آفتابنیوز : آفتاب: در آخرین روزهای سال 1389 در راهروهای مجلس خبرهایی از تدوین طرح استیضاح وزرای نفت و صنایع و معادن به گوش میرسد.
طرح استیضاح مسعود میر کاظمی وزیر نفت در 9 محور توسط جمعی از نمایندگان مجلس در حال تدوین است که عمده آنها مربوط به ضعف در اجرای پروژههای مهم نفتی و گازی کشور است.
وضعیت رکود در پارس جنوبی و عقب ماندن 25 میلیارد دلاری سالانه از قطر، عدم پیشرفت پروژهها در این منطقه علیرغم تزریق پول، عدم بهرهبرداری از میادین مشترک گازی درحالی که عراق، کویت و عربستان در حال برداشت هستند، کاهش تولید روزانه متوسط 72 هزار بشکه در روز درحالی که باید تا پایان برنامه یک میلیون بشکه اضافه میشد، تعطیل شدن پروژه یادآوران، تضعیف شدن پروژه آزادگان، عدم جمعآوری گازهای همراه و سوزنده بیش از 50 میلیون متر مکعب گاز (معادل 2 فاز پارس جنوبی) روزانه در خارک، سیری، عسلویه و ...، عدم تخصیص اعتبار برای تعمیر چاههای نفت، نمکزدایی و برداشت روزانه 300 هزار بشکه نفت به صورت غیرصیانتی، عزل و نصبهای غیراصولی و دستوری بدون توجه به اصل شایسته سالاری، انتصاب افراد کم تجربه و ناوارد، برخوردهای غیر منطقی وزارتخانه و روابط عمومی وزارت نفت با منتقدین و هتاکی و بیحرمتی به نمایندگان و کارشناسان با دستور و دیکته مستقیم وزیر نفت، محور های این طرح استیضاح است.
همچنین تعدادی از نمایندگان شورای اسلامی استیضاح وزیر صنایع و معادن را در شش محور در دست بررسی دارند. کاهش ظرفیت تولیدی صنایع تا حد 20 درصد، عدم جدیت در پیگیری سهم صنایع از هدفمندی یارانهها (درحالی که 30 درصد از بودجه هدفمندی باید به صنایع و کشاورزی اختصاص مییافت)، تولید غیر رقابتی و به ورشکستگی کشیده شدن صنایع به دلیل گرانی حاملهای انرژی، اعمال نظر و کاهش دستوری قیمت محصولات صنعتی بعد از هدفمند کردن یارانهها و عدم توجه به مطالبات صنایع، تضعیف بنیه تولیدی کشور و برخورد غیر اصولی با نمایندگان و ایراد اتهام علیه منتقدین، رئوس این طرح استیضاح است.
براساس شنیدهها قرار است این طرحهای استیضاح در اردیبهشت ماه سال 90 و پس از تصویب بودجه سالانه به جریان بیفتد و احیانا پس از جمعآوری امضاء تقدیم هیأت رئیسه مجلس شود.