آفتابنیوز : آفتاب: مردمسالاری در سرمقاله خود با عنوان« قوه قضائیه در آزمونی جدید» نوشت: هفته گذشته یک شعبه قضایی به یک شکایت علیه روزنامه ایران با حضور هیات منصفه مطبوعات رسیدگی کرد و به جرم افترا و نشر اکاذیب مدیر مسوول این روزنامه را به 6 ماه حبس و 10 ضربه شلاق محکوم کرد و به دلیل موقعیت مناسب اجتماعی و عدم سو»سابقه کیفری مدیرمسوول روزنامه ایران، این حکم را به مدت 3 سال تعلیق کرد.پس از اعلام این حکم برخی از افراد و گروهها از باب این که چنین احکامی در جریان آزاد اطلاع رسانی، آن هم در قرن اطلاعات محدودیت ایجاد می کند و رسانههای گروهی و جمعی را در تامین نیاز اطلاعاتی مخاطبین و انتظارات آنها ناتوان می سازد، این حکم را سنگین خواندند و خواستار تعدیل آن بودند.
برخی از این اظهارنظرها به لحاظ ماهیت اعتراض قابل تامل و نگرانکننده است و نظیر آن را تنها در سالهای نخست انقلاب، آن هم از سوی جریانهایی که با انقلاب همراه نبودند میتوان یافت که امام(ره) در اعتراض به چنین اظهارنظرهایی در آن سالها فرمودند: «در صورتی که حکمی از قضات صادر شد... احدی حق دخالت در امر قضا را ندارد، و دخالت کردن خلاف شرع، و جلوگیری از حکم قضات هم برخلاف شرع است.» یا در جای دیگر میفرمایند: «مجرمی که بالاترین جرم را دارد و به سوی چوبه دار می رود، جز اجرای حد شرعی، احدی حق آزار او را لفظا و عملا، ندارد و مرتکب، خود ظالم است.» و باز مکرر میفرمودند: «قاضی و قوه قضائیه مستقل است و هیچکس نباید در آن دخالت بکند.»
نظرها در رابطه با این حکم بسیار تند و استدلالها قابل تامل است؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میگوید دستگاه قضا در برخورد با نیروهای ارزشی تجدیدنظر کند، کاش حضرتشان از موضع تحدید مطبوعات به موضوع نگاه می کردند، یا یک نماینده اصولگرای مجلس میگوید، رسیدگی به شکایت به قول او مجرم فراری شائبه نفوذ مدیریت فتنه در دستگاه قضا را تقویت کرد! این نماینده محترم حتی به تفاوت متهم و مجرم توجه ندارد و خود، هم متهم می کند و هم حکم صادر می کند. یا در کجای عدالت اسلامی و قوانین قضایی داریم که یک متهم یا حتی مجرم، حق شکایت ندارد؟ خطیب محترم نماز جمعه دیروز تهران نیز از تریبون مقدس نماز جمعه صراحتا این حکم را خلاف دانسته و از مردم میخواهد به خاطر این خلاف قوه قضائیه را زیر سوال نبرید.
در این رابطه چند سوال مطرح است: آیا یک متهم تا محاکمه نشده و حکم مجرمیت او صادر نشده باشد، میتوان او را مجرم نامید؟... آیا یک متهم یا مجرم حق شکایت و تظلمخواهی ندارد؟... یک قاضی باید به جرم و ادله جرم توجه کند یا به شخصیت افراد؟...آیا در اعتراض به یک حکم قضایی باید فرآیند اعتراض را طی کرد یا باید از تریبونها و رسانههای عمومی به حکم قضایی اعتراض کرد؟ وبالا خره آیا این روند اعتراض را برای همه در جامعه مجاز میشمرید؟