آفتابنیوز : آفتاب: مجید جلالی، سرمربی تیم فولاد خوزستان میگوید: «قطبی این بار خوب بود و اگر مسئولیتی در فدراسیون داشتم حفظش میکردم.»
جلالی درباره تیم ملی فوتبال و حذف از جام ملتهای آسیا گفت: «اگر واقعبین باشیم باید بپذیریم که تیم ملی فوتبال کشورمان این بار به موازات تواناییهای فوتبالمان و حتی چند گام بیشتر از آنچه انتظارش را داشتیم پیش آمده است. اینکه توانستیم در دور مقدماتی مسابقات به سه پیروزی دست پیدا کنیم، نکتهای بود که قل از مسابقات هیچکس انتظارش را نداشت.»
او درباره مصاف با تیم ملی کره میگوید: «وقتی برای مسابقه با حریفی مثل کره روبهرو میشویم باید بپذیریم که فوتبال آنها دیگر از فوتبال ایران پیش افتاده است. ما برای بردن این بازیها باید امید به اتفاقات فوتبال داشته باشیم. معجزهای که این بار رخ نداد. بازی را همه حتما دیدیم. نمیتوانیم بگوییم که تیم ملی بد بازی کرد اما 120 دقیقه فقط دنبال توپ میدویدیم و این حریف بود که چرخش توپ را در اختیار داشت. من این مشکل را نمیتوانم گردن مربی بیاندازم. به نظرم این ضعف ساختاری فوتبال ماست که از شرقیها جا مانده. گردش توپ و سرعت در بازی چیزی است که باید از لیگ و فوتبال پایهای ترمیم شود و به لایههای بالایی برسد.»
جلالی اساس این مشکل را در لیگ میبیند البته قبل از آن به تمجید از یک ویژگی دیگر لیگ میپردازد؛ «بدون شک این بازیها نشانگر توان بالای بدنی بازیکنان ایران بود. اینها حاصل لیگ است. همه فوتبال ما شده بازی فیزیکی. این خودش فاکتور بزرگی است. با این وجود کافی نیست. فوتبال لیگ ما پر است از بازیهای درگیرانه و فیزیکی. بازیکنان و تیمهایی که 90 دقیقه گلادیاتوری میجنگند و هر تیم هم ماشاالله یا یک اوتانداز دارد یا یک کاشتهزن که با استفاده از این اتفاقات نتایج لیگ را رقم میزند.»
و حالا نوبت میرسد به حمایت منتقد بزرگ از مربی سابق تیم ملی که از دیشب کارش به پایان رسیده؛ «او پسر خالهام نیست. اگر انتقاد داشتم گفتم و حالا خوبیاش را میگویم. کار بزرگ قطبی چرخش بازی بود. کارش برای بازی با امارات را هیچگاه، هیچ مربی دیگری انجام نمیداد. بازیهای تیم ملی در دور مقدماتی نشان میداد برای تیمش برنامهریزی کرده. یا مثلا در بازی با کره ما هم خلعتبری را در زمین داشتیم، هم رضایی و هم انصاریفرد. این یعنی تیم با فکر دفاعی وارد زمین نشده است. با این وجود تیم ناخودآگاه میرفت عقب چون اصلا تیم ما نمیتوانست مالک توپ باشد. ما درصد مالکیت توپ فوتبال مان از فوتبال کره شمالی هم کمتر است، این را باید باور داشته باشیم. راستش اگر مسئولیتی در فدراسیون داشتم قرارداد قطبی را تمدید میکردم. او این تورنمنت نشان داد توان مربیگری در تیم ملی را دارد و نسل خوبی را برای تیمش انتخاب کرد.»
مربی داخلی یا خارجی؛ جلالی که یکبار در این باره نامهای به محمود احمدینژاد نوشته بود در پاسخ به این پرسش خبرآنلاین میگوید: «این یک دروغ بزرگ است، بحثی انحرافی. مشکل فوتبال ما اصلا مربی داخلی یا خارجی برای تیم ملی نیست. فوتبالمان مشکلی ساختاری دارد. برای رشد فوتبال مان باید پایهای کار کنیم. باید 5 سال حداقل به بازیکنان حفظ توپ را یاد بدهیم، با آنها کارهای فیزیکی را تمرین کنیم، چرخه استعدادیابیمان تغییر کند. همان کاری که شرقیها انجام دادند و از آسیا کندند. آمدهاند در قطر و با اینکه شرایط اقلیمی مناسبشان نیست، همه تیمهای غربی را حذف میکنند چون فوتبالشان متکی به اتفاقات نیست.»
و ادامه میدهد: «اصلا فکر میکنید همین امروز اگر گواردیولا بیاید و سرمربی تیم ملی شود شرایط عوض خواهد شد؟ خدا کند آقایان بروند و بزرگترین مربی دنیا را بیاورند که همه دیگر با شنیدن اسمش دهانهایمان از تعجب باز بماند. حتی با آوردن او هم میبینید تغییری در فوتبال ما عوض نمیشود. فوتبال در همه دنیا شده است علم و برنامهریزی اما اینجا ما چه میکنیم؟ فوتبال برایمان محرکی هیجانی است که مردم را شاد و غمگین میکند پس برایش لحظهای تصمیم میگیریم اما فدراسیونهای دنیا حداقل 10 سال کار میکنند، مربیان بیشتر از 4 سال میمانند و ساختارساز میشوند. تا وقتی که دولت، فوتبال را بیخیال نشود و در امورش حکومتی تصمیم نگیرد شاید شرایطمان خیلی تغییر نکند. دولت باید سیستم نطارتی، حمایتی داشته باشد نه مدیریت اجرایی.»