آفتاب: عضو هیأت موسس انجمن ایمپلنتلوژی (کاشت دندان) ایران با اعلام اینکه ۴۰ درصد ایمپلمنتهایی که در کشور استفاده میشود غیراستاندارد است، نسبت به ساخت ایمپلنت چینی هشدار داد و گفت: استفاده از این نوع ایمپلنتها به دلیل قیمت ارزان باعث تحلیل استخوان فک و بروز عفونت میشود.
مهندس روح الله نوروزی با اشاره به وجود کمیته بینالمللی ایمپلنت (ITI) در دنیا که ۵۰۰ نفر عضو دارد، افزود: اعضای این کمیته را پزشکان، دندانپزشکان، مهندسین پزشکی، محققین و پژوهشگران حوزه دهان و دندان و تشکیل می دهند که هدفشان به روز رسانی اطلاعات و تکنولوژی ایمپلنت در جهان است.
نوروزی که مدرک مهندسی پزشکی دارد از سوئیس به عنوان اولین کشوری که تکنولوژی ایمپلنت را ساخته است، نام برد و گفت: البته تنها یک مورد از ایمپلنتهای این کشور مورد تایید ITI است. چون تکنولوژی ایمپلنت در ۲۵ سال گذشته تغییر کرده و هم اکنون برخی کشورهای دنیا تکنولوژی ساخت ایمپلنت را دارند.
وی از ورود برخی کشورهای آسیای شرقی مثل کره و چین به تکنولوژی ساخت ایمپلنت خبر داد و افزود: متاسفانه برخی از این ایمپلنتها نامرغوب و غیراستاندارد است و همین مسأله می تواند سلامت کسانی که این قبیل ایمپلنتها را در فک و دهان خود قرار میدهند، به طور جدی تهدید کند.
عضو انجمن ایمپلنت لوژی ایران با اشاره به گزارشهای وزارت بهداشت و آمارهایی که در زمینه استفاده از ایمپلنت در کشور وجود دارد، گفت: پیشبینی میشود تا پایان امسال حدود ۵۰۰ هزار واحد ایمپلنت در دهان و فک افراد کاشته شود که ۵۰ درصد این تعداد مورد تایید کمیته بینالمللی ایمپلنت است.
نوروزی در مورد وضعیت ۵۰ درصد دیگر ایمپلنتها که مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: ۱۰ درصد از این ایمپلنتها نیز در وضعیت خوبی قرار دارند اما ۴۰ درصد آنها غیراستاندارد است که فقط به لحاظ قیمت پایین مورد استفاده میگیرد.
وی با تاکید بر تخصص روش کاشت دندان، گفت: این کار نمیتواند توسط دندانپزشک عمومی انجام شود زیرا از ویژگی و حساسیت خاصی برخوردار است.
این مهندس پزشکی درباره عوارض ایمپلنتهای غیراستاندارد که مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: تحلیل استخوان فک، بروز عفونت و… از جمله عوارضی است که میتواند در اثر استفاده از ایمپلنتهای غیراستاندارد بروز کند. ضمن اینکه هزینههای زیادی بابت درمان این عوارض باید از سوی بیمار پرداخت شود.
نوروزی با تاکید بر اینکه نمی توان حساسیتهای ایمپلنت را نادیده گرفت، گفت: ایمپلنت در تماس مستقیم با جسم قرار دارد که استفاده از ایمپلنتهای غیراستاندارد میتواند مشکلات و عارضههای متعددی را به وجود بیاورد.
وی با اشاره به براده های ریز که روی ایمپلنتها قرار دارد، افزود: ناشی بودن دندان پزشک در هنگام کاشت ایمپلنت در دهان فرد باعث شده این قطعا ریز که تیتانیوم هستند، وارد چشم شده و منجر به نابینایی شود.
نوروزی با اعلام اینکه ۱۰ مدل ایمپلنت کرهای وارد کشور شده است، نسبت به ساخت این تکنولوژی توسط چینیها هشدار داد و گفت: کاربرد نادرست این تکنولوژی و استفاده از ایمپلنتهای غیراستاندارد میتواند باعث قطع عصب شود.
وی با اشاره به تاسیس انجمن ایمپلنت لوژی ایران بعد از ۲۰ سال در کشور، اظهارداشت: یکی از اهداف اولیه این انجمن، جلوگیری از واردات ایمپلنتهای غیراستاندارد و نامرغوب به کشور است