آفتابنیوز : آفتاب: مذاکرات پشت پرده برای معرفی جانشین بهبهانی که از یک ماه پیش شروع شده بود، وارد فاز علنی شد.
پایان راه وزیر راه با رای مثبت 147 نماینده مجلس در مقابل 87 رای منفی رقم خورد. این پایان، آغاز راه دشوار یافتن جانشین بهبهانی برای احمدینژاد است. هر چند برخی نمایندگان موافق با ابقای بهبهانی معتقدند که با برکناری او، وزیر راه متخصصتری روی کار نخواهد آمد ولی لابیهای پشت پرده که همانند همیشه از یک ماه پیش که زمزمه اختلاف بهبهانی و رحیمی در برخی سایتها منتشر شد، تلاش خود را برای آزمودن بخت خویش و نزدیکانشان آغاز کرده بودند، از امروز با جدیت بیشتری به کار خود ادامه خواهند داد.
هر چند همانند رسم معمول انتخاب وزیر راه کابینههای احمدینژاد، بار دیگر از محمد علی آبادی، رییس کمیته ملی المپیک و سید مهدی هاشمی، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان سخن به میان میآید ولی لحاظ احتمال بالای این که مجلس به آنها روی خوش نشان نمیدهد، عرصه را برای عرض اندام کاندیداهای جدید وزارت راه باز کرده است.
در پی تاکید اخیر مقام معظم رهبری بر توسعه حمل و نقل ریلی، روسای فعلی و پیشین راه آهن امیدوارتر از بقیه نشان میدهند. در این میان از حسن زیاری، مدیرعامل سابق راهآهن و عبدالعلی صاحب محمدی مدیرعامل فعلی بیش از سایرین سخن به میان میآید. البته به نظر میرسد، زیاری به دلیل سابقه حضور در دانشگاه علم و صنعت و نیز فعالیت در ستادهای انتخاباتی احمدینژاد، شانس بیشتری داشته باشد.
البته گفته میشود، پس از آن که حمیدرضا حاجی بابایی از مجلس هشتم به وزارت آموزش و پرورش دولت دهم راه یافت، رییس کمیسیون عمران، علی اکبر آقایی هم چندان برای ورود به کابینه دوم احمدینژاد بیرغبت نیست.
همچنین شنیده میشود، عطاالله صدر، رییس سازمان بنادر و دریانوردی در جریان اجرای پروژه تبدیل بندر شهیدرجایی به هاب منطقه و حضور در جلسههای کارگروه کارگروه حمل و نقل و ترانزیت به ریاست معاون اول رییسجمهوری به یکی از گزینههای مدنظر رحیمی برای پیشنهاد به احمدینژاد بدل شده است.
اما در مجموع تحلیلگران، بالاترین شانس را برای سید مهدی هاشمی قایل هستند. او نه تنها از دوستان قابل اتکا و اعتماد احمدینژاد است، با محمدرضا رحیمی نیز همسوست. مسأله مهمتر هم این که او سابقه قائم مقامی وزیر راه و ترابری را نیز در کارنامه خود دارد. کارنامهای که نشان میدهد گاه او در پیشبری مناسبات وزارتخانه از شخص وزیر موثرتر بوده است. البته محمد علیآبادی نیز علاوه بر سمت ورزشی خود، معاون اجرایی معاون اول رییسجمهوری نیز هست و از این لحاظ بدون توجه به جایگاهش در میان نمایندگان گزینه مطلوبی برای دولت محسوب میشود. در مقابل هاشمی نیز رییس فدراسیون تیراندازی هم هست. یعنی این بار گزینه های دولتی وزارت راه و ترابری هر دو ورزشی هستند.
البته اگر به فهرست علی سعیدلو، رییس سازمان تربیت بدنی را که به احتمال قوی به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان معرفی نمیشود را به صرف سابقه او به عنوان معاون اجرایی رییسجمهوری، به این فهرست بیفزاییم، آن گاه احتمال این که کاندیدای وزارت راه و ترابری، مردی با سابقه مدیریت ورزشی باشد، همچنان افزایش مییابد.