آفتابنیوز : آفتاب: مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران گفت: اکنون مشکل همه دامداران پرداخت بهای شیر از طریق کارخانجات است که با حساب سرانگشتی صورت گرفته، پول دامداران نزد کارخانجات بیش از 5 هزار میلیارد تومان است.
سعید سلطانی بعد از ظهر امروز در گردهمایی یک روزه شرکتهای تعاونی کشاورزی و دامداران سراسر کشور که در سالن باغستان برگزار شد، اظهار داشت: هدف اصلی در برگزاری این جلسه، اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی، همزمان با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و بستههای حمایتی دولت و کارهایی است که باید در استانها انجام دهیم.
وی ادامه داد: شبکه دامداران کشور به عنوان دومین شبکه تعاونی کشور بعد از اتحادیه تعاون روستایی و نخستین شبکه تخصصی تعاون بخشی کشاورزی است؛ این بخش به خوبی شکل گرفته و رشد خوبی داشته است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران اضافه کرد: امروز با اعتماد و باوری که در مسوولان کشور به وجود آمده است ما در تمامی جلسات تصمیمگیری در وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بازرگانی حضور داریم و این امر نشان میدهد که تشکلها باید در انجام کارها حضور فعال داشته باشند.
وی با اشاره به تشکیل کمیته شیر در استانها عنوان کرد: یکی از تصمیمهای اخذ شده تشکیل کمیته شیر به ریاست استاندار هر استان است تا در خصوص موارد مربوط به این فرآورده استراتژیک در این کمیته تصمیمگیری شود.
سلطانی با اشاره به بستههای حمایتی در طرح هدفمندی یارانهها اعلام کرد: با توجه به جلسهای که در هفته گذشته داشتیم، مقرر شده مجری توزیع بستههای حمایتی اتحادیههای دامداری استانها باشند.
وی اعلام کرد: ما طرحی داریم که پرداخت یارانه شیر مستقیم به دامداران صورت گیرد تا با خیالی آسوده این قشر به تولید بپردازند و این طرح نیز مورد موافقت ضمنی قرار گرفته است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران خاطر نشان کرد: با توجه به اطلاعرسانی صورت گرفته در بحث هدفمندی یارانهها اتفاقات خوبی افتاده است که در بحث سوخت دامداریها و مرغداریها 150 میلیون لیتر گازوئیل با قیمت 16.5 تومان پرداخت میشود تا مشکل سوخت دامداریها حل شود.
وی یادآور شد: موضوع دیگر اختصاص یک میلیون تن جو به قیمت 302 تومان و یک میلیون تن گندم با قیمت 184 تومان به کشاورزان است که از دیگر کمکهای دولت است همچنین قیمت سبوس نیز به 195 تومان کاهش یافته است.
سلطانی تصریح کرد: درخصوص گوشت نیز بیش از 100 میلیون واحد دامی در کشور داریم که توان تولید یک میلیون تن گوشت را دارد که واردات بیرویه، دامداران ما را با مشکل روبهرو کرده است و در حال حاضر در بسیاری از استانها، دام، پروار شده وجود دارد ولی کسی از آنها خریداری نمیکند.
وی تأکید کرد: موضوع دیگر نوسازی تجهیزات و ماشینآلات دامداری است که نصب شیردوشهای برقی در این راستا صورت میگیرد که جلوگیری از ورم پستان و افزایش راندمان تولیدمثل از جمله مزایای آن است.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران ایران با اشاره به مشکلات دامداران بیان کرد: اکنون مشکل همه دامداران پرداخت بهای شیر از طریق کارخانجات است که با حساب سرانگشتی صورت گرفته، پول دامداران نزد کارخانجات بیش از 5 هزار میلیارد تومان است.
وی توضیح داد: از شهریور ماه پول یارانه شیر به کارخانجات پرداخت نشده و تنها 30 درصد شیر دامدار تبدیل به شیر یارانهای میشود که کارخانجات عدم پرداخت پول یارانه را بهانه کرده و کل پول شیر را به دامدار نمیدهند که این بحث به اطلاع رئیسجمهور رسانده شده که ایشان دستور دادند پول یارانه به حساب کارخانجات واریز شود تا قبل پایان سال مشکلات مالی دامداران حل شود.
در ادامه مدیرعامل اتحادیه دامداران مازندران گفت: یکی از مشکلات دامداران نوسانات قیمت است به طوری که بعضی محصولات مانند سبوس افزایش 100 درصدی قیمت داشته است.
منوچهر بحری عدم ذخیرهسازی علوفه، عدم آموزش کافی برای متولیان امور دام، عدم امکانات کشت علوفه و... را از دیگر مشکلات دامداران عنوان کرد.