کد خبر: ۱۲۳۹۲۴
تاریخ انتشار : ۱۲ فروردين ۱۳۹۰ - ۲۲:۰۸

نبرد در اطراف کاخ گباگبو در ساحل عاج

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: گزارش‌های خبری حاکی است نبرد جدی میان نیروهای کاندیداهای پیروز و شکست خورده ریاست‌جمهوری در ساحل عاج ادامه دارد و درگیری‌ها به نزدیک کاخ ریاست جمهوری لوران گباگبو در ابیجان رسیده است. 

به گزارش رویترز، گزارش‌های تلویزیونی حاکی است وفاداران به آلاسان واتارا، رئیس‌جمهور پیروز و منتخب ساحل عاج در حال عقب زدن نیروهای نظامی وفادار به لوران گباگبو، رئیس‌جمهور شکست خورده ساحل عاج هستند. 

شاهدان عینی می‌گویند نبرد از شب گذشته جدی شده و هنوز ادامه دارد. در خیابان‌های مسکونی موانعی نصب شده تا غیرنظامیان وارد آن نشوند و صدای انفجار از حمله‌ها به کاخ ریاست جمهوری شنیده می‌شود. 

سازمان عفو بین‌الملل و نهادهای حقوق بشری خواستار آن شده‌اند که درگیری‌ها و هرگونه اعمال خشونت در مورد غیرنظامیان به سرعت متوقف شود. 

لوران گباگبو، رئیس‌جمهور شکست‌خورده که حاضر به ترک پست خود نیست، کماکان خود را پیروز انتخابات و رئیس‌جمهور ساحل عاج می‌داند. 

نیروهای حامی آلاسان واتارا، رئیس‌جمهور پیروز هم که از سوی سازمان ملل و اتحادیه آفریقا به رسمیت شناخته شده، در حال پس زدن نیروهای نظامی حامی گباگبو هستند. 

شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه در قطعنامه‌ای اجماعی، تحریم‌هایی علیه گباگبو و خانواده و نزدیکان او صادر کرد که بر اساس آن سفرهای آنها محدود شده و اموال و دارایی‌هایشان توقیف می‌شود. 

پاتریک آچی، سخنگوی واتارا، گفته که نبرد به کاخ ریاست جمهوری نزدیک شده و نیروها در حال پیشروی هستند. سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری خواستار کنار رفتن گباگبو و توقف جنگ داخلی در ساحل عاج هستند. 

گباگبو از پنج روز پیش دیده نشده و مشخص نیست در کجا مخفی شده است. 

نیروهای حافظ صلح سازمان ملل، مسئولیت حفاظت از واتارا را برعهده گرفته‌اند. 

اتحادیه آفریقا بار دیگر روز جمعه اول آوریل در بیانیه‌ای از لوران گباگبو خواست بدون قید شرط و خیلی فوری، از قدرت کنار برود. 

سازمان ملل در حال حاضر حدود 12 هزار نیروی حافظ صلح در ساحل عاج دارد که در قطعنامه شورای امنیت، تاکید شده از جان غیرنظامیان حفاظت کنند. 

قطعنامه اخیر شورای امنیت از نیروهای حافظ صلح خواسته است که در حوزه‌هایی که در آن مستقر هستند، «از تمامی موارد لازم برای حفظ صلح و جلوگیری از هرگونه اعمال خشونت علیه غیرنظامیان استفاده کنند.» 

واتارا پیشتر گفته بود که استفاده از زور و قدرت نظامی، تنها راه کنار زدن گباگبو از قدرت است. 

به دنبال برگزاری انتخابات در ساحل عاج در اواخر سال 2010کمیسیون مستقل انتخابات این کشور واتارا را پیروز این انتخابات دانست، با این حال شورای قانون اساسی این کشور نتایج اعلام شده را رد و لوران گباگبو را بار دیگر به عنوان رئیس‌جمهور کشور معرفی کرد. 

این در حالی است که در حال حاضر سازمان ملل، اتحادیه آفریقا، گروه اقتصادی کشورهای آفریقای غربی و برخی دیگر از قدرت‌های جهان، واتارا را به عنوان رئیس‌جمهور این کشور به رسمیت شناخته‌اند. 

سازمان ملل در گزارشی گفته است که در نتیجه اختلافات بر سر نتایج انتخابات و حوادث پس از آن که به خشونت کشیده شد، تاکنون دست‌کم 173 نفر کشته، 471 نفر دستگیر، 24 نفر ناپدید و 90 نفر شکنجه شده‌اند. 

به دنبال این ناآرامی‌ها، 15 کشور آفریقای غربی با باز گذاشتن در مذاکره میان واتارا و گباگبو اعلام کردند که در صورت به نتیجه نرسیدن این مذاکرات و کنار نکشیدن گباگبو از قدرت تا پایان ماه ژانویه، از راه حل نظامی استفاده خواهد کرد.
لوران گباگبو از سال 2000 قدرت را در ساحل عاج در دست دارد و اگرچه دوران ریاست جمهوری‌اش به صورت قانونی در سال 2005 به پایان رسیده، همچنان عهده‌دار این سمت است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین