آفتابنیوز : آفتاب: مجمع مدرسین ومحققین حوزه علمیه قم در بیانیه ای به مناسبت سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران بیانیهای صادر کرد.
در این بیانیه آمده است: فرا رسیدن 22 بهمن روز سرنگونی نظام استبدادی - سلطنتی و سر آغاز نظام جمهوری اسلامی وحاکمیت مردم، روز نوید بخش تاریخ ایران و اسلام است. هماهنگی ملت ایران در آن روز برای نابودی نظام شاهنشاهی و محو آثار سلطنتی یعنی: دیکتاتوری، دست نشاندگی، بیتفاوتی به حقوق اساسی ملت، حیف و میل کردن ثروت ملی، بی توجهی به منافع ملی در عرصه جهان، از پدیدههای مهم در تاریخ این مرز و بوم بود.
در بخش دیگری از این بیانیه تصریح شده است: ملت ایران یکپارچه به دنبال رهبری داهیانه و شجاعانه امام خمینی (قدس سره)برای تحقق آرمانهایی که ایشان در سخنان ومصاحبه هایش همواره مطرح میکرد، حرکت نمود و خواستار ادامه راهی شد که در آن ارزشهای انسانی و اسلامی و در راس آن حاکمیت مردم، آزادیهای سیاسی و عدالت اجتماعی و اجرای مرّ قانون بود و این که هیچ کس در هیچ جایگاهی حق تخطی از قانون را ندارد.
این بیانیه میافزاید: حاکمیت مطلقه در رژیم گذشته از آن جا بوجود آمد که شخص شاه حاکم بر قانون بود و در مقابل قانون و ملت پاسخگو نبود، خود را ما فوق قانون میپنداشت و مفسران قانون برای تقرب به اعلی حضرت، قانون را به نفع طبقه حاکمه تفسیر میکردند. البته نهادهای قانونی نظارت بر قدرت مانند مجلسین و مطبوعات نیز دست نشانده و ثناگوی شخص شاه بودند. به خاطرحاکمیت شخص بر قانون، بزرگترین دست آورد ملت ایران در انقلاب مشروطه، یعنی قانون اساسی که در روزگار خود بهترین ره آورد در منطقه بود، زیر پا نهاده شد و حقوق ملت ایران، با تحریف قانون، در راه بقای سلطنت ضایع گردید.
در ادامه این بیانیه آمده است: بی شک عوامل عمده به وجود آورنده حرکت یکپارچه مردم در 22 بهمن و سرنگونی رژیم پیشین، یکهتازی، غرور، تحقیر ملت، بیتحملی و بلند پروازی شاه واطرافیان او در عرصه اقتصاد، سیاست و فرهنگ کشور بود بلندپروازیهای شخص اول مملکت چنان او را در هالهای ازغرور قدرت و ثروت فرو برده بود که هیچ مخالفی را بر نمیتافت، دستور سرکوبی منتقدین را شخص او صادر میکرد، آنان را به زندان میانداخت و گاه تا مرز اعدام به جلو میبرد. از آن سو اقتصاد و منافع ملی کشور، در کام خود کامگی، به حالت ایستایی و عقبماندگی در آمد.
در بخش دیگر این بیانه تصریح شده است: بودجه بر آمده از نفت آن سرمایه ملی که باید صرف عمران و آبادانی و سرمایهگذاری کشور میشد تا ریشه فساد را بخشکاند، هزینه تسلیحلات و تبلیغات و تقویت بنیه نظامی و انتظامی و در راس آن ساواک میشد اختناق و گرفتن حق اعتراض از مردم و تک صدایی کردن مطبوعات و رسانهها، حتی احزاب درون حکومتی خویش، سرکوبی داخلی و ژاندارم منطقه بودن، زیانهای بزرگی را برای ملت ایرا ن ببار آورد، که در نهایت آثار آن تاختن مرکب بیداد بر گرده ملت بود.
«فتلک بیوتهم خاویة بما ظلموا انّ فی ذلک لایة لقوم یعملون» این خانه های آنهاست که بخاطر ظلم و ستم شان خالی مانده، و در این نشانه روشنی است برای کسانی که آگاهاند. ( سوره نمل آیه52)
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در ادامه این بیانه آورده است: بنابراین اگر بخواهیم علت سقوط نظام پیشین را در یک جمله کوتاه خلاصه نماییم باید گفت ، نظامی که بر اساس ظلم، بیقانونی و نادیده گرفتن حقوق مردم قرار گیرد، پایه های آن به حکم سنت الهی درهم فرو می ریزد، همچنان که در این روزگار شاهدیم که چگونه ملت های مظلوم و ستمدیده منطقه در برابر حکومتهای خود کامه حاکمان دست نشانده اجانب ایستادهاند و یقینا ایستادگی مردم در برابر این مستبدان فرجام آن پیروزی خواهد شد چرا که این سنت قطعی الهی است که ظلم پایدار نمیماند.
مجمع مدرسین درپایان این بیانیه خاطر نشان کرده است: مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم روز 22 بهمن را برای همیشه گرامی میدارد و همواره خواهان این است که عوامل اصلی سقوط شاه و دلایل و عوامل حضور مردم برای برپایی حاکمیت ملت و اجرای قانون و پاسخگویی مسئولان فراموش نگردد تا دگر بار خصلتهای خود کامگان پیشین در هیچ لباسی باز نگردد و اهداف و آرمانی که ملت و رهبری بزرگ انقلاب در پی آن بود محقق شود.