آفتابنیوز : آفتاب- سرویس اقتصادی: برخی تولیدکنندکان، با توجه به مشکلات عدیدهای که سازمان تامین اجتماعی برای آنها بهوجود آورده است، طی نامهای با بیان اینکه اکثر تولیدکنندگان با مشکلات متنوعی روبهرو هستند که عملاً ادامه حیات اقتصادی را برای آنها غیرممکن ساخته است، از نمایندگان مجلس درخواست کردهاند که در قالب هیأت تحقیق و تفحص مجموع بخشنامهها و رفتارهای ایذایی سازمان با کارآفرینان و کارفرمایان بررسی گردد. یا اختیارات قانونگزاری خود را به این سازمان انتقال دهید یا مجبور کنید که از قانون تمکین کنند.
به گزارش آفتاب متن کامل این نامه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
نمایندگان محترم مجلس و ملت شریف ایران
همانطور که خودتان نیز در جریان مشکلات تولیدکنندگان و کارآفرینان قرار دارید این مشکلات هر روز مضاعفتر میشود به نحوی که اکثر تولیدکنندگان با مشکلات متنوعی روبهرو هستند که عملاً ادامه حیات اقتصادی را برای آنها غیرممکن ساخته است. و اما از عمدهترین این مشکلات تخلفات و رفتارهای ایذایی سازمان تامین اجتماعی است که در این نامه به صورت خلاصه با شما مطرح میگردد.
مجموع تخلفات سازمان تامین اجتماعی: 1- برخوردهای فراقانونی: اصولاً در بین کسانی که با سازمان تامین اجتماعی سرو کار دارند این سازمان به انجام کارهای خلاف نص صریح قانون مشهور است. به نحوی که در برخورد با ارباب رجوع نیز این موضوع را اظهار میکنند که قانون ما هستیم. حجم بالای شکایت شرکتها، کارآفرینان و کارگران از سازمان تامین اجتماعی به دیوان عدالت اداری نیز موید این مطلب است.
2- آئیننامه و بخشنامههای خلاف قانون: این سازمان برای تسهیل کار خودش و رسیدن سریع به پول از کارفرمایان بخشنامه هاو آئین نامههایی را تصویب میکند که معمولاً با قوانین تامین اجتماعی مغایرت بیّن دارد. افزون بر این بخش نامهها، در اجرا نیز تقریباً اکثر کارمندان این سازمان به صورت خودسر هرکاری میخواهند انجام میدهند.
الف-عدم ارسال ابلاغیه به کارفرمایان در موارد اختلاف حساب و صدور بلافاصله اجرائیه، و بازداشت اموال کارفرمایان.
ب- خواستن پول نقد یا چک در هنگام دریافت لیست بیمه.
ج- عدم تمدید دفترچه بیمه درمانی کارگران و ارائه خدمات به کارگران در هنگام اختلاف مالی با کارفرمایان.
3- بیاثر کردن و حذف ماده 103 برنامه توسعه: همانطور که مستحضرید این قانون برای حمایت از کارآفرینی و افزایش فرصت شغلی در قانون پیشبینی شده بود. و عملاً با تبلیغات فراوانی از طرف وزارت کار بعنوان برنامهای برای کاهش بیکاری مطرح گردید ولی عملاً عایدی که برای تولید کنندگان داشته بواسطه اعمال خلاف قانون سازمان جریمههای سنگین بوده است و نه تنها کمکی برای کارآفرینان نداشته است بلکه بر حجم مشکلات آنها افزوده است. جالب است بدانید که از این قانون واحد انواع اجراها را در شعبات مختلف داریم به نحوی که برای کارآفرینان متناسب با شعبه، زمان درخواست و .... قانون های متنوع اجرا میشود.
واقعیت امر این است بواسطه اینکه معمولاً تخفیفات مربوط به این ماده بهصورت بدهی دولت به سازمان در می آید و سازمان در دریافت بدهیهایش از دولت مشکل دارد. عملاً کارشکنی میکند که در گیر پروسه دریافت پول از دولت نگردد. و عملاً عایدی که برای کارآفرینان داشته است لیست جریمه های سنگین و مبالغی است که بابت استخدام به کاریابیها پرداخت میکنند.
4- عدم پاسخگویی و بیحرمتی به کارفرمایان به نحوی که نامههای ارسالی را بیپاسخ میگذارند و اجازه بررسی و مذاکره داده نمیشود، و حتی دبیرخانههای شعب از گرفتن نامههای شکایت خودداری میکنند.
از اینرو از شما نمایندگان محترم مجلس که به طبق سوگندتان باید حافظ حقوق و پاسدار قانون باشید تقاضا میشود که در قالب هیأت تحقیق و تفحص مجموع بخشنامهها و رفتارهای ایذایی سازمان با کارآفرینان و کارفرمایان بررسی گردد. یا اختیارات قانونگزاری خود را به این سازمان انتقال دهید یا مجبور کنید که از قانون تمکین کنند.
با توجه به وضعیت بدی که تولیدکنندگان و تلاشگران عرصه صنعت با آن گریبان گیرد در یک کلام خواستاریم به داد کارفرمایان برسید.
رونوشت:
ریاست محترم جمهوری
رئیس سازمان بازرسی
ریاست محترم دیوان عدالت اداری
با آرزوي توفيق الهي
مدير عامل
آقای محمد سيفلو
شرکت های تولید کننده موافق:
1- شرکت سپیدروی سالار تولید کننده یراق آلات
2- شرکت بهین تجربه تولید کننده تجهیزات برق صنعتی
3- شرکت ساینا صنعت تولید کننده تجهیزات الکترونیکی
4- شرکت مهندسی پیشرو صنعت تیکا
5- آریا الکترونیک تولید کننده دستگاههای آلارم یونیت
6- ارسه سازان نیک
7- شرکت آلوم راد
8- شرکت سابرینا صنعت تولید کننده تجهیزات الکترونیکی
9- شرکت ایران مارپیچ
10 -شرکت مهندسی مطالعاتی نوسان پرداز