در تاریخ 18/9/89 تحت عنوان "جلیلی در ژنو آبروی سعدآباد را خرید" برخلاف قانون مطبوعات در اولین نوبت به چاپ نرسانیده است، عین جوابیه جهت اطلاع افکار عمومی به شرح زیر است: 

1. تیم‌‌های مذاکره کننده هسته‌ای قبلی کاملاً با نظر مسئولان عالی‌رتبه کشور انتخاب شده بودند و هر یک از محورهای مذاکره و گفت‌وگو با طرف‌های خارجی قبلاً به تصویب مقامات عالیه کشور رسیده بود. 

2. هرگز طرف‌های مذاکره کننده خارجی نسبت به تیم‌های مذاکره اشرافی نداشته و بیان چنین مطلبی در مرحله اول توهین به حاکمیت و نظام مقدس جمهوری اسلامی است و در قدم دوم به تک‌تک افرادی است که در این تیم‌ها برای احقاق حقوقی و منافع ملی کشور تلاش کرده‌اند. (ذکر نقل دروغ و عاری از حقیقت از بلر بدون هیچ سندی در شأن آن روزنامه نیست) اعضای تیم مذاکره‌کننده چندین نوبت مورد تشویق سران نظام قرار گرفته بودند. 

3. مذاکرات سعدآباد از مذاکرات افتخارآمیز نظام است که حداقل چند دستاورد بسیار مهم داشت:
 
1ـ3. دفع تهدیدات بین‌المللی که در آن ایام توسط آمریکا و صهیونیسم طراحی شده بود (که امروز به‌نحو دیگری با صدور قطعنامه‌های تحریم علیه ج.ا.ایران به اجرا درآمده است)؛ 

2ـ3. تبدیل تعلیق اجباری (طبق مصوبه آژانس در شهریور 82) به تعلیق داوطلبانه؛ 

3ـ3. تبدیل تعلیق گسترده صرفاً به یک مورد (تعلیق گازدهی)؛ 

4ـ3. ایجاد فرصت برای تکمیل فناوری هسته‌ای در کلیه مواردی که تکمیل نشده بودند از قبیل: U.C.F اصفهان، کیک زرد بندرعباس، بخش صنعتی نطنز، ساخت سانتریفیوژها و فعالیت آب سنگین اراک. 

5ـ3. شکستن وحدت اروپا و آمریکا و حل و فصل بخش بزرگی از مسایل حقوقی پرونده هسته‌ای در آژانس. 

4. مقام معظم رهبری در جمع کارگزاران نظام در تاریخ 11/8/82 یعنی درست 12 روز بعد از مذاکرات سعدآباد، فرمودند: «هیچ تسلیمی تا این جا وجود نداشته است. این یک حرکت سیاسی و کار دیپلماسی است... با دقت و ملاحظه جوانب، کار کرده‌اند و حواسشان جمع است که کاری برخلاف مبانی و اصول انجام نگیرد». 

5. در همین دوره بود که فناوری هسته‌ای با فرصتی که از لحاظ سیاسی ـ حقوقی توسط تیم اول هسته‌ای به‌وجود آمد، به‌دست دانشمندان ایرانی کاملاً تکمیل گردید: 

1ـ5. افتتاح U.C.F اصفهان در فروردین سال 1383
2ـ5. تکمیل U.C.F اصفهان در آخر سال 1383
3ـ5. ساخت 1274 سانتریفیوژ تا آذرسال 1383
4ـ5. دستیابی به آب سنگین در تابستان سال 1383
5ـ5. تکمیل ساخت سانتریفیوژ P2 در اوایل سال 1384. 

6. بررسی روند تاریخی هر کشور و هر واقعه باید به‌طوری خطی و طولی انجام گیرد. قطعاً نمی‌توان تحولات یک کشور را مقطعی و بدون توجه به گذشته آن بررسی صحیح، عادلانه و منطقی کرد. بنابراین رویدادها و تحولات صورت گرفته در هر مقطعی متکی و مبتنی بر تحولات قبلی است. گذشت زمان قطعاً ثابت خواهد کرد که هر یک از تیم‌های دیپلماتیک در زمان خود چگونه رفتار کرده‌اند و چه کارنامه‌ای داشته‌اند. متأسفانه حساسیت این مسأله و محرمانه بودن اسناد و مذاکرات مانع از بحث و باز کردن همه مسائل می‌شود. لذا باید کمی صبر کرد تا زمان مناسب فرارسد و داوران بی‌قصد و غرض و عادل بر این کارنامه‌ها و تحولات دیپلماتیک کشور و عملکرد دوران قبلی و فعلی قضاوت کنند.

والعاقبه للمتقین
روابط عمومی مرکز تحقیقات استراتژیک
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین