آفتابنیوز : آفتاب- سرویس اجتماعی: مدیرکل امور پژوهشی و نشر منابع علمی سازمان پزشکی قانونی گفت: با توجه به ابعاد گسترده موضوعی در پزشکی قانونی و وجوه حقوقی، پزشکی و شرعی پرونده های ارجاعی به این سازمان، ضرورت «تدوین کدهای اخلاقی برای فعالیتهای پژوهشی در پزشکی قانونی» به صورت اختصاصی، مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش آفتاب بهنقلاز اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور، دکتر کاظمیان نماینده سازمان پزشکی قانونی کشور در کمیته ملی اخلاق زیستی و اخلاق در علم و فناوری کمیسیون ملی یونسکو در ایران، سی ام آذر در هفتمین نشست ماهانه آن کمیته تصریح کرد: از ابتدای سال جاری با فعالیت کمیته های تخصصی نسبت به بررسی همه جانبه موضوع تدوین کدهای اخلاقی برای فعالیتهای پژوهشی در پزشکی قانونی و نظرخواهی از کارشناسان برای تدوین آن اقدام شده است.
وی با تشریح وظایف محوله به این مجموعه مطابق ماده 1 قانون تشکیل سازمان افزود: «اظهارنظر در امور پزشکی قانونی و کارشناسی آن، کالبدشکافی و انجام امور آزمایشگاهی به دستور مراجع ذیصلاح قضایی» مهم ترین وظیفه اجرایی سازمان است که انجام امور آموزشی و پژوهشی و همکاری علمی با دانشگاه ها و تبادل اطلاعات علمی مورد نیاز با مراکز آموزشی و پژوهشی داخل و خارج از کشور نیز به عنوان وظایف علمی، جهت تقویت بنیه علمی و ارتقای جایگاه تخصصی سازمان جهت بررسی علمی تر و ارائه نظرات کارشناسی دقیق تر به استعلامات مورد اشاره در ماده 1 قانون تشکیل سازمان در نظر گرفته شده است.
دکتر کاظمیان خاطرنشان کرد: با توجه به آغاز فعالیت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، انجام فعالیت های پژوهشی و اجرای تحقیقات بنیادی و کاربردی از جایگاه ویژه ای در سازمان برخوردار شده و بدین لحاظ آغاز فعالیت کمیته اخلاق در پژوهش به عنوان یک رکن اصلی برای رعایت اصول اخلاقی در تحقیقات مد نظر مدیران سازمان قرار گرفته است.
وی اظهار امیدواری کرد: اصول اخلاقی فوق الذکر برای اولین بار متناسب با جایگاه سازمان پزشکی قانونی کشور و با نگاه همه جانبه و علمی به موضوعات مبتلابه در پزشکی قانونی، تدوین و مورد بهره برداری پژوهشگران قرار گیرد.
مدیرکل امور پژوهشی و نشر منابع علمی سازمان در ادامه با اشاره به برگزاری موفق اولین کنگره بین المللی بررسی صحنه جرم در تیر 1388، تهیه «منشور اخلاقی بررسی صحنه جرم» را از دستاوردهای مهم کمیته های علمی این کنگره برشمرد و بر استقبال مراکز پزشکی قانونی کشورهای اسلامی از این منشور تأکید کرد.
گفتنی است در جلسه مذکور، استادان و مسؤولین حاضر در کمیته ملی اخلاق زیستی، آمادگی خود را برای انجام فعالیت های پژوهشی مشترک و مشارکت در تدوین کدهای اخلاقی پزشکی قانونی اعلام کردند.
لازم به ذکر است «کمیته بین المللی اخلاق زیستی» IBC در آخرین نشست خود در مقر یونسکو، سه موضوع «احترام به آسیب پذیری انسانی و تمامیت فردی»، «شبیه سازی انسانی و نظام بین المللی حاکم بر آن» و «طب سنتی و تبعات اخلاقی آن» را به عنوان محورهای مورد بحث در برنامه کاری خود قرار داده که با توجه به اهمیت موضوعات فوق، امید است کارشناسان و متخصصان سازمان پزشکی قانونی کشور نیز با انجام تحقیق و پژوهش و ارایه دیدگاههای علمی و مفید، نقش مؤثر خود را در مجامع بین المللی ایفا نمایند. سایت این کمیته با آدرس www.ibscunesco.org در دسترس علاقمندان قرار دارد.