آفتابنیوز : آفتاب: حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر، پس از چهار روز اعتراضهای سراسری، سرانجام در تلویزیون ظاهر شد و مردم را به آرامش فراخواند و وعده اصلاحات گسترده داد.
مبارک همچنین گفت که از کابینه خواسته است که استعفا بدهد.
حسنی مبارک گفت: «از دولت خواستهام استعفا دهد و فردا دولتی جدید تشکیل خواهد شد.»
به گزارش خبرگزاریها، حسنی مبارک در این پیام کوتاه اعلام کرد که اصلاحات گسترده اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را به پیش خواهد برد.
رئیسجمهوری مصر افزود: «ما از راه اصلاحات بازنخواهیم گشت. ما با اقدامات تازهای که استقلال قوه قضاییه و قوانین آن و آزادی بیشتر شهروندان را تضمین کند، (اصلاحات) را ادامه خواهیم داد.»
مبارک که کشورش به مشکلات اقتصادی عمدهای دست و پنجه نرم میکند وعده داد با اتخاذ تدابیر جدید، بیکاری کاهش پیدا کند و سطح زندگی مردم بهتر شود.
حسنی مبارک گفت: «ما خواهان دموکراسی بیشتر و تلاش مضاعف برای مبارزه با بیکاری و فقر و فساد هستیم.»
پس از پیام تلویزیونی رئیسجمهور مصر، معترضان درخیابانها شعار «مرگ بر مبارک» سر دادند.
حسنی مبارک تظاهرات ضدحکومتی را بخشی از «توطئه بزرگتری» دانست که «ثبات و مشروعیت» نظام سیاسی مصر را هدف قرار داده است.
حسنی مبارک همچنین اظهار داشت به نیروهای امنیتی گفته است که معترضان آزادند نظرات خود را بیان کنند اما در برابر خشونت و تخریب اموال عمومی از خود واکنش نشان دهند تا نظم و امنیت برقرار شود.
وی همچنین تاکید کرد که از رنجهای مردم مصر آگاه است و تاکید کرد راه رسیدن به اهداف مشروع مردم هرج و مرج و خشونت نیست.
پس از این پیام تلویزیونی معترضان در خیابانهای مصر شعار «مرگ بر مبارک» سر دادند.
از سوی دیگر درحالی که ارتش در خیابانهای مصر حضور پیدا کرده است، مردم معترض با استقبال از حضور ارتش از این نیروها میخواهند به مردم بپیوندند.
روز جمعه، با وجود اینکه حسنی مبارک در قاهره، اسکندریه و سوئز، حکومت نظامی اعلام کرد، معترضان با نادیده گرفتن مقررات منع آمدوشد، در خیابانها حضور خود ارا حفظ کردند.
در این روز مقر حزب حاکم در قاهره به آتش کشیده شد و ساعاتی بعد تانکها و خودروهای زرهی ارتش در مراکز حساس و از جمله رادیو و تلویزیون مستقر شدند.
گزارشها حاکی از آن است که در روز جمعه دهها پاسگاه پلیس و نیروهای امنیتی در سراسر مصر به آتش کشیده شده است.
منابع بیمارستانی مصر گزارش دادهاند که در ناآرامیهای روز جمعه ۱۳ نفر در شهر سوئز کشته و ۷۵ نفر دیگر زخمی شدهاند.
به گفته همین منابع در شهر قاهره نیز یک هزار و سی نفر زخمی شدهاند.
تا پیش از اعتراضهای روز جمعه، برپایه گزارشهای منتشر شده، دست کم پنج نفر جان خود را در درگیریها ازدست بودند.
از سوی ديگر روز جمعه محمد البرادعی، مدیرکل پیشین آژانس انرژی اتمی و از مخالفان حسنی مبارک، پس از شرکت در تظاهرات ضدحکومتی روز جمعه، در حصر خانگی قرار گرفت.
محمد البرادعی پنجشنبه شب از وين به قاهره آمد و اعلام کرد زمان رفتن حسنی مبارک فرارسيده است.
تلويزيون مصر عصر جمعه اعلام کرد حسنی مبارک از ارتش خواسته است برای برقراری امنيت به کمک پليس بيايد و اجرای مقررات منع آمدوشد را تضمين کند.
تلويزيون مصر گزارش داد، حسنی مبارک، رئيس کل نيروهای مسلح مصر «در قاهره بزرگ، اسکندريه و سوئز از ساعت ۶ بعدازظهر تا هفت صبح تا اطلاع ثانوی مقررات منع آمدو شد اعلام کرد.»
با بحرانی شدن اوضاع مصر، روز جمعه ژنرال سامی یوسف، رئیس ستاد مشترک مصر که در واشینگتن به سر میبرد دیدار خود را ناتمام گذاشت و به مصر بازگشت.
همچنین گزارش شده است که معترضان به همراه ارتش برای جلوگیری از غارت موزههای مصر از این اماکن محافظت میکنند.
با این حال با ادامه آتشسوزی در مقر حزب حاکم مصر در قاهره که در نزدیکی موزه ملی مصر قرار دارد، بیم آن میرود که این آتشسوزی به این موزه سرایت کند.
بخش وسیعی از معترضان را جوانان مصری هستند؛ دو سوم جمعیت ۸۰ میلیونی مصر را جوانان زیر ۳۰ سال تشکیل میدهند که بسیاری از آنها با مشکل بیکاری مواجهاند؛ ۴۰ درصد مردم مصر نیز درآمدی کمتر از دو دلار در روز دارند.