آفتابنیوز : آفتاب: یک عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی از واردات بی رویه، افزایش قیمت سموم شیمیایی و کم آبی به عنوان مهمترین دلایل گران شدن قیمت مرکبات یاد کرد و گفت: کمبود گازوییل تحویلی به کشاورزان با نرخ سهمیهای در کاهش تولید و افزایش قیمت محصولات کشاورزی بیتاثیر نبوده است.
عزتالله یوسفیان ملا با اشاره به اینکه یکی از دلایل گران شدن مرکبات در استانهای شمالی کشور همچون مازنداران موقعیت جغرافیایی این استانها است، گفت: استانهای پرتردد همچون مازندران به خاطر شرایط گردشگری که دارد باعث افزایش استفاده مردم از مرکبات میشود و این موضوع منجر به افزایش قیمتها میشود.
نماینده آمل در مجلس شورای اسلامی در مورد مشکلات کشاورزان، بیان کرد: بیشتر مرکبات مصرفی مردم وارداتی است وآن مقداری را هم که کشاورزان تولید میکنند به خاطر نبود امکانات تولید صنعتی ضرر میبیند که این امر باعث دلسردی کشاورزان کشور میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشتر مرکبات مصرفی مردم از خارج وارد کشور میشود، تصریح کرد: یکی از دلایل نوسان در قیمت مرکبات کم یا زیاد وارد کردن مرکبات از خارج به داخل کشور است.
وی تاکید کرد: یکی از معضلات کشاورزان خرید گازوییل است که به یکی از دغدغههای مهم آنها تبدیل شده و این درحالی است که کمبود میزان گازوییل تحویلی به کشاورزان مازندرانی با نرخ سهمیهای، موجب کاهش تولید محصولات کشاورزی و افزایش قیمت آن میشود.
یوسفیان ملا ادامه داد: سیستم تولید مرکبات استان ما درتمام مراحل با مشکلاتی ازجمله گران شدن سم، کود و دستمزد کارگران روبهرو است.
این عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی درمورد مشکلات کم آبی برای کشاورزان توضیح داد: پیش ازپیروزی انقلاب اسلامی سرانه آب مصرفی برای هر فرد ایرانی هفت هزار و 500 متر مکعب بوده که امروز به 16 هزار و 50 متر مکعب افزایش یافته است.
به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی بر این اساس دولت باید سازههای سنتی را احیا کند تا بستری مهیا شود تا مصرف آب کاهش و تولید کشاورزی افزایش یابد.
گفتنی است 2 میلیون نفراز جمعیت و حدود 60 هزار خانوار مازندران به امر کشاورزی مشغول هستند اما تشکل کشاورزی مستقل نبوده در حالی که کشاورزان مازندرانی غذای 15 میلیون جمعیت ایرانی را تامین میکنند.