آفتابنیوز : آفتاب: یک روانشناس درباره افزایش اختلالات روانی در کشور گفت: آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد، اما به طور کلی بیش از 30 درصد جمعیت ایران با شدت و ضعفهای مختلف، دچار بیماری افسردگی و اضطراب هستند.
دکتر مصطفی تبریزی درباره زمینه های به وجود آورنده اختلالات روانی گفت: عوامل بسیار متعددی از جمله عوامل بیولوژیک در این زمینه دخالت دارند، مانند اختلال در ترشح هورمون های بدن که خود آن می تواند تحت تاثیر تغذیه نامناسب، هوای آلوده و برخی عوامل دیگر باشد.
وی ادامه داد: البته بیشترین عامل بروز این بیماری مربوط به نحوه تربیت و در دوران کودکی است. در خانواده هایی که ناسالم هستند و بیماری هایی نظیر وسواس و اضطراب در آنها وجود دارد، اختلالات روانی بیشترین بروز و ظهور را دارد.
دکتر تبریزی همچنین درباره عوامل تشدید کننده اختلالات روانی اشاره کرد: بهطور کل این اختلال به سه بخش تقسیم میشود، ایجاد کننده، آشکار کننده و تشدید کننده.
این روانشناس با تاکید بر اینکه عوامل اجتماعی و خانوادگی نیز در تشدید اختلالات روانی نقش بسزایی ایفا میکند، در مورد تبعات فراگیری این بیماری در کشور گفت: ما در ایران بودجهای برای بهداشت روانی نداریم، ضمن اینکه تخت کافی نیز برای بستری و بیمارستان کافی برای بیماران روانی وجود ندارد و میشود گفت که امکانات ما در این زمینه تقریبا نزدیک به صفر است.
وی در پایان تصریح کرد: دولت به این مسایل بی توجه است و این بی توجهی در کمبود بودجه کاملا مشهود است، بنابراین هم دولت و هم خانوادهها در تشدید اختلالات روانی نقش ایفا میکنند.