آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان موسسه اقیانوسشناسی ساندیگو توانستهاند اولین جزئیات را در مورد جرقههای مرموز نور خیرهکننده زیستتاب که از یک حلزون دریایی ساطع میشود، ارائه دهند.
دو نفر از دانشمندان این موسسه بر روی یک نوع حلزون دریایی موسوم به "clusterwink snail" که معمولا در دستهها یا گروههای نزدیک به هم در سواحل سنگی یافت میشوند مطالعه کردند.
این حلزونها به تولید نور شناخته شده هستند اما محققان دریافتهاند که این حیوان به جای ساطع کردن یک اشعه متمرکز نور از صدف خود برای پراکندن و منتشر کردن نور براق زیست تاب سبزرنگ در تمام جهات استفاده میکند.
محققان معتقدند که ممکن است این تابش نور پراکنده از سوی حیوان یک نوع بازدارنده برای دفع شکارچیان احتمالی با ایجاد تصور یک حیوان بزرگتر باشد.
به گفته محققان، تولید زیستتابی از سوی حلزونهایی که صدف آنها در انتهای بدنشان قرار دارد نادر بوده و جالبتر این است که این حلزون با استفاده صدف خود نور را به خوبی پراکنده میکند.
کشف چگونگی انتشار نور توسط این حلزون باعث تعجب بسیار محققان شده است. این گونه حلزون دارای صدف مات و زرد رنگی است که به نظر میرسد انتقال نور را در جا متوقف میکند اما در حقیقت وقتی این حلزون نور سبزرنگ را تولید میکند، صدف آن به عنوان مکانیزمی عمل میکند که به طور خاص فقط نور تولیدشده را پراکنده کند.
موضوع بعدی مطالعه محققان، تحقیق در مورد صدف این حلزون و فهم عملکرد آن است که میتواند به ساخت مواد با اجرای بهتر نوری کمک موثری کند. {$old_album_118239}