کد خبر: ۱۱۸۷۴۹
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۸

جنگل‌هایی که می‌سوزند تا ویلا شوند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک متخصص مدیریت جنگل درباره‌ی تغییر کاربری جنگل‌ها تصریح کرد: نمایه‌هایی از تغییر نیازهای اجتماعی را می‌توان در رفتار مردم با جنگل‌ها دید به طوری که مردم به‌طور نامحسوس و با سرعت کند در بانه و سنندج اقدام به تبدیل زراعت به باغ، باغ به ویلا و گسترش ویلاها کرده‌اند.

دکتر هدایت غضنفری درباره آتش‌سوزی‌های سال جاری در جنگل‌های شمال و غرب کشور، اظهار کرد: درباره آتش‌سوزی‌ها هر سال با پدیده‌ای با اندازه‌ای مشخص روبه‌رو نیستیم.

وی با اشاره به این‌که در سال جاری در جنگل‌های زاگرس شمالی با بارندگی بهاره و سپس خشکی شدید تابستان و پاییز رو به‌رو شدیم، تصریح کرد: تولید علوفه بر اثر بارندگی بهاره و همچنین فقدان بارنگی از خرداد ماه منجر به حساسیت علوفه به آتش‌سوزی شد.

غضنفری با اشاره به کاهش دامداری در کردستان تصریح کرد: برای مهار آتش نیاز به مدیریت بحران داریم بنابراین اگر ستادهای مدیریت بحران به درستی فعال می‌شدند و قبل از گسترش آتش پایش انجام می‌شد می‌دانستیم که در سال جاری با بحران رو‌به‌رو می‌شویم.

این متخصص مدیریت جنگل با بیان اینکه متاسفانه ستادهای مدیریت بحران در این راستا تشکیل نشده ‌است، خاطرنشان کرد: برای مدیریت بحران باید بین دستگاه‌های مختلف هماهنگی صورت بگیرد.

وی با بیان اینکه هماهنگی‌های لازم در سازمان مدیریت بحران برای مقابله با زلزله انجام شده است، گفت: متاسفانه این اقدام برای آتش‌سوزی انجام نشده و در نتیجه پیش‌بینی آتش‌سوزی انجام نشد.

غضنفری در پاسخ به این سوال که آیا سازمان جنگل‌ها، مراتع و آب‌خیزداری کشور نباید تجهیزات لازم برای مهار آتش را در اختیار داشته باشد، خاطرنشان کرد: تا زمانی که جنگل‌ها با وضعیت دیروز و امروزشان روبه‌رو هستند لازم نیست که چنین تجهیزاتی در اختیار سازمان جنگل‌ها قرار بگیرد.

وی در ادامه با تاکید بر تعریف مدیریت بحران تصریح کرد: در مواقع بروز چنین حوادثی هوانیروز و نیروی انتظامی می‌توانند سازمان جنگل‌ها را در مهار بحران کمک کنند.

این متخصص مدیریت جنگل ادامه داد: به دلیل نامشخص بودن وضعیت جنگل‌ها و شرایط آتش‌سوزی به صرفه نیست که هلی‌کوپترهای گران قیمت را در اختیار سازمان جنگل‌ها قرار بدهیم بنابراین بهتر است تجهیزات نظامی که برای بحران نیاز است در اختیار نیروهای نظامی و انتظامی که آمادگی کمک به مهار بحران را دارند قرار داشته باشد.

غضنفری در ادامه درباره‌ی فقدان امکان دسترسی به محل آتش‌سوزی تصریح کرد: در کردستان با چنین مشکلی مواجه نبودیم اما موارد آتش سوزی با هم فرق دارد. 

این متخصص مدیریت جنگل با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی درباره‌ی برخورد با منابع طبیعی و جنگل‌ها، تصریح کرد: بهتر است در کنار کتاب‌هایی که در مدرسه به دانش‌آموزان آموزش داده می‌شود زیستن در طبیعت و رفتار دوستانه با طبیعت نیز به دانش‌آموزان آموخته شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین